Trender 2019 del 1: Retro Glam

Flärdfullt, lekfullt och lite sexigt i en härlig mix av nya starka färgkombinationer och mjuka pasteller. Låt dig charmas av 60- och 70-talets mest stilfulla nattklubbar och diskotek. Retro Glam är den färgstarka inredningstrenden som uppmanar oss att leva och dansa i nuet men med blicken mot framtiden.

TRENDER & STILAR

17 januari 2019
Retro Glam är en av 2019 års stora inrredningstrender. Kännetecknande för stilen är nya lekfulla färgkombinationer. Istället för flerfärgade mönster får stora ytor med olika färger mötas på nya sätt.

SÄTT STILEN MED NYA LEKFULLA FÄRGKOMBINATIONer

Våga kombinera starka färger som exempelvis blått, lejongult och rosa eller rött och cerise eller varför inte klargrönt med midnattsblått? Enfärgade färgfält ska det vara. Borta är de flerfärgade mönstren. Här är det istället nya, spännande kombinationer av färger som sätter stilen.  Addera utrrycksfulla former och material i färgat glas och metall och du är i hamn.

Färgpaletten i trenden Retro Glam består av en mängd färger. Och kännetecknande för stilen är att du kan välja ur en ganska bred färgskala. Men för att få det hela att hålla ihop på ett bra sätt väljer du ut tre till fyra färger som du arbetar med i din inredning. Våga gärna använda dig av motsatsfärger som rosa och gult eller skapa en lyxig och glammig stil med flera toner av korallrött, lejongult och guld.

Tycker du mer om svala pasteller så ryms även dem i Trend 2019 och stilen Retro Glam. Kombinera lyxiga material i en sval färgskala och addera glänsande metaller i lekfulla former. 

Retro Glam hämtar sitt formspråk från 60, 70- och 80-talets lyxiga nattklubbar och hotellmiljöer. Lekfulla former och materialval i färgat glas och metaller i guld eller silver vittnar om vår längtan av att leva i nuet.

TILLSÄTT Lekfulla detaljer och uttrycksfulla former

Lek med roliga former i din inredning. Våga utmana och skapa hela rum eller mindre utrymmen med nattklubbs- eller hotellkänsla där hemma. Inspirationen hämtar vi från 60- och 70-talets glamrock och stora ikoner som exempelvis Elvis Presley eller Mick och Bianca Jagger. 

Northern lighting loud barskap skapar en känsla av flärd hemma
Loud Barskåp från Northern Lighting
Cobra Ljusstake från Georg Jensen
Curva Pall från AYTM

Även 80-talets mer stillfulla och färgstarka mode och nattklubbar inspirerar oss och dagens formgivare till Trend 2019. David Bowie i ceriserosa läppstift känns högaktuell. Färgstark glaskonst och möbler i kurviga metaller i toner av guldigt och silver talar starkt och stolt om vårt behov av att bara vara och få leva och dansa i nuet.

Trend 2019 - Retro Glam matplats bjuder på lekfullhet i toner av lejongult och guld.

Skapa en Matplats med både flärd och Lekfull humor

Trend 2019 och stilen Retro Glam inbjuder oss även till att leka med färger som matchar tonerna i olika metaller. Vad sägs om en matplats där lejongult och toner i guld får mötas? För att skapa extra spänning och liv i inredning lägger vi även till små element av naturbrunt och gärna också någon kontrastfärg. Laxrosa, exempelvis, matchar det gula och guldiga och ger en härlig känsla av lyx och elegans till matplatsen.

Dekorera gärna matplatsen med spännande och glänsande metaller i lekfulla former. Vasen Banan Bud från Jonathan Adler och guldiga servettringar från Bloomingville är exempel på lekfulla element som förhöjer stilen och skapar det rätta lyxiga och glammiga uttrycket i inredningen.

Trender 2019. Lyxiga och svala pasteller ryms också i stilen Retro Glam. Kombinera de svala mjuka färgerna med detaljer och möbler som gör avtryck.

GÖr rum för vardagslyx

Under 2019 fortsätter vi att skapa platser i våra hem där vardagslyxen faktiskt får råda. Det är ur det här behovet som inredningstrenden Retro Glam får mycket av sin näring.

I trenden Retro Glam ryms även inredning i svala pasteller. Det är snarare de nya färgkombinationerna och formspråket som sätter stilen. Så älskar du det mjukt pastelliga så kan du ändå välja att inreda med Retro Glam i sinnet. Skapa nya, spännande kombinationer med pasteller och tillsätt en liten färgklick någonstans. Lekfullheten fångar du även genom att tillföra inredning som gör avtryck. Vad sägs om Frans Bordslampa i rosa från Globen Lighting? Och kanske vågar du också använda glaskonst i din inredning, som exempelvis Make Up Sko från Kosta Boda.

Vi lever verkligen i en tid där vardagen rasar på i en takt som vi inte alltid mår bra av. Därför behöver vi ta oss tid till avkoppling. En del av oss har till och med svårt att koppla av även när tillfälle ges. Men jo - du behöver och du förtjänar lite vardagslyx ibland. Livet är ju till för att levas. Så lev och dansa i nuet  - med blicken riktad mot framtiden.

 

Läs mer: Trender 2019 - Duka upp för lyxbrunch med inspiration från Retro Glam

Varukorg
Stäng