Bjud på trendig festdukning i barockstil

Dramatiskt och iögonfallande – vi tolkar en av höstens största trender, Botanical Baroque, i en festdukning som för oss tillbaka till barockens storslagna middagar. Mörka färgkombinationer, detaljer i mässing och pampiga dekorationer – här får du tips på hur du skapar en oförglömlig festdukning i höst!

FESTDUKA

1 oktober 2018
Det står uppdukat för fest med lyxiga sammetsstolar, skultuna ljusstakar och Gorilla-vas från By ON.
Comma sammetsstol från House Doctor.

en festdukning med LYXIGA MATERIAL & DJUPA FÄRGer

När trenden Botanical Baroque visades upp på Formex var det tydligt att vi i höst gärna inreder med mörka färgkombinationer, textilier samt detaljer som skapar ett lyxigt och dramatiskt uttryck. På en dukning blir denna pampiga trend den ultimata festdukningen som kommer att överraska och imponera på dina gäster medan ni transporteras till renässansen och barockens storslagna middagar. Grunden i denna trend är den mörka färgpaletten och här har den grå bordsduken från Tell Me More fått stå för denna grund. För att skapa extra dramatik i dukningen har en till duk använts som en böljande löpare. Svart, skogsgrönt, mörklila och kungligt blått plockas sedan upp i festdukningens alla delar för en symfoni av färg.

Naomi-mattallrik och servettring från Bloomingville utgör kuvertet på festdukningen tillsammans med mässingsbestick
Linneservett i mörkröd nyans från Broste Copenhagen vilar på tallriken med servettring i mässing från Bloomingville.

MÖNSTRADE & SKIMRANDE DETALJER

Dukningens kuvert utgörs av mattallriken Naomi från Bloomingville vars mönster skapar dynamik och kontrast mot den annars enfärgade assietten och de eleganta mässingsbesticken från Broste Copenhagen. Servetten har varierats i två färger och den mörkröda färgen för in värme i dukningen gentemot de genomgående kalla, blå tonerna. Den palm-utformade servettringen plockar både upp trendens förkärlek för mässing och för annorlunda detaljer.

Sällskapet skålar med rödvinsglasen Spectra från House Doctor på festen.
 
 Bloomingville dessertvinglas står på bordet tillsammans med rödvinsglasen Spectra från House Doctor.
Frukt serveras på festen på en spegelbricka från H Skjalm P.

SKÅLA KUNGLIGT

Håll trendens tema och använd dig även av vinglas, dricksglas och dessertvinsglas med dekorativt slipat mönster som för tankarna till dåtidens glamorösa middagar. Till vinet bjuds det självfallet på en ståtlig ostbricka värdig Versaille. Serverat på en vacker spegelbricka och utspritt längs med bordet blir även frukten en del av dekorationerna och temat i dukningen.

Gorilla-vas från By ON väcker uppmärksamhet på festdukningen och fångar upp höstens trend Botanical Baroque.
Hortensia kvistar huserar i fina Äng-vasen från Klong på bordet.

DET BLOMSTRANDE & DET OVÄNTADE

När det kommer till barocktrenden är blommor det enklaste att sätta stilen med. Våga kombinera svulstiga buketter med enstaka kvistar samt konstgjorda blommor på din dukning. Sprid sedan ut dem i vaser medan grenar av en murgröna vildvuxet får slingra sig längs med bordets mitt. Låt gärna blommorna stoltsera i en annorlunda vas – som den diskussionsskapande Gorilla-vasen från By ON. Det är en detalj som tillsammans med en storslagen bukett blir huvudattraktionen på din festdukning.

Sällskapet skålar och festdukningen går i mörka färgkombinationer – helt enligt höstens trender.
 
Kaffehörna med muggar från Bloomingville, Ball-vas från Cooee Design samt lampa från Watt & Veke.
Soffan i matsalen har prytts med en antik soffa och prydnadskuddar i sammet samt Firebird-kuddfodralet – helt enligt höstens trender.
Naomi mugg från Bloomingville.
 
Nattlight mässingsljusstakar från Skultuna skapar höjd och stämning på festdukningen.
Ferm Living brass ljussläckare är perfekt att släcka ljuset med.

STÄMNINGSFULL BELYSNING

Låt svarta stearinljus i eleganta mässingsljusstakar sprida värme och stämning under middagens gång. Nattlight från Skultuna passar utmärkt till barockstilen och hjälper dig även att skapa höjd på dukningen för ett effektfullt uttryck.

Botanical Baroque är en trend som med de rätta elementen; lyxiga textilier som sammet, rika mönster samt inredningsdetaljer som skimrar och är något utöver det vanliga – hjälper dig skapa en oförglömlig festdukning oavsett om du ska duka till födelsedag eller till nyår. I dess hjärta vilar en hyllning till en svunnen tid och en blomsterprakt som vi gärna drömmer oss bort i.

Läs mer: Trender 2019 - en festdukning i bohemisk stil. 

Varukorg
Stäng