En nyårsdukning i glammig Gatsby-stil

Årets största fest är här; dagen då vi blickar tillbaka på ett händelserikt år och ser fram emot ett nytt. Bland glitter och champagne, fjädrar och levande ljus - väntar en kväll utöver det vanliga. Du är härmed inbjuden till en glammig nyårsfest och nyårsdukning inspirerad av The Great Gatsby. Välkommen att ringa in det nya året med stil.

NYÅRSDUKA

10 december 2018
Harvey whiskeykaraff i slipat glas från Aida pryder denna nyårsdukning i guld.

EN KVÄLL MED MINGEL & CHAMPAGNE

Låt dig inspireras av en tidlös berättelse till årets nyårsdukning och en era fylld av glamour och fest. Den store Gatsby bjuder in dig till en oförglömlig kväll fylld av hopp inför det stundande året. Börja kvällen med bubbel och mingel i väntan på att alla dina gäster anländer. En välkomstdrink är alltid en god idé så varför inte göra något extravagant nyåret till ära? Överraska gästerna med ett champagnetorn till jazzmusikens magiska toner när de kliver in genom dörren och möts av en annan värld - Gatsbys värld.

Champagnetorn med champagneglas More från Orrefors samt från Spiegelau.
More champagneglas från Orrefors.
Champagnetorn med Orrefors champagneglas, Carat ljusstakar från Orrefors.
 
En nyårsdukning i guld och blått med Swedish Grace tallrikar och vinglas från Orrefors.
 

EN NYÅRSDUKNING MED GULDKANT

Från den antika mässingsljusstaken, de moderna besticken från Bitz till den glitterprydda vinflaskan – detta är en nyårsdukning med guldkant. Använd dig av en mörk grund, en linneduk från Himla som böljande löpare för en mer avslappnad och romantisk känsla och låt guldet komma till uttryck på ett diskret sätt. Låt sedan en accentfärg skapa extra dynamik i dukningen – kanske rosa fjädrar ur slipade karaffer för sann Gatsby-anda?

Chateau vinglas från Orrefors & Swedish Grace vit tallrik pryder denna Gatsby-inspirerade nyårsdukning.
Tallrikskuvert på nyårsdukning med guldbestick från Bitz, Swedish Grace vit tallrik & spegel från Lene Bjerre.
Tallrikskuvert på nyårsdukning bestående av Swedish Grace tallrik vit, guldbestick från Bitz och Chateau vinglas från Orrefors.

Vill du göra något annorlunda på din nyårsdukning? En spegel blir ett elegant och vackert underlägg till tallrikskuverten! Skapa sedan ett stilfullt kuvert med vita tallrikar som Swedish Grace, och bind ihop besticken med placeringskort samt en festlig fjäder som knyter ihop kvällens tema. En imponerande servettvikning och ståtliga ljus från Ester & Erik fulländar känslan och välkomnar alla till årets sista middag.

En nyårsdukning i glamorös Gatsby-stil med detaljer i guld och ljus från Ester & Erik.
 
Nyårsdukning med Ananas ljusstake & Palm ljusstake från Bloomingville, samt Carat ljusstakar i mässing från Orrefors.
 
Swedish Grace tekopp och tefat.
Teskedar från Alessi i koppar.
Nyårsdukning med dessert serverat ur dessertskål från Aida.
En nyårsdukning i Gatsby-stil med glas från Orrefors på ett blått överkast från Nordic Nest.
En Gatsby-inspirerad nyårsdukning med More champagneglas från Orrefors som sällskapet skålar med.

I VÄNTAN PÅ MIDNATT

Timmarna räknas ner och spänningen stiger för varje minut slagen. Din nyårsdukning glittrar i natten när desserten serveras; sorbet med champagne och en rykande kopp kaffe ur stilrena Swedish Grace koppar. Hemgjorda lyckokakor bjuder in till skratt som sjuder genom kvällen och musiken.

Sällskapet skålar på denna Gatsby-inspirerade nyårsdukning i guld, blått och rosa.

Under kvällen utbyter ni det bästa, och kanske det pinsammaste, från året som gått. Framför er väntar ett oskrivet blad, ett år fyllt av förväntan och hopp. Så avsluta kvällen så som den började; en skål i goda vänners sällskap medan ni hälsar ett nytt år välkommet. Skål till många fler stunder tillsammans och Gott nytt år!

Vill du ha mer nyårsinspiration?

Läs hur du skapar ett champagnetorn till nyår eller hur 5 festliga detaljer sätter guldkant på nyår!