Trender 2019 del 3 - Modern Rebel

Provocerande, kraftfull och full av attityd. Bland trender 2019 finns det inte en mer experimentell trend än den vi valt att kalla Modern Rebel. Kontrasterande mönster, mustiga färger och uppseendeväckande detaljer sätter stilen i år för en inredning som har mycket att säga. Modern Rebel trollbinder med det udda och bjuder in dig att uttrycka din personliga stil - som en sann rebell.

TRENDER & STILAR

18 januari 2019

DETALJER MED ATTITYD

Bland trender 2019, sticker Modern Rebel ut som den trend som vågar ifrågasätta det konventionella och där vi uppmanas till att tänka djärvt i både val av detaljer som mönster. Våra hem ska spegla oss mer än någonsin och då får gärna det något underliga och uppseendeväckande komma fram ur skymundan och ta sin plats på det dukade bordet och runt matplatsen. Inspirationen bakom Modern Rebel är tydlig: styrkan att våga och styrkan i att uttrycka sin personlighet även om det motstrider normen. I år vågar vi provocera. Vi vågar ta plats och vi vågar experimentera. För in detaljer till matplatsen och det dukade bordet som får konversationerna att flöda. För vad sägs om Eve kandelaber från Jonathan Adler? Eller de skalbaggsdesignade salt – och pepparkaren från By On

Eve kandelaber från Jonathan Adler passar bland trender 2019 med sin udda design.
By On skalbagsformade salt- och pepparkar är enligt trend 2019 i stilen Modern Rebel.

I trenden Modern Rebel sitter det verkligen i detaljerna och de får mer än gärna dra åt det ockulta. Här ser vi matplatsen fyllas med växter med lila toner i sig och matstolar som Torso stol från Design House Stockholm för ett statement piece som uttrycker styrka. Om du inte vågar anamma hela trenden, räcker någon detalj här och var som fångar stilen och väcker konversationens lågor.

Bland trender 2019 syns lika krukväxter ta plats.
Blomma med attityd sammanfattar trend 2019 Modern Rebel.
Trend 2019 Modern Rebel sammanfattad i kollage med detaljer som drar åt det ockulta.
Trend Modern Rebel tolkad i kollage med mönsterrika detaljer och Ester & Erik ljus för det dukade bordet.
By ON servettring är helt enligt trend 2019!

MUSTIGA FÄRGER

Modern Rebels färgpalett är en mustig och kraftfull palett. Här ser vi färger som mörklila, petrol och djuprött blandas med brända toner av gul och orange. Den rosa färgen medför en mjukhet i paletten samtidigt som grönt och brunt återkopplar till trendens dragning åt Moder Jord och etniska mönster. Våga kombinera de mörka färgerna med varandra och se en dramatisk matplats ta form eller plocka några som accentfärger till en ljusare inredning.

Färgpalett för trenden Modern Rebel en av trenderna 2019.
 
Mönstermix sammanfattar vårtrenden Modern Rebel i detta kollage med mattor och kuddar.

KONTRASTERANDE MÖNSTER

Modern Rebel räds inte att frångå det monokroma för en matplats där mönstermagi tillämpas och trollbinder. Vävda rutor och ränder kombineras med tryckta mönster på alltifrån mattor och kuddar till tallrikar. Etniskt-inspirerade mönster vävs fram och tankarna förs åt Jackson Pollock’s uttrycksfulla målningar. Det finns inga regler för den moderna rebellen så våga blanda mönster med trendens färgpalett för en heminredning som vågar uttrycka sig.

Vilde lampa från Watt & Veke lyser upp matplatsen där mönsterrikt tyg hänger enligt trend 2019.
Firebird tyg och kudde från Lisa Bengtsson passar perfekt till trend 2019 Modern Rebel.
Trendig dukning från By ON enligt trend 2019 med nyanser av grönt och brunt samt udda detaljer.

MODERN REBEL - EN PROVOKATÖR BLAND TRENDER 2019

Det är en balansgång att finna vägen i Modern Rebel mellan det eleganta och det något utstickande. I denna trend strävar vi efter det icke-perfekta och vi drar oss inte för att utmana samtidigt som vi har det roligt under tiden. För Modern Rebel är trots allt en trend med glimten i ögat. Så låt din inre rebell komma fram, rakryggad och med ett leende på läpparna. 2019 är året vi står starka i vår stil.

 

Älskar du mixen av det oväntade och överraskande med det eleganta? Då kanske du även gillar stilen Botanical Baroque. Låt dig inspireras här.

Läs mer: Trender 2019 - en festdukning i bohemisk stil. 

Varukorg
Stäng