5 gula inredningsdetaljer för en ljusare matplats

Få färger är lika starkt förknippade med glädje som gult och långt bort är dagarna då vi inte vågade oss på denna ljuva färg i vår inredning. Från senaps- och ockragult till bleka toner - gult är stort inom inredningstrenderna och vi visar dig hur du kan skapa en lite ljusare matplats med fem gula inredningsdetaljer.

MATPLATSEN INNE

20 mars 2019
Blomst poster från Paper Collective är en gul favorit som passar väl in när du vill inreda matplatsen efter inredningstrender 2019.

1. Sommartoner MED BLOMST POSTER FRÅN PAPER COLLECTIVE

Den stämningsfulla och vackra postern Blomst från Paper Collective livar upp vilken matplats som helst med sin behagliga och trendiga ockrafärg. En poster är alltid en enkel inredningsdetalj att använda dig av när du känner för att förnya matplatsen och hålla dig à jour med inredningstrender, men de är även utmärkta på att förmedla en känsla och ge uttryck för din personliga stil. Blomst känns som en kvällspromenad i sommarkvällens sista strålar i sällskap av bruset från ett fullt torg och gatumusikanters glada toner.

Samba ullpläd från Klippan Yllefabrik är en gul favorit att inreda matplatsen med och är helt rätt enligt inredningstrender 2019.

2. SENAPSGUL INREDNING MED SAMBA ULLPLÄD

Känner du dig ändå lite osäker på gult? En pläd är ett diskret sätt att ta in något gult till matplatsen utan att det tar över. Och senapsgul inredning fortsätter vara stort. Ullpläden Samba från Klippan Yllefabrik blir ett varmt tillskott till din matplats som ljusar upp och även fungerar som en inbjudande gest till bordet. 

3. FLOWERPOT VP1 PENDEL FRÅN &TRADITION

Ytterligare en senapsgul favorit är designikonen FlowerPot VP1 pendeln från danska &tradition som vi mer än gärna låter lysa upp vår matplats i år! En tidlös pendel som passar in i flera olika matplatser och vars halvklot och namn, inspirerat av 70-talets Flower Power rörelse, belyser inredningstrendernas förkärlek för mjuka former och längtan till naturen.

FlowerPot pendel är en gul favorit som lyser upp matplatsen.

4. EN KOPP SOLSKEN MED DAISY MUGG FRÅN POTTERYJO

Det finns alltid tid för kaffe och vi har oftast en favoritmugg vi gärna plockar fram när det vankas fika! Den bohemiskt vackra muggen Daisy från PotteryJo är en sådan mugg. Dess dekorativa mönster och något senapsgula färg känns helt rätt enligt årets trender och för en ljusare matplats. En kopp solsken helt enkelt, och en given gul inredningsdetalj till köket i år!

Kaffe avnjuts ur den bohemiska kaffemuggen Daisy från PotteryJo – en gul favorit när det är dags för fika!
Circus sittpuff från Normann Copenhagen är en solklar gul favorit i sammet att inreda hemmet med.
En mingelhörna inspirerad av inredningstrender 2019 och återskapad med bland annat en gul sittpuff i sammet och Pedrera bord från Gubi.

5. GULT STATEMENT PIECE FRÅN NORMANN COPENHAGEN

En matplats behöver inte alltid vara en i den traditionella bemärkelsen, det kan även vara en mindre hörna som inbjuder till avkoppling och mingel. Den lyxiga sittpuffen Circus från Normann Copenhagen i senapsgul sammet är en solklar favorit för en sådan hörna. Givetvis kan du kombinera den med andra färger och sittpuffar men den blir även lika snygg för sig själv som ett riktigt statement piece i gult!

 

Älskar du färg och vill se mer?

Läs vidare och se våra 9 favoriter i grönt eller våra 7 rosa favoriter för matplatsen. 

Varukorg
Stäng