Juldukning - En svart julenatt

Långt bort från det traditionella väntar en svart julenatt - mörk, stämningsfull och dramatisk. Kanske söker du just en juldukning som är något alldeles extra? Ta då del av denna moderna och spännande dukning och låt dig inspireras till en annorlunda jul i år.

JULDUKA

15 november 2018
En modern, svart juldukning med ljus från Ester & Erik och ljusstakar från Cooee Design.
Modern juldukning med Klappersten tallrik från Nordic Nest Dining, bestick från Broste Copenhagen och assiett från Eva Solo.
En modern, svart juldukning med svarta ljus från Ester & Erik och Holmegaard vinglas.

EN MODERN JULDUKNING

Mörkt och dramatiskt – en svart julenatt är en modern juldukning som vågar utmana det traditionella. Långt borta är de klassiska julfärgerna och juldekorationerna. Istället har svarta favoriter fått ta plats, men julstämningen är fortfarande densamma. Stearinljusen i svart från Ester & Erik har kombinerats tillsammans med både höga och låga ljusstakar och placerats ut längs med bordet för att lysa upp den ruffiga miljön. Även porslinet i denna juldukning går mot det moderna med mattallriken Klappersten från Nordic Nest Dining. Från bord till stolar – här Forms stol från House Doctor – temat går inte att ta miste på, detta är en svart julenatt.

Gästerna får en liten julklapp på tallriken på denna moderna juldukning i svart.
 En svart och modern juldukning med löpare av buxbom som tips.

Vill du bryta av det svarta med något grönt? En löpare av buxbom eller lingonris gör precis det medan det även för in naturen i dukningen! Ett annat tips är att placera ut små julklappar på varje gästs kuvert som de kan ta med sig hem efter julmiddagen. Följ dukningens tema och slå in dem i svart papper med buxbom och kanelstänger vackert knutet runt. En omtänksam gest som sprider julens glada bud.

 Ball vas från Cooee Design pryder den moderna juldukningen i svart.
Glöggmingel med pepparkakor som serveras på dekorationsbricka från H Skjalm P.

GLÖGGMINGEL

Låt kvällen börja med ett härligt glöggmingel där du bjuder dina gäster på glögg, ädelost och pepparkakor innan middagen tar vid. Servera det på en vacker marmorbricka så blir även maten en dekoration på bordet. För att förstärka det dramatiskt svarta temat i denna juldukning har de runda Ball vaserna från Cooee Design använts till att husera små fång med buxbom i.

Sällskapet skålar med Perfection Bourgogneglas från Holmgaard på den moderna juldukningen i svart.
 
Ester & Erik ljus i svart skapar stämning på den moderna juldukningen en svart julenatt.
Elflugan elljusstake och Elflugan Grande.

TVÅ STILAR - EN JULDUKNING

Genom att byta ut en detalj, kan du få till en annan stil på din juldukning. Gå steget längre och byt ut de levande ljusen och ljusstakarna mot en adventsljusstake, som Elflugan Grande, som blickfång! Dukningen går då från elegant till en inspirerande och modern juldukning. En julstjärna på väggen bakom och stämningen är på topp!

Elflugan Grande står i mitten av bordet på den moderna, svarta juldukningen.
En modern juldukning i svart med Elflugan, vinglas från Holmegaard och svarta detaljer.

Julen behöver inte alltid vara grön och grann. Våga istället pröva dig fram till en annorlunda juldukning som överraskar och bjuder in till samtal, skratt och nya julminnen med familj och vänner. En svart julenatt må vara mörk, men den sprider julstämning och elegans till hemmets alla vrår för en fröjdefull jul.

Varukorg
Stäng