Tid för medelhavsinspirerad sommarlunch

Det är semestertider och sommaren är i full gång. I den svalkande skuggan på verandan bjuds det på en fräsch sommarlunch och en dukning som för tankarna till böljande vingårdar i Toscana och safirblå hav längs med Italiens kust. Det är tid för en medelhavsinspirerad sommarlunch under solens lata strålar – benvenuti.

SOMMARDUKA

11 juli 2018
Medelhavsinspirerad sommarlunch med porslinet Paratiisi från Arabia och grillbestick från Gense står uppdukat.

EN BIT AV TOSCANA

Med inspiration från Toscanas grönska och safirblå hav – centrerar denna sommarlunch kring servicen Paratiisi från Arabia, vars vackra färger blir utgångspunkten för dukningen som går i gult, grönt, umbra och blått. Den beigea linneduken från Linum utgör en harmonisk bas som kompletteras av enkla vita tallrikar från Loft by Rosenthal. Just kombinationen av färg, mönster och servis är vad som gör denna dukning till en medelhavsinspirerad sommarlunch där ledorden är avslappnat och välkomnande.

En sommarlunch inväntas och kuddar finns att luta sig tillbaka på i soffan. På bordet står gröna Kartio glas från Iittala och en oljelampa.

GRÖNA SLUTTNINGAR

Likt vingårdarna som böljar sig genom det toskanska landskapet – står dricksglasen Kartio från Iittala utspridda för varje gäst och plockar upp dukningens grönska. Deras smaragdgröna färg återkommer även i oljelampan som står som en vacker dekoration på bordet innan den får sprida sitt mjuka sken på kvällen. På bordsänden står en ERNST-vas värd för en enkel grön kvist som ledigt smälter in.

En grön kvist får husera i en hög ERNST-glasvas på sommarlunchen.
På sommarlunchen serveras vin i Ultima Thule vinglas från Iittala och vatten hälls upp i enkla Kartio glas.
Till sommarlunchen har köket flyttats ut till ett sidobord där bröd och grönsaker serveras och förbereds

FLYTTA UT KÖKET

Förena köket med det dukade bordet i sann italiensk anda och ställ fram ett sidobord där du kan skära upp det nybakade brödet och grönsakerna som ska grillas. På så sätt välkomnar du inte bara gästerna till bords, utan även till att delta i själva matlagningen. Servera sedan vinet ur rustika glas som Ultima Thule och bjud på svalkande citronvatten.

Kudde med gröna blad och en gul pläd förstärker medelhavskänslan på denna sommarlunch.
En ombonad känsla har skapats på sommarlunchen med hjälp av en rund matta under bordet.

OMBONAT OCH VÄLKOMNANDE

Våga fullfölja dukningens medelhavstema ända ut genom att kombinera kuddar och plädar i härliga färger och mönster. Det skapar en ombonad och välkomnade känsla som förstärks ytterligare av en matta under bordet. Dina gäster kan därmed svepa in sig i filtarna och luta sig tillbaka mot kuddarna när sommarlunchen övergår till en ljummen sommarkväll inramad av trädgårdens grönska och syrsornas symfoni. För vad är en italiensk sommarlunch, utan ett stort sällskap runt bordet som glatt överröstar varandra?

Läs mer: Fransk afton bland takåsarna. 

Varukorg
Stäng