3 moderna taklampor till matplatsen

Bra belysning är A och O för en välkomnande matplats! Nedan listar vi tre moderna taklampor till matplatsen - från Manola ljuskrona och Twice taklampa till Secto Designs gedigna hantverk i Victo 4250. Lampor som skapar en inbjudande och dekorativ matplats för fler stunder runt bordet.

MATPLATSEN INNE

25 januari 2019

1. MANOLA LJUSKRONA FRÅN HERSTAL

Manola ljuskrona från Herstal är en nutida tolkning på ljuskronan, där moderna glödlampor och raka linjer har ersatt den klassiska ljuskronas något rundade former. Den stilfulla lampan ger ifrån sig ett varmt och stämningsfullt sken likt tända stearinljus, men du kan även välja att anpassa ljuset då lamporna i Manola är dimbara. Manola är en elegant lampa som trots sin moderna tolkning, känns tidlös i sitt utförande. Låt den lysa i all sin prakt över den avskalade matplatsen där den blir en iögonfallande dekoration och tillför en okonstlad exklusivitet till rummet.

Svart Manola ljuskrona från Herstal sprider ett varmt sken över matplatsen.
Manola ljuskrona i guld från Herstal tillför elegans till matplatsen.

2. TWICE TAKLAMPA FRÅN HOUSE DOCTOR

Likt Manola, är Twice taklampa från danska varumärket House Doctor en modern tolkning på en klassiker. Den runda, mjuka formen är inspirerad av den klassiska klotlampan men Twice består av två klotformade glaskupor – en större och en mindre med enkelt upphäng i mässing. Twice ger ifrån sig ett behagligt ljus och tack vare dess långa sladd kan du själv anpassa höjden på den om du exempelvis har högt i tak. Den enkla designen medför en elegans till rummet som passar in i flera olika miljöer och stilar.

Twice taklampa från House Doctor pryder elegant matplatsen och vardagsdukningen.
Twice taklampa från House Doctor.
Vitlaminerade Victo 4250 lampor från Secto Design hänger ovanför den avskalade matplatsen.

3. VICTO 4250 LAMPA FRÅN SECTO DESIGN

Med inspiration hämtad från den skandinaviska naturen har formgivaren Seppo Koho designat stilfulla Victo 4250 lampan för Secto Design. Lampan är handtillverkad i formpressad björk och dess skira design gör att ljuset ”sipprar” igenom för en harmonisk ljusfördelning. Den mjuka siluetten känns tidlös och passar in i flera olika matplatser och stilar på ett diskret sätt utan att ta över resten av rummet. Victo 4250 är en investering som är så mycket mer än en ljuskälla – den belyser ett hantverk som kännetecknar skandinavisk design.

Taklampa Victo 4250 i svartlaminerad björk från Secto Design lyser över en enkel matplats.
Svartlaminerad Victo 4250 taklampa från Secto Design passar den rustika matplatsen och det stora träbordet.

BELYS HEMMETS KNUTPUNKT

En vacker lampa över matbordet kan lyfta och komplettera resten av rummets stil på ett effektfullt sätt. Oavsett om du gillar den klassiska stilen men vill ha den i en modern tolkning som Manola eller Twice, eller om du vill föra in en bit av naturen i ditt hem med Victo 4250 så skapar någon av dess tre lampor en inbjudande matplats. Så lys upp hemmets viktigaste knutpunkt.

Varukorg
Stäng