Trender 2019 - En festdukning i bohemisk stil

Med inspiration från en utav årets största inredningstrender 2019 – den vågade och trollbindande trenden Modern Rebel - bjuder vi på en festdukning i sann bohemisk stil. Mustiga färger, udda porslin och särpräglade detaljer sammanfattar denna dukning där inga regler råder.

FESTDUKA

18 februari 2019
Dukning i bohemisk stil inspirerad av inredningstrender 2019 och stilen Modern Rebel med jordnära färger och rustika tallrikar.
Duka i bohemisk stil och enligt trender 2019 med Globen Lighting bordslampa Alex på bordet för ett annorlunda uttryck!
En festdukning i bohemisk stil och enligt trender 2019 där udda detaljer präglar dukningen som Jonathan Adler fruktfat.

TRENDER 2019 - TÄNK JORDNÄRA TONER & MÖNSTERMIX

En dukning enligt inredningstrenden Modern Rebel, är en dukning du verkligen kan ha roligt med och där du är inbjuden till att uttrycka din personliga stil! Två av grundstenarna i denna trend är dels den mustiga färgskalan där jordnära toner som grönt, brunt och brända toner av gult samsas - och dels mönstermagi.

Mönstrad tallrik från Lene Bjerre utgör ett kuvert på denna festdukning i bohemisk stil inspirerad av trender 2019.
Mönstrad grön tallrik från Tell Me More och svarta bestick från Gense är ett kuvert på festdukningen inspirerad av trender 2019.

Tillämpa färgerna och mönstermagin på din festdukning med hjälp av tallrikar i jordnära färger – mönstrade och enfärgade, roströda bordstabletter som knyter an till den bohemiska stilen och enkelt knutna servetter i just den brända gula tonen som Modern Rebel älskar. För att undvika att dukningen upplevs som rörig, kan du hålla grunden enkel och harmonisk: en ljus linneduk hjälper dig och gör så mönstret och färgerna verkligen kommer fram. Resultatet? Dramatiskt bohemiskt för en kväll utöver det vanliga.

Festdukning i bohemisk stil enligt inredningstrender 2019 med rustik tallrik, svarta bestick och gula servetter.
Kosta Boda New Friends glas överraskad på denna festdukning i bohemisk stil som är enligt trender 2019 och stilen Modern Rebel.

AVSLAPPNAD STIL OCH FÄRGRIK SALLAD

Utöver tallrikarna, har även dricksglasen blandats fritt i dukningen med både de enkla Riedel O dricksglasen och de charmiga New Friends glasen från Kosta Boda där bland annat en grävling tittar fram. Genom att blanda glas och porslin får du till den härligt avslappnade bohemiska stilen samtidigt som dukningen utmanar à la Modern Rebel. Så vad ska du servera på en bohemisk dukning inspirerad av denna inredningstrend? Vi bjöd på en krispig sallad med rödbetor, getost och pinjenötter till förrätt.

Så här gör du den:

  • Använd dig av 750 g färdigkokta rödbetor som du delar i mindre delar och lägger i en ugnsfast form.
  • Tillaga rödbetorna i ugn på 225° tillsammans med 150 g getost som du strimlat över rödbetorna. Ta ut ur ugnen när osten smält något och fått färg.
  • Rosta 5 msk pinjenötter i en torr stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
  • Strö över pinjenötterna över rödbetorna, lägg på ruccola och machésallad, och avsluta med att ringla över honung!
By On salt- och pepparkar skalbaggar pryder denna festdukning i bohemisk stil som är inspirerad av trender 2019 där udda detaljer sätter stilen.
HK Living glasskulpturer utgör en udda detalj på bordet som är dukat i bohemisk stil och enligt trender 2019.

REBELLISKA DETALJER MED OCKULTA INFLUENSER

Bland årets trender 2019 är Modern Rebel den som flörtar med det ockulta och räds inte det annorlunda. Den moderna rebellen vill gärna provocera och skapa diskussioner runt bordet med udda detaljer. By Ons skalbaggar som i själva verket är salt – och pepparkar, är en sådan detalj. Med en hårfin balans mellan obehagligt och fräckt, sticker de ut på bordet och blir garanterat en snackis när de kryper ut ur Jonathan Adlers fruktskål Eve. Fullfölj trenden och ställ en lampa som Alex från Globen Lighting på bordet tillsammans med glasskulpturer, udda skålar och rinnande stearinljus. Effekten blir dramatiska stilleben på bordet som fångar ögat och där gästerna spänt ser fram emot resten av kvällen.

Rustik brun skål från Bloomingville med fot fylls med frukt och är en udda detalj på bordet i enlighet med inredningstrender 2019.
AYTM ljusstake i mässing och marmor med rinnande ljus skänker stämning till dukningen som är inspirerad av trender 2019 och stilen Modern Rebel.
Festdukning i bohemisk stil och enligt trender 2019 med Jonathan Adler fruktfat pryder bordet tillsammans med rustika tallrikar.

EN VARM MATPLATS MED NATUREN NÄRVARANDE

En matplats i Modern Rebels tecken är en varm och inbjudande plats där de jordnära tonerna återigen träder fram tillsammans med lyxiga sammetspuffar. Har du en fin utomshuslampa på balkongen? Ta in den och låt den sprida ett varmt sken som Kiri från By Rydéns. Ta även ytterligare inspiration från trender 2019 och Modern Rebels förkärlek för naturen, och dekorera matplatsen med en stämningsfull väggposter i linnetyg eller med en tronande Monstera i hörnet. Ett annat tips är att plocka grenar från trädgården och låta dem sträcka sig över bordet ur en glasvas – annorlunda, dramatisk och underbart bohemiskt.

Fräscha upp matplatsen med Jonathan Adler skål Dora Maar som kruka till en Monstrera för ett bohemiskt uttryck och enligt årets trender 2019.
En matplats inspirerad av årets trender 2019 och stilen Modern Rebel med sammetspuffar från Normann Copenhagen och Bloomingville.
En festdukning i bohemisk stil, inspirerad av årets inredningstrender 2019 där grenar i en hög glasvas pryder bordet.
 
Efterrätt serveras på rustik assiett från Bloomingville med matchande rustik kaffekopp i vacker grön nyans – helt enligt årets trender 2019 och stilen Modern Rebel.
Det serveras kaffe i grön rustik kaffekopp från Bloomingville till efterrätten på den bohemiska festdukning inspirerad av årets trender 2019.

När det sedan är dags för den blodröda Drottningpajen att serveras, plockar den moderna rebellen fram ett rustikt porslin som Pixe från Bloomingville med matchande kaffekopp och assiett vilket ytterligare förstärker den bohemiska känslan. En bohemisk dukning enligt årets trender 2019 och stilen Modern Rebel är allt annat än tråkig. Det är avslappnat och inbjudande. Det är konstigt och det är underhållande. Det är glimten i ögat och en magisk kväll.

 

Vill du läsa mer om årets trender 2019? Här hittar du mer trendspaning!

Varukorg
Stäng