3 moderna matstolar från House Doctor

Oavsett om det är en långsam frukost, en vardagsmiddag eller festmåltid som serveras så tillbringas en stor del av våra liv i köket och runt matbordet. Så varför inte förnya hemmets mittpunkt med snygga stolar? Nedan listar vi tre moderna matstolar från danska House Doctor som förenar design och funktionalitet för en vacker och trendig matplats.

MATPLATSEN INNE

2 januari 2019

1. FORMS MATSTOL – EN FAVORIT I LÄDER

Den stilrena matstolen Forms är en favorit från House Doctor med ett klassiskt skandinaviskt uttryck som passar perfekt in i det avskalade, moderna hemmet. Forms balanserar fint mellan det hårda och mjuka med sin läderklädda sits och stolsrygg, rundade former och ben i stål. Materialen känns likväl moderna som tidlösa. Det är en stol som medför en avslappnad känsla till matplatsen och gör sig extra fin tillsammans med matbord i trä för snygg kontrast.

Forms stol i svart läder från House Doctor.
Forms läderstol i svart från House Doctor är en modern matstol.
Forms stol i brunt från House Doctor.
Moderna matstolen Forms brun i läder från House Doctor.

2. COMMA STOL – EN SAMMETSDRÖM

Är du ute efter något mer lyxigt? Comma från House Doctor är en matstol i sammet som förhöjer dramaturgin runt matbordet. Den eleganta sammeten bryts av mot stolsbenen i stål och stolens moderna, luftiga utförande utmanar de traditionella sammetsstolarna. Uttrycket blir ombonat, lyxigt och något alldeles extra. Comma är en stol som passar det ståtliga finrummet lika bra som den mer avskalade matplatsen där den får bli ett riktigt blickfång.

Comma sammetsstol från House Doctor i roströd färg.
 
Comma matstol i sammet i grå färg från House Doctor är en modern matstol.
Moderna matstolen Comma från House Doctor i roströd sammet.

3. SCHOOL – DEN INDUSTRIELLA STOLEN

Med två ben i nutiden och två i dåtidens skolsalar står stolen School från House Doctor som en tredje favorit till matplatsen. School är, som namnet antyder, inspirerad av äldre skolstolar och är tillverkad i polywood – ett tåligt material perfekt för matplatsen. Dess minimalistiska design med den breda sittdynan och det mindre ryggstödet är perfekt för den som söker efter något med en mer industriell look. School är en annorlunda, retroinspirerad stol med mycket karaktär!

School stol från House Doctor.
Retroinspirerad och modern matstol School från House Doctor.
School stol från House Doctor – en modern och industriell matstol.

Matstolar kan göra under för matplatsens helhetsintryck. Välj antingen matstolar som plockar upp matplatsens stil och förstärker den eller stolar som står i rak kontrast mot rummets övriga stil. Vad du än väljer, låt det vara ett val som ger dig glädje och som bjuder in till fler minnesvärda ögonblick runt bordet!

Läs mer: Skandinavisk matplats - detaljerna som sätter stilen. 

Varukorg
Stäng