Höstens trender 1 - Crafts & Makers

Gediget hantverk, naturen och äkta material, tre ledord i vilken en av höstens stora trender tar avstamp i, nämligen Crafts & Makers! I höst ser vi en fortsatt stark trend i det naturliga där det handgjorda definierar temat. Naturmaterial som trä, keramik och linne är fortsatt starka och syns hos många välkända varumärken. Uttrycket vi ser är något råare och okonstlat men med en palett där naturliga, varma pigment är framträdande. En trend som gjord för hösten och vinterns mörkare och kallare tider!

TRENDER & STILAR

28 augusti 2018
Linnetextilier, bordstabletter i sjögräs, rustik keramik och rejäla skärbrädor skapar återskapar du höstens trend.

Jordnära brända toner

Under hösten 2018 ser vi en färgpalett inspirerad av naturen med subtila toner av kulörer som lejongult, tegelrött, beige och brunt men även inslag av skogsgrönt. Det roströda och lite brända är tydligt framträdande och plockar på ett naturligt sätt upp de toner vi ser ute i skog och natur. När vi börjar gå på kyligare tider är de naturnära kulörerna en värmande tröst och syns på allt från textilier till keramik och inredningsdetaljer.

I Crafts & Makers egna färgpalett finns mer neutrala baskulörer som passar perfekt ihop med de mer kraftfulla accentfärgerna. Är du intresserad av exakt vilka färger som denna palett har finns dessa i kollaget nedan med exakta NCS-koder.

NCS-koderna för Crafts & Makers färgpalett
Rustik keramik från Bloomingville, här Pixie mugg med handtag i glaserat stengods.
Rustika skärbrädor i mörka träslag från danska Bloomingville

Natursköna material

Crafts & Makers-trenden består till stor del av naturmaterial som trä, rotting, sten och linne. Dessa material syns till stor del på det dukade bordet där grövre keramik nu får ta plats, skärbrädor i olika former och storlekar blir en naturlig del på bordet precis som högkvalitativa redskap i form av knivar och slevar. För att bryta av det mer rustika och robusta får mjuka textilier i behagliga nyanser ta form på bordet.

Inom denna trend mynnar en miljömedvetenhet där hållbarhet och kvalitet är viktiga nyckelord. På bordet dukar vi därför lite annorlunda och nya typer av kärl i kreativa former är välkomna. Trendiga material som rotting och sjögräs är stora och syns exempelvis i bordstabletter, lampor och möbler. Tillsammans med den varma färgpaletten skapar dessa ting en tidlös och harmonisk helhet.

Charlotte tallrik från Bloomingville tillsammans med matchande guldbestick och roströd servett.
Skärbrädor i olika former och storlekar blandat med rustik keramik är en stor del av höstens trender.
Rottinglampa från Bloomingville passar höstens trend och ger matplatsen en naturinspirerad look.
Bordstablett i sjögräs från Bloomingville passar perfekt till den naturinspirerade stilen.
Keramik i udda färger och former är helt rätt enligt höstens trend, oavsett om det är en skulptur, ett fat eller dekoration!

Udda & unik keramik

Stengods är ett måste för det trendmedvetna hemmet denna höst. Om det dessutom är personligt, unikt och nästan lite konstigt är det desto bättre. Oavsett om du dras till bohemiska mönster, djur, växter eller färgad keramik så skapar dessa ting helt klart höstens vackraste blickfång. Genom att addera udda föremål skapar du enkelt något intressant och unikt, om det sedan är en vas, ett vackert fat eller en liten dekoration väljer du helt själv!

Läs mer: Vi tolkar trenden Crafts & Makers. 

Varukorg
Stäng