Havspil - ett blåvitt porslin med romantisk kustkänsla

I stenladan på gården nära havet står det uppdukat med servisen Havspil – ett blåvitt porslin från Scandi Living. Utanför sveper en mild vind över landskapet som får pilträdets grenar att dansa i solljuset. Välkommen på middag på den svenska östkusten.

FESTDUKA

9 november 2018
Havspil – blåvitt porslin från Nordic Nest Dining står framdukat med Fuga-bestick från Gense.
 

BLÅTT SOM HAVET

Gästerna är på intåg och bordet står redo för middag i goda vänners lag. Den djupblå linneduken ligger ledigt på snedden över bordet och på den vilar Havspil - ett blåvitt porslin från Scandi Living. Den delikata dekoren är en hyllning till den svenska östkusten och Ölands magnifika landskap. En dekor som känns lika tidlös som ett pilträd vid havet som stått tidens tand. Dukningen balanserar vackert mellan det rustika och det eleganta: träbordet och miljöns rustika uttryck bryts av med porslinets elegans samt de stilrena besticken Fuga från Gense.

Rustik dukning med Havspil – ett blåvitt porslin från Nordic Nest Dining samt Essence-vinglas och dricksglas från Iittala.
Fuga bestick från Gense och porslinet Havspil från Nordic Nest Dining.
Det är uppdukat med Havspil – ett blåvitt porslin från Nordic Nest Dining, Cooee Design ljusstakar och Iittala-glas.
 
Cooee Design ljusstakar i krom.
Paris saltkvarn från Peugeot tillför sälta till soppan som serveras ur servisen Havspils djupa tallrikar från Nordic Nest Dining.

ROMANTISKT & STILFULLT

Ett blåvitt porslin som Havspil behöver inte mycket utsmyckande runt om. I denna dukning får tallrikarna vara framträdande medan diskreta Cooee Design ljusstakar i silver och värmeljushållaren Constella från Klong sprider mjuk stämning i bakgrunden. Enkla vinglas och vattenglas från Iittala plockar upp Havspils mjuka och romantiska dekor samtidigt som de förstärker dukningens elegans. Kryddor och det nybakade brödet står på bordet så gästerna fritt kan ta för sig medan en mustig soppa serveras ur Havspils djupa tallrikar. Enkelt och tidlöst – likt naturen som återspeglas i denna blåvita servis.

Essence vitvinsglas från Iittala.
 
Assiett och tallrik från servisen Havspil – ett blåvitt porslin från Nordic Nest Dining och Fuga bestick från Gense.
Juldukning med servisen Havspil – ett blåvitt porslin från Nordic Nest Dining, samt Iittala-glas och ljusstakar från Cooee Design.

HAVSPIL - ETT BLÅVITT PORSLIN FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Porslinet Havspil följer dig genom årets alla högtider och tillfällen – vardag som fest, midsommardukning som juldukning. Med små medel kan det blåvita porslinet enkelt förvandlas till ett romantiskt alternativ till julporslinet: knyt exempelvis ett stycke buxbom runt linneservetten och sprid ut det längs med bordet tillsammans med kanelstänger och anis. Små detaljer med mycket stämning!

Uppdukat för jul med servisen Havspil – ett blåvitt porslin från Nordic Nest Dining, Fuga-bestick  samt Essence-vinglas.
 
Havspil kaffemugg ur servisen Havspil, från Nordic Nest
Uppdukat för fika med kaffemugg och assiett från servisen Havspil, från Nordic Nest Dining.
Kaffemuggar från servisen Havspil – ett blåvitt porslin från Nordic Nest.

BLÅVIT FIKASTUND

Havspil bjuder in till en rofylld fikastund efter middagen så ni kan fortsätta umgås medan solen sakta går nedför horisonten. Ställ fram assietter och muggar och bjud på en rykande kopp kaffe. Tillsammans med underläggen Oak från Sagaform förstärks dukningens rustika känsla samtidigt som det praktiskt skyddar bordet.

Porslinet Havspil är tidlöshet och elegans. Det är vinden som mjukt sveper över det öländska landskapet och det är doften av hav. Så låt det ta plats på din dukning till både små och stora tillfällen…

Läs mer: Blåvitt porslin - en sommarfavorit.

Varukorg
Stäng