9 snackisar som överraskar gästerna

De sticker ut för sin ovanliga design: vissa är inspirerade av den kvinnliga kroppen medan andra drar inspiration från frukter och djurriket. Vi pratar om inredningsdetaljer som du antingen älskar eller hatar, men som inte lämnar någon oberörd. Här är 9 snackisar du kan inreda matplatsen med, och som garanterat kommer överraska dina gäster vid nästa middagsbjudning!

MATPLATSEN INNE

22 mars 2019
Svart Gorilla vas från By On blir ett snyggt statement piece på en festdukning.
En festdukning med Gorilla vas från By On som center piece på bordet med praktfullt blomsterarrangemang.

1. DJUNGELVRÅL FRÅN TRENDRIKTIGA BY ON

Sugen på en något annorlunda vas till din nästa dukning? Den majestätiska Gorilla-vasen från By On kräver sitt utrymme men på en festdukning blir den ett riktigt statement piece! Lika snygg på bordet med en krona av blomster, som i glasskåpet – detta är en vas som får dina gäster att utbrista i överraskande utrop, några i glädje och möjligtvis några i förfäran.

Watermelon kaffekopp med fat från By On är en udda kaffekopp som ser ut som en urholkad och delad vattenmelon.

2. KAFFE UR EN VATTENMELON – GIVETVIS!

Vem visste att kaffe kunde avnjutas ur en urholkad vattenmelon? Bjud över bästa vännen på en mysig fikastund och överraska med en solmogen snackis till kaffekopp från By On. En kopp som för tankarna till solskensfyllda sommardagar, en ljummen havsbris och sand mellan tårna.

Jonathan Adler vas Kiki’s Derriere pryder rummet med sin unika design.

3. KIKI’S DERRIERE – EN HYLLNING FRÅN JONATHAN ADLER

Det amerikanska varumärket Jonathan Adler är vida känt för sina extraordinära produkter och vasen Kiki’s Derriere är inget undantag. En vacker vas till dina favoritblommor? Absolut! En detalj som väcker uppmärksamhet? Definitivt. Vasen är designad som en hyllning till franska musan och konstnären Alice Prin som även gick under namnet Kiki – kvinnan som gjorde Paris stadsdel Montparnasse till sin under det glamorösa 1920-talet. En kvinna som porträtterats flera gånger, med och utan kläder, och vars unika personlighet återspeglas i vasens kurvor.

Frukostdukning med Oyster serveringsskål från By On, formad som ett vackert ostronskal.

4. OYSTER SKÅL FRÅN BY ON – EN ROGIVANDE SNACKIS

Det går nästan att höra havet slå mot klipporna och känna den friska havsdoften med varje inandning när man ser den söta skålen Oyster från By On. Som namnet antyder, är skålen inspirerad av ett ostronskals råa och vackra form och visst är den snygg att servera frukostägget ur? Eller varför inte en mindre förrätt vid nästa middagsbjudning? Låt den även stå framme när du inte använder den, så blir det en vacker inredningsdetalj som tar in en bit av naturen till ditt hem.

Inred matplatsen med Torso stol från Design House Stockholm som är klädd i brunt läder och vars ryggstöd liknar en korsett.
Design House Stockholm stol som heter Torso i brunt läder och trä.

5. TORSO – EN KLÄDD ÖVERKROPP INSPIRERAD AV MODEBRANSCHEN

Den snygga matstolen Torso från Design House Stockholm är möjligtvis en mer diskret snackis runt matbordet än tidigare nämnda detaljer, men en snackis oavsett för hur snygg är inte den ”klädda” stolen designad av Lisa Hilland? Stomme i stål, sits i trä och ett ryggstöd som klätts i läder likt en korsett – Torso ger uttryck för unik personlighet och stilkänsla. En stol som trots sin unika design, känns tidlöst vacker runt matbordet.

Salt- och pepparkar i skalbaggedesign från By On.
Salt- och pepparkar från By On i skalbaggedesign kryper på bordet på en middagsbjudning.

6. KRYPANDE KÄNSLA AV KRYDDBEHOV

Nästa gång dina gäster inte är helt nöjda med kryddningen på maten och ber om lite salt och peppar, kan du alltid försiktigt ställa fram de skalbaggsformade salt- och pepparkaren från By On på bordet. Kusligt realistiska och riktiga åsiktsdelare – dessa salt- och pepparkar kommer minst sagt liva upp middagen medan snacket kryper in på småtimmarna.

Banana Bud vas i guld från Jonathan Adler.
En mingelhörna med Banana Bud vas i guld från Jonathan Adler på bordet med en liten vårblomma.

7. BANANA BUD - ALLT ANNAT ÄN AVSKALAT

Ibland kan det vara svårt att hitta en mindre vas till den enstaka blomkvisten som alltid tycks lossna från buketten när man kommer hem. Vasen Banana Bud från Jonathan Adler löser detta behov åt dig. Formen av en stående banan, halvt avskalad är sinnebilden av det excentriska varumärket Jonathan Adler och en riktig isbrytare. 

Georgia kakburk från Jonathan Adler.
Vit kakburk från Jonathan Adler som är inspirerad av musan Georgia O´Keeffe.

8. GEORGIA - EN ANNORLUNDA KAKBURK

Likt Kiki’s Derriere, är kakburken Georgia inspirerad av en känd artists musa och i detta fallet är det berömda konstnären Georgia O´Keeffe som stått som inspiration för Jonathan Adlers Muse-kollektion. Kakburkens kvinnliga former blir en iögonfallande detalj i köket som definitivt kräver en extra blick för att försäkra sig om att ja, du ser rätt.

Alex bordslampa i svart från Globen Lighting i form av en skyltdockas huvud, står i mitten på festdukningen.
Svart bordslampa från Globen Lighting i form av en skyltdockas huvud är ett center piece på bohemisk festdukning för rebelliskt uttryck.

9. ALEX BORDSLAMPA FRÅN GLOBEN LIGHTING

Bordslampa får en helt ny innebörd med lampan Alex på din nästa festdukning som välkomnar dina gäster. Alex är egentligen en snackis oavsett vart du placerar den i din matplats med sin design som är kusligt inspirerad av skyltdockor, men på ett dukat bord blir uttrycket genast rebelliskt och oväntat. En lysande snackis att inreda med helt enkelt.

 

Läs mer: Trender 2019 del 3 - Modern Rebel 

Varukorg
Stäng