För smarta fester: 9 snygga vaxdukar

Vaxdukar har på sistone fått ett rejält uppsving och idag finns flera snygga och stilrena alternativ som kan konkurrera med de trendiga linnedukarna. Vaxdukarnas styrka är att de är så lättskötta och har därför med all rätt återigen börjat ta plats på dukningarna. Här är 9 snygga vaxdukar att duka smart med till nästa fest! 

DUKNINGSTIPS

6 augusti 2019

1. MAYA VAXDUK FRÅN HIMLA

Den vackra vaxduken Maya från Himla är tillverkad i lin men har en akrylbeläggning vilket innebär att det bästa av linneduk och vaxduk möts här i ett. Dels får du en vaxduk med mer struktur i sig än de traditionella, dels är den lika praktisk och lättskött. Den ljuva naturvita nyansen gör Maya enkel att använda som bas till flera sorters dukningar och känns helt rätt till sensommarfester som kräftskiva och bröllop.

Snygg vaxduk från Himla i beige färg som ser ut som linneduk.
Snygg vaxduk med geometriskt mönster i grå färg från Nordic Nest.
Sidobord på sommarfest dukat med snygg vaxduk med grafiskt mönster i grå färg och vasen Urna från Marimekko fylld med blommor.

2. RIME VAXDUK FRÅN NORDIC NEST

Om du är ute efter en diskret och mönstrad vaxduk är Rime från vårt eget varumärke Nordic Nest perfekt. Det geometriska mönstret kommer här i en stilren grå nyans som blir väldigt fin att duka med på festen. Rime är tillverkad i akrylbelagd lin- och bomullsmix så precis som Maya, är Rime en snygg vaxduk med looken av en linneduk. Perfekt till den eleganta festen!

En somrig festdukning med snygg vaxduk i grå nyans och välkomstdrink serverad ur räfflade champagneglas från Ferm Living.

3. RÄSYMATTO VAXDUK FRÅN MARIMEKKO

Om du vill ha något mer lekfullt så ska du satsa på den härliga vaxduken Räsymatto från Marimekko. Det charmiga mönstret med prickar är designat av Maija Louekari och blir en fin grund på en modern festdukning med sin neutrala ljusgrå nyans.

Räsymatto vaxduk från Marimekko är en stilren och snygg vaxduk i ljusgrå färg.

4. KARL VAXDUK FRÅN HIMLA

För den mer rustika dukningen blir vaxduken Karl från Himla perfekt! Dess charmiga ränder och neutrala färger ger din dukning ett romantiskt och nästan bohemiskt uttryck som blir fint till vardagens mysiga tillfällen som frukost, lunch eller middag på tu man hand.

Randig och snygg vaxduk från Himla som är perfekt för en rustik festdukning.

5. RETROLINES VAXDUK FRÅN NORDIC NEST

Ytterligare en snygg vaxduk som vi gärna dukar med till vardag och fest är Retrolines. Denna stilrena vaxduk har ett diskret, retroinspirerat mönster i mitten av duken mot en neutral bakgrund vilket gör den idealisk för större fester som bröllop eftersom den inte tar över dukningen, utan snarare vackert framhäver den. Även Retrolines är tillverkad i en härlig mix av bomull och linne så du enkelt vid behov kan tvätta den i tvättmaskin.

Stilren och snygg vaxduk från Nordic Nest i beige färg med diskret grafiskt mönster.
En elegant festdukning med snygg vaxduk, rustika tallrikarna Nordic Sand från Broste Copenhagen och skira glas.
 

6. RIME VAXDUK I BEIGE FÄRG FRÅN NORDIC NEST

Rime kommer här återigen in på listan, men denna variant i mjuk, beige färg är helt enkelt ett måste på denna lista. Det geometriska mönstret mot den sobra färgen känns helt rätt på en vacker festdukning i rustik stil men den är även väldigt diskret att använda till vardags. I beigt framhävs verkligen den vackra vävstrukturen vilket får den att se ut som en trendig linneduk men med vaxduken bästa egenskaper.

Snygg, ljus och beige vaxduk från Nordic Nest med geometriskt mönster.

7. KURUPURO VAXDUK FRÅN FINLAYSON

Är du ute efter något mer iögonfallande? Den grafiskt snygga vaxduken Kurupuro från finska varumärket Finlayson passar utmärkt att duka med inför sensommar och höst. Om du använder dig av diskret, enfärgat porslin så kommer du se att vaxdukens grafiska mönster verkligen poppar fram och hjälper dig skapa en spännande helhet.

Svartvit vaxduk med grafiskt mönster från Finlayson.

8. MAYA VAXDUK I PÄRLGRÅ FÄRG FRÅN HIMLA

Ett annat alternativ på en mörkare textilvaxduk är Maya från Himla men här i en pärlgrå, nästan svart nyans. Som tidigare nämnt, är Maya tillverkad i 100 % akrylbelagt lin vilket innebär att strukturen är mer lik en traditionell linneduk. Den stilrena pärlgråa nyansen blir snygg till vardags i ett elegant kök eller på den moderna festdukningen.

Snygg, enfärgad vaxduk från Himla i grå färg.

9. ARROW VAXDUK FRÅN NORDIC NEST

Om du är ute efter mer av en färgklick till vaxduk så är Arrow i sval, mintfärg perfekt. Det diskreta mönstret i vitt föreställande små pilar ger vaxduken karaktär medan färgen känns väldigt passande till sensommarfesterna.

Blå vaxduk med grafiskt mönster från Nordic Nest.
En sommardukning med snygg, ljusblå vaxduk från Nordic Nest.

Vill du ha fler smarta tips till alla sensommarfester som väntar? Läs artikeln Shoppingtips: 9 favoriter till sommarfesten. 

Varukorg
Stäng