Afternoon tea i sagornas värld

Likt Alice i Underlandet, är denna dukning med temat Afternoon tea en resa genom det annorlunda. Krispiga färger och mumsiga scones, romantiskt och mysigt – här får du tips på hur du skapar din egen sagostund, om så bara för några timmar över en kopp te.

VARDAGSDUKA

15 maj 2018
Afternoon tea fikat står uppdukat och godsakerna vilar på blå-vitt våningsfat från Royal Copenhagen.

EN BLÅ-VIT DRÖM

I denna blå-vita dröm till dukning strålar inspirationen igenom för en klassisk tebjudning, en mysig lördagseftermiddag. Ett långt bord står uppdukat, precis som hos Hattmakaren och Påskharen, och dukningen går i svala toner av blått och krispigt vitt. Rörstrands vackra porslinsserie Ostindia skänker tillfället sin elegans medan tulpanerna strålar i vårens färger och kakorna lyfts fram på ett vackert kakfat.

 Koppar från serien Ostindia står uppdukade, blommor huserar i äggkoppar och i den vackra Omaggio-vasen.
Afternoon tea scones serveras i en djup tallrik från serien Ostindia Floris och marmeladen i en Ostindia kaffekopp.

NEDFÖR KANINHÅLET

Denna tebjudning är ett sant äventyr nedför kaninhålet. Trädgårdsblommor och kvistar har plockats in och satts i små glasvaser från Kähler längs med hela bordet. Några blommor huserar i en äggkopp och tekanna medan kaffekoppar och tekoppar blandas vilt. Gyllene, varma scones välkomnar gästerna och handskrivna placeringskort som omsorgsfullt knutits runt varje gästs favoritte blir även det en kreativ och omtänksam detalj.

Marmeladen står serverad i en Ostindia kaffekopp som matchar Ostindia tekannan för en annorlunda afternoon tea dukning.
Tronande på tekannan från Broste Copenhagen står en citronmeliss i en Ostindia Floris-mugg för en sagolik fika

NYCKFULLT OCH VACKERT

Det är just de oväntade detaljerna som gör denna dukning så speciell. Tronande på bordet står en citronmeliss i en Ostindia Floris-mugg som i sin tur står på tekannan från Broste Copenhagen. I kaffekoppen står marmeladen serverad och citrusfrukten står uppskuren som dekoration. Allting är lite i oordning – en oordning som samtidigt känns perfekt balanserad. Nyckfullt och vackert – som taget ur sidorna på en klassiker.

 

Läs mer: Tekoppar för teälskaren. 

Varukorg
Stäng