En modern midsommardukning med enkla och rustika inslag

Sommarens fagraste högtid närmar sig och det magiska försommarljuset som aldrig tycks vilja ta slut är på väg att nå sin kulmen. Midsommar är den högtid då grönskan är som grönast, jordgubbarna är som sötast och färskpotatisen som godast – så bjud in till en klassisk midsommarlunch uppdukad i en modern och rustik stil tillsammans med vänner för att fira årets ljusaste dag!

FESTDUKA

4 juni 2018
Tallrikar från House Doctors serie Grey Stone skapar tillsammans med Rörstrands Inwhite ett rustikt uttryck i midsommardukningen.
Den traditionsenliga sillen serveras i olika kärl istället vanliga skålar. Pure blomkruka från DBKD passar fint som serveringsskål till dukningen.

En naturlig & rustik mix

I denna moderna midsommardukning som står uppdukad ute på verandan får det rustika och naturliga ta plats. Den ljusblåa linneduken från Himla får charma med sina skrynklor och det vita vardagsporslinet Inwite från Rörstrand blandas med grå-blåa, rustika tallrikar i keramik från House Doctor. Tallrikarna i sig vilar på runda rottingunderlägg och den traditionella sillen serveras i blandade kärl och skålar – samtliga i jordnära och subtila toner.

Traditionsenligt serveras öl på denna midsommardukning, här i generösa ölglas med en låg fot. En fin kapsylöppnare får ligga nära till hands och snapsglasen står redo i en fin liten trälåda vid sidan om för den som vill ta sig en liten hutt vid nästa snapsvisa.

Låga ölglas från Holmegaard passar perfekt till midsommarfesten och dukningen.
Rabarber får trona vackert i Urna vas från Marimekko tillsammans med odlad grönska och blad från trädgården, ett fint alternativ till snittblommor.

GRÖNA SKATTER FRÅN TRÄDGÅRDEN

Det naturliga kommer igen i hela dukningen och här får skatter från trädgårdens odlingar agera dekorationer istället för de sedvanliga midsommarblommorna. Här är det bara att låta fantasin flöda och plocka det som du själv tycker är vackert. I denna dukning får stora rabarberkvistar trona i Urna-vasen från Marimekko och dessa ackompanjeras av annan grönska placerad i enkla dricksglas och runda små vaser – enkelt och väldigt passande en dukning som denna. Här får även små odlingsplantor ta plats på och runtomkring bordet för att förstärka den naturliga och rustika känslan som denna midsommardukning har, ett enkelt knep att ta till för att få en fylligare och frodigare känsla.

En liten ek-kvist blir minst lika fin som midsommarblommor i denna moderna midsommardukning. Här i en rund liten glasvas från ERNST.
Odlade plantor här i Edge kruka från Skagerak skapar en lummig känsla, helt i stil med den moderna midsommardukningen.

LEDIGT & OMBONAT

Hela denna rustika och naturliga midsommardukning känns ledig och ombonad – som gjord för att sitta vid länge och njuta i goda vänners lag. Här finns ett hav av kuddar i toner av blått tillsammans med värmande plädar från Klippan Yllefabrik. Plädarna visar på omtanke för dina gäster och är perfekta att svepa om sig när midsommarnatten tar vid. Midsommarkransarna har vid denna tidpunkt tagits av och får nu vila på en kudde som ett ljuvt minne från dagen.

Kuddar och plädar från Klippan Yllefabrik skapar en ombonad känsla i dukningen och värmer gott när midsommarkvällen tar vid.
Kuddar i varje stol tillsammans med värmande plädar från Klippan Yllefabrik gör det mjukt och skönt för varje gäst och värmer skönt i försommarkvällen.
Jordgubbstårta är ett måste på midsommarafton. Dekorerad med färska jordgubbar och blommor från syren på tårtfat ur Hammershøi-serien av Kähler.
På denna midsommarlunch bjuds det på jordgubbstårta till dessert, här strösslad med syrenblommor och färska bär, serverad på Hammershøi tårtfat.

ETT SÖTT AVSLUT

Ingen midsommar utan jordgubbar! För oavsett den moderna dukningen till synes så finns det vissa traditioner man sällan vill frångå – den klassiska jordgubbstårtan för att bara nämna en. Efter en klassisk midsommarlunch innehållandes både syrligt och salt är det perfekt att avsluta med något sött. Här får den hemmagjorda jordgubbstårtan dekorerad med syrener agera dessert för dagen – serverad på ett klassiskt tårtfat ur Hammershøi-serien från Kähler. Jordgubbarna får sätta punkt för den härliga måltiden innan midsommarnattens festligheter fortsätter långt in på småtimmarna!

 

Varukorg
Stäng