Trender 2019 del 2 - Simple Balance

Simple Balance kommer som en trend 2019 där vi söker oss till lugnet och längtan efter det enkla i livet. Denna trend uppmanar oss till att hitta balans mellan kropp och själ och med naturen i fokus drar färgpaletten inspiration från dess skiftande färger – från himlens pasteller till jordens murriga toner. Naturnära material i elegant tappning är mantrat tillsammans med mjuka former och ett överflöd av textilier. Välkommen att inspireras av en rofylld trend med drömska undertoner.

TRENDER & STILAR

18 januari 2019
En enkel matplats är en trend 2019 som med dess svala färger är en av vårens trender.
Textilier från Tell me more sammanfattar årets trend Simple Balance i mjuka naturfärger och linne.

MED NATUREN SOM LEDSTJÄRNA

Under 2019 vill vi hitta ro i oss själva och i våra hem. En av årets största trender kallar vi Simple Balance som fångar vår längtan efter lugnet och en enklare vardag. Naturen är mer framträdande än någonsin och fungerar som ledstjärna för färgerna vi tar in till vår inredning och till det dukade bordet. Denna trend bjuder in till en mer avslappnad och elegant stil där naturen ständigt är närvarande. Färgpaletten går i harmoniska, dova toner som för tankarna till karga, bleka skandinaviska landskap och norrskenens drömska färger. En färgpalett som sträcker sig från himlens ljuva färger till havets skiftande blå och jordens murriga toner. Tänk puderrosa, blågrått, vitt, beige, svalt grönt och djupt brunt. Färger som får oss att koppla av och som skänker dukningen och matplatsen en rofylld aura.

En neutral färgskala inspirerad av naturen är en trend 2019 speciellt bland vårtrender 2019.

NY ENERGI MED MJUKA FORMER & NATURLIGA MATERIAL

Bland trenderna 2019 sticker Simple Balance ut med sina mjuka former och naturnära material. Här låter vi material som sten, glas och trä stå i fokus men formen ska dra åt det mer eleganta och mjuka hållet. Materialen ska beröra sinnena: en polerad yta på matbordet, en mjuk pläd eller en slät yta på vasen. I Simple Balance dukar vi med rundade, stilfulla bestick som Ehra bestickset från Gense och tallrikar gjorda i stengods, medan naturens grönska och torkade växter får vila i runda vaser som Ball från Cooee Design.

Sandrine mugg från Bloomingville tillhör trender 2019 med sin mjuka form och naturinspirerade bränning.
Kollage för en trend 2019 Simple Balance med glas från Iittala och ljus från Ester & Erik.
Ehra bestickset från Gense passar väl till en av vårens trender 2019 – Simple Balance.
Heia doftljus från Skandinavisk passar utmärkt till trenden Simple Balance.

Över det dukade bordet ser vi taklampor som Octo 4240 från Secto Design som är tillverkad i björk och drar sin inspiration från just den skandinaviska naturen, tillsammans med tidlösa klassiker som In Between stolen från &tradition. I Simple Balance vill vi få in ny energi i hemmet och skapa en matplats som bjuder in till avkoppling.

Tillämpa 2019års trend Simple Balance på det dukade bordet med den dimblå Ball vasen från Cooee Design.
Skapa en avkopplande matplats med Simple Balance, en trend 2019, med matstolar och lampa i trä samt en oval Walls spegel.

DRÖMIGA TEXTILIER

Med trenden Simple Balance vill vi drömma oss bort bland ett överflöd av mjuka textilier som tvättat linne och den mjukaste, lyxigaste ullen. En linneduk och linneservetter sätter grunden för dukningen men nu vill vi även använda oss mer av bordsunderlägg till dukningen och även kökshanddukar i linne. Den ombonade matplatsen förstärks ytterligare om du använder dig av kuddar och lyxiga ullplädar som värmer under den tidiga våren och de svala sommarkvällarna. Simple Balance lägger stor vikt vid det dukade bordet och matlagning – vi vill dröja oss kvar vid bordet och vi vill tillaga maten med kärlek och omtanke för kropp och själ. Vad passar då inte bättre, än mjuka textilier som skänker matplatsen ett avslappnat uttryck i naturens tecken?

För in 2019års trend Simple Balance förkärlek för linne och ull till matplatsen, med hjälp av kuddar och ullplädar.
Låt textilierna ta plats både på det dukade bordet med en vacker linneduk och under bordet med en ullmatta och fånga denna trend 2019.
Enkel dukning med linneduk från Himla och naturnära färger representerar 2019års trend Simple Balance.
Enkel dukning med ERNST tallrik fångar Simple Balance elegant – en av 2019 års största trender.

När du vill tillämpa Simple Balance till din dukning och matplats så är det naturens närvaro som är viktigast. Naturnära material men i en elegant tappning är mantrat och då med den svala, dova färgpaletten. Dukningen ska kännas avslappnad, lugn, enkel och balanserad. Föreställ dig en fridfull kaffestund vid ett uppdukat bord, bredvid öppna dörrar överblickandes en grönskande trädgård och skira gardiner burna av en lätt bris. Trend 2019? Välbefinnande.

Läs mer: Trender 2019 - Duka upp till rofyll frukost med inspiration från Simple Balance. 

Varukorg
Stäng