Gröna detaljer till sommarlunchen

I sommar bjuder vi gärna in till både grillfest och sommarlunch under solens gassande strålar. Genom att använda dig av växtrikets gröna skapelser kan du enkelt få till en ombonad och medelhavsinspirerad känsla runt din dukning. Tillsammans med placeringskort och dryckesstationer, har du detaljerna på plats för en härlig sommarlunch!

SOMMARDUKA

13 juli 2018
Ett fång med hundkäx står busigt på ett sidobord i en klar vas från ERNST under denna sommarlunch.
Ett litet fikonträd har planterats i en skål från House Doctor vilket förstärker det gröna temat i denna sommarlunch.
Sommarlunch med medelhavstema står uppdukad på verandan.

TRÄDGÅRDENS KÄRLEK

Att omge sig med mycket blomster och växter är som balsam för själen och sommaren är den perfekta årstiden för att låta trädgårdens skatter få ta plats på det dukade bordet. Till den medelhavsinspirerade sommarlunchen har pionerna plockats för att stoltsera på kortändan av bordet i en okrafärgad urna från Broste Copenhagen. En enkel grön kvist vilar på andra sidan i en ERNST-vas medan allt från olivträd till citronträd omsluter möblemanget på verandan. På ett sidobord står till och med en bukett med hundkäx, som förstärker den livfullhet som finns runt dukningen med sina spretande strån. Ett tips är att använda dig av skålar och fat till växterna – här har ett fikonträd planterats i en skål från House Doctor. Rötterna har klippts och formats efter skålen och plötsligt blir även fikonträdet ett samtalsämne på sommarlunchen!

Sommarlunchens kuvert består av tallrikarna Paratiisi från Arabia och tallrikar från Loft by Rosenthal samt Kartio-glas från Iittala.

HANDMÅLADE PLACERINGSKORT

Bland trädgårdsblommor som står i små vaser, vilar kuverten i väntan på gästerna. På varje kuvert, som utgörs av Paratiisi tallrikarna med trädgårdsmönster från Arabia och de eleganta Loft By Rosenthal, finns ett handmålat placeringskort. Så här gör du dessa placeringskort till sommarlunchen:

1. Använd dig av matt, gul tonat papper.

2. Doppa en pensel eller tandborste i vald akvarellfärg eller vattenfärg och stänk över pappersarket.

3. Vik pappret och riv utmed en linjal för en rak linje eller riv på fri hand för ett mer ledigt uttryck.

4. Sen är det bara att skriva dit gästernas namn!

Ett sidobord med en äggplanta i grå DBKD-kruka är en fin detalj på sommarlunchen. Där finns även Kartio-dricksglas och smaksatt vatten
Dryckesburkar med tapp smaksätta med frukt finns på sommarlunchen.

SVALKANDE DRYCKER

Den gröna tråden i denna sommarlunch återkommer i de praktiska dryckesstationerna som står utställda lite här och var på verandan. Förutom den charmiga äggplantan som pryder sidobordet i en kruka från DBKD, har mynta plockats från trädgården och använts för att smaksätta vattnet i den stilrena karaffen. Eftersom vatten är något vi alla behöver gott om under sommarens varma dagar, blir generösa dryckesburkar med tapp från Bloomingville en praktisk och omtänksam detalj på sommarlunchen. Smaksätt vattnet med härligt somriga smaker som citron, jordgubbar eller mynta så är sommarlunchen komplett!

Läs mer: Tid för medelhavsinspirerad sommarlunch. 

Läs mer: Semestertips för svalkande sommarlunch. 

Varukorg
Stäng