5 gula inredningsdetaljer för en ljusare matplats

Få färger är lika starkt förknippade med glädje som gult och långt bort är dagarna då vi inte vågade oss på denna ljuva färg i vår inredning. Från senaps- och ockragult till bleka toner - gult är stort inom inredningstrender 2019 och vi visar dig hur du kan skapa en lite ljusare matplats med fem gula inredningsdetaljer.

MATPLATSEN INNE

20 mars 2019
Blomst poster från Paper Collective är en gul favorit som passar väl in när du vill inreda matplatsen efter inredningstrender 2019.

1. Sommartoner MED BLOMST POSTER FRÅN PAPER COLLECTIVE

Den stämningsfulla och vackra postern Blomst från Paper Collective livar upp vilken matplats som helst med sin behagliga och trendiga ockrafärg. En poster är alltid en enkel inredningsdetalj att använda dig av när du känner för att förnya matplatsen och hålla dig à jour med inredningstrender, men de är även utmärkta på att förmedla en känsla och ge uttryck för din personliga stil. Blomst känns som en kvällspromenad i sommarkvällens sista strålar i sällskap av bruset från ett fullt torg och gatumusikanters glada toner.

Samba ullpläd från Klippan Yllefabrik är en gul favorit att inreda matplatsen med och är helt rätt enligt inredningstrender 2019.

2. SAMBA ULLPLÄD – VARM SOM SOMMARSOLENS STRÅLAR

Känner du dig ändå lite osäker på gult? En pläd är ett diskret sätt att ta in något gult till matplatsen utan att det tar över. Senapsgult är fortfarande stort bland årets inredningstrender 2019 och ullpläden Samba från Klippan Yllefabrik blir ett varmt tillskott till rummet.

3. FLOWERPOT VP1 PENDEL FRÅN &TRADITION

Ytterligare en senapsgul favorit är designikonen FlowerPot VP1 pendeln från danska &tradition som vi mer än gärna låter lysa upp vår matplats i år! En tidlös pendel som passar in i flera olika matplatser och vars halvklot och namn, inspirerat av 70-talets Flower Power rörelse, belyser inredningstrenden Simple Balance som omfattar mjuka former och vår längtan till naturen.

FlowerPot pendel är en gul favorit som lyser upp matplatsen.

4. EN KOPP SOLSKEN MED DAISY MUGG FRÅN POTTERYJO

Det finns alltid tid för kaffe och vi har oftast en favoritmugg vi gärna plockar fram när det vankas fika! Den bohemiskt vackra muggen Daisy från PotteryJo är en sådan mugg. Dess dekorativa mönster och något senapsgula färg känns helt rätt enligt trenden Modern Rebel - en utav flera inredningstrender 2019 och som präglas av mönster och mustiga färger som denna härliga gula nyans. En kopp solsken helt enkelt, och en given gul favorit i köket i år!

Kaffe avnjuts ur den bohemiska kaffemuggen Daisy från PotteryJo – en gul favorit när det är dags för fika!
Circus sittpuff från Normann Copenhagen är en solklar gul favorit i sammet att inreda hemmet med.
En mingelhörna inspirerad av inredningstrender 2019 och återskapad med bland annat en gul sittpuff i sammet och Pedrera bord från Gubi.

5. GULT STATEMENT PIECE FRÅN NORMANN COPENHAGEN

En väldigt framträdande trend bland inredningstrender 2019, var den retroinspirerade och lyxiga Retro Glam som flörtar med det dekadenta 60- och 70-talet. Återskapa den stilen i ditt hem genom att skapa en liten mingelhörna kring matplatsen och lys upp den med lyxiga sittpuffen Circus från Normann Copenhagen i senapsgul sammet! En solklar gul favorit som givetvis kan kombineras med andra färger och sittpuffar men som även blir lika snygg för sig själv som ett riktigt statement piece i gult!

 

Älskar du färg och vill se mer? Läs vidare och se våra 9 favoriter i grönt eller våra 7 rosa favoriter för matplatsen.