Trender 2019 - Duka upp för lyxbrunch

En av årets största trender 2019 är den lekfulla och glamorösa trenden Retro Glam som spelar på 60- och 70-talets flärdfyllda tillställningar. Vi visar dig hur du enligt denna trend kan duka upp för en lyxbrunch med vännerna – kanske till nästa födelsedagsfest? Eller varför inte lyxa till helgen?

FESTDUKA

8 februari 2019
Duka upp till lyxbrunch utifrån en av årets trender 2019 Retro Glam med varma färger och lyxiga detaljer.
Brunchdukning med Lind DNA tallrik och bordsunderlägg i trendig lejongul färg och stilfulla cocktailglas.

TRENDER 2019 - LYXIGA FORMER, FÄRG & NYTT MÖTER VINTAGE

2019 är ett allvarligt år, men bland trender 2019 bjuder stilen Retro Glam in oss till att njuta av stunden - och få saker känns lika lyxiga som att unna sig tiden att duka upp för en lyxbrunch med bästa vännerna. Trenden Retro Glam drar inspiration från 60- och 70-talets stilfulla nattklubbar och en mer lättsam anda. Här förs retrokänslan in med kurvade former på tallrikarna, retroinspirerande bestick från Skaugum och lyxiga Amber cocktailglas från Broste Copenhagen att avnjuta Martini ur. Har du ett antikt bord hemma? Perfekt! Skippa duken och låt bordet få komma fram i all sin prakt tillsammans med de antika finstolarna. Denna trend 2019 ger oss ett utmärkt tillfälle att kombinera nytt med vintage för den rätta stilen och hållbarhetstänk.

Duka upp till lyxbrunch med bärnstensfärgade Broste Copenhagen cocktailglas enligt en av årets trender 2019 - Retro Glam.
En lyxig brunchdukning inspirerad av trender 2019 med gult som tema och poppande detaljer i trendfärgen rosa.

Låt Retro Glams lekfullhet skina igenom i din dukning med hjälp av starka färgkombinationer från trendens färgpalett. Ett tips är att hålla dig till en färg i paletten och sedan leka med flera nyanser av den! Som här där flera nyanser av gult använts: från lejongula bordsunderlägg från Lind DNA till bärnstensfärgade cocktailglas och gyllene detaljer. Addera sedan en kontrastfärg som rosa eller vinrött för ett poppande resultat!

Duka upp till brunch enligt trender 2019 där Ester & Erik ljus vinröda sprider stämning på bordet.
Det är uppdukat för lyxbrunch med getostsnittar serverat på Cooee Design bricka enligt vårens trender 2019 och stilen Retro Glam.

SKIMRANDE DETALJER I GULD

Trendens kärlek till allting glammigt plockas fram i valet av detaljer i guld, som den vackra brickan från Cooee Design. Att tillämpa denna trend på en dukning innebär att våga ta fram finsakerna som kanske i vanliga fall fyller andra funktioner. Varför inte servera nötter ur en fin ask eller använda glasunderlägg som Versailles från Jonathan Adler som serveringsfat till färggranna Macarons? Effekten blir flärdfylld och lekfull – precis som en lyxbrunch bör vara enligt Retro Glam! Sprid sedan en mysig stämning med Ester & Erik ljus i stilfull vinröd nyans.

Normann Copenhagen ask med bärnstensfärgat lock passar utmärkt att duka till lyxbrunch med enligt trender 2019 och stilen Retro Glam.
Jonathan Adler glasunderlägg Versailles passar utmärkt till en brunchdukning för söta tilltugg och är enligt årets trender 2019!
Duka upp till brunchdukning med Broste Copenhagen martiniglas och färger som lejongult, guld och vinrött enligt stilen Retro Glam och trender 2019.

EN GLAMORÖS MINGELHÖRNA

Bland trender 2019, kretsar Retro Glam mycket kring det sociala så varför inte skapa en glamorös mingelhörna i ditt hem där du bjuder in till kaffe och kaka och på så sätt förlänger brunchen? Här vill vi återskapa nattklubbsmiljön som denna trend är så starkt influerad av, genom sittpuffar i sammet, speglar på väggen som Walls spegel från House Doctor och en lekfullt färggrann matta. Färgerna är återigen starka men här med inslag av mjuka pasteller.

Mingelhörna för fikat där stilen Retro Glam förts in genom sittpuffar i sammet och rund house doctor spegel på väggen – enligt trender 2019.
Kaffe serveras ur Eilieen presskanna från Bodum som passar in bland trender 2019 och till en lyxbrunch!
Curva tidningsställ från AYTM passar perfekt till en matplats i stilen Retro Glam och trender 2019.
Jakobsdals sammetspuff rosa förskönar matplatsen enligt trender 2019.
En mingelhörna enligt årets trender 2019 med Gubi glasbord Pedrera, Jonathan Adler bananvas och starka färger.

Att duka upp till brunch med inspiration från denna trend innebär starka färger och lyxiga detaljer för en dukning inspirerad av dåtidens glansdagar. Så varför inte bjuda in bästa sällskapet för lite lyxig egentid?

 

Vill du läsa mer om trenden Retro Glam och hur du inreder med den? Låt dig inspireras här.

Eller läs om årets andra trender Modern Rebel och Simple Balance

Varukorg
Stäng