Höstens trender 2 - Botanical Baroque

Höstens stora evenemang, Formex, har gått av stapel och nedan listar vi några av höstens största trender för det dukade bordet. Tänk storslaget och dramatiskt. Lyxiga kombinationer av material och mönster, dekorativa figuriner och växter tillsammans med en mörk och varm färgpalett – välkommen att inspireras till höstens alla dukningar utifrån trenden som benämns Botanical Baroque.

TRENDER & STILAR

31 augusti 2018
Höstens trend Botanical Baroque illustreras i kollage med vas från By On och Swedish Grace tallrik.

DRAMATISKA FÄRGKOMBINATIONER

I höstens trend Botanical Baroque ser vi en djup färgpalett ta plats med färger som mörklila, skogsgrön, konjak och svart. Låt den mörka basen brytas av med mjuka pasteller som ljus terrakotta och syrenlila. Uttrycket blir dramatiskt och inbjudande, med inspiration hämtad från den ståtliga och pampiga barocken.

Utgå ifrån den rika färgpaletten med en mörk grund på din dukning – antingen enfärgad eller mönstrad för den rätta känslan. Varför inte använda dig av ett tyg som duk? Studio Lisa Bengtssons dramatiska Firebird tyg passar Botanical Baroque perfekt med dess mörka färger och dramatiska mönster. Fullända sedan trenden med tallrikar, glas och bestick som plockar upp den rätta känslan.

Glas och tallrikar från House Doctor i höstens barock trend.
Glasvaser från House Doctor pryder bordet i höstens färger.
NCS-färgkarta för höstens stora trend Botanical Baroque.
 
Serien Nordic Coal från Broste Copenhagen känns helt rätt i höst på en enfärgad duk.
Firebird-tyg från Studio Lisa Bengtsson står som grund för en dramatisk dukning.

ÖVERFLÖD AV MATERIAL OCH MÖNSTER

I höst räds vi inte att inreda med mycket textilier för att skapa en ombonad känsla runt det dukade bordet. Inred din matplats i barockens tecken genom att kombinera material och mönster i överflöd. Matstolar och kuddar i lyxig sammet tillsammans med en riktig statement matta under matbordet och detaljer i mässing, är trenden vi gärna följer i höst för en vacker matplats.

Sammetskuddar, matstol, Klong-vasen Skott och matta från Layered är några detaljer som sätter stilen för höstens stora trend.

IÖGONFALLANDE DETALJER

Botanical Baroque handlar om storslagenhet och överdådiga detaljer. Våga testa dig fram och låt dina favoritdetaljer ta plats på det dukade bordet. I höst ser vi gärna olika figuriner ta scenen – alltifrån keramik till detaljer i guld och med djurmotiv. Applicera trenden på din nästa festdukning genom att fylla bordet med exempelvis annorlunda ljusstakar och vaser – more is more och det får gärna vara personligt!

Cuba ljusstake i mässing från Bloomingville.
Gepard vas från By On.
Svart Bubble vas från AEO.
Vas från By On med höstens bukett.
Tota vas från AYTM fylld med vackra blommor.
Krukor från House Doctor.

VILDVUXEN BOTANIK

En av höstens starkaste trender inom Botanical Baroque är precis som namnet vittnar om - växterna. Låt dina blomsterarrangemang denna höst vara vildvuxna och extravaganta. Kombinera färska blommor med konstgjorda gröna växter och använd dig av effektfulla vaser. Botanical Baroque medför pompa och ståt till våra hem i höst och vi älskar det.

Läs mer: Vi tolkar trenden Botanical Baroque

Varukorg
Stäng