9 gröna favoriter till matplatsen

Naturens närvaro i våra hem var ett genomgående tema bland årets inredningstrender 2019 med inredningsdetaljer i mossgrönt och svala olivtoner. Grönt är verkligen skönt, därför har vi listat nio gröna favoriter du kan inreda din matplats med för ett hem som fångar den skandinaviska naturen.

MATPLATSEN INNE

15 mars 2019
Vårens skrud huserar Aalto-vas från Iittala i mossgrönt som är en självklar favorit från flera inredningstrender 2019.

1. DESIGNKLASSIKER I TRENDIGT GRÖNT

Den tidlösa Aalto-vasen, formgiven av Alvar Aalto för Iittala, är en riktig designikon och i vackert grönt, har den aldrig känts mer rätt. Den mossgröna nyansen passar in i de flesta hem och tillsammans med naturens skrud känns matplatsen genast mer inbjudande. 

En klassisk, skandinavisk matplats inredd med Harbour stol från Menu i olivgrönt.
Matplatsen är inredd med Harbour stol från Menu i olivgrönt för ett rofyllt intryck och helt enligt trend 2019.

2. HARBOUR FRÅN Menu - genomtänkt design i grönt

Mjuka former och naturliga material som trä, var mantrat inom en utav årets största inredningstrender – Simple Balance. Harbour stolen från Menu fångar detta i genomtänkt design som verkligen hjälper dig skapa en rofylld matplats. Den olivgröna nyansen tillsammans med ben i ek gör Harbour till en silren, grön favorit som vi drömskt vill inreda matplatsen med!

Grön Ralph ullpläd från Klippan Yllefabrik är en inredningsdetalj som känns helt rätt enligt flera inredningstrender 2019.

3. RALPH ULLPLÄD FRÅN KLIPPAN YLLEFABRIK – GRÖN & SKÖN

Pläden är lika mycket uppskattad för sina dekorativa egenskaper som för dess praktiska och enligt inredningstrenderna 2019 - fyller vi i år matplatsen med mjuka textilier för ett ombonat uttryck. En grön pläd som Ralph blir ett välkommet inslag till matplatsen, oavsett stil, och förlänger tiden runt bordet då du eller dina gäster kan svepa in er i dess varma omfamning.

Leimu bordslampa från Iittala förskönar fönsterbrädan.

4. TRENDRIKTIGA LEIMU I TONAT GLAS FRÅN IITTALA

Tonat glas, hantverkskap och mjuka former? Den vackra bordslampan Leimu från Iittala bockar av flera av årets inredningstrender samtidigt som dess design lovar för en modern klassiker. Leimu är tillverkad i handblåst glas i Finland och känns som en hyllning till skandinaviska naturen när den vackert lyser upp mörka kvällar.

5. DOFTEN AV GRÖNA SKOGAR MED SKANDINAVISK DOFTLJUS

Ibland räcker det med en liten inredningsdetalj för att verkligen få in naturen i hemmet. Det underbara doftljuset SKOG från varumärket Skandinavisk återskapar känslan av en stillsam promenad under täta trädkronor. Grön och stilren – SKOG berör våra sinnen och uppmuntrar oss till att ta en paus i vardagen för stillsam reflektion vilket åter kopplar an till 2019 års inredningstrender där vi söker efter lugnet.

SKOG doftljus från Skandinavisk är en enkel inredningsdetalj att inreda med enligt inredningstrender 2019.
Grön Björk matta från Design House Stockholm är utmärkt att inreda med enligt inredningstrender 2019.

6. BJÖRK MATTA FRÅN DESIGN HOUSE STOCKHOLM

Den stilrena mattan Björk från Design House Stockholm är en modern klassiker vi aldrig tycks tröttna på. Mattan, som är designad av Lena Bergström, finns i flera utföranden men det är i sin mossgröna nyans med ljusa läderkant som mattan känns som en del av naturen. Dessutom är den otroligt skön att gå på - lite som att gå barfota i sommargräset.

Fikastund med bulle och Raami dricksglas från Iittala i mossgrönt på bordet.
Raami dricksglas från Iittala i mossgrönt är en klar grön favorit bland årets inredningstrender 2019.

7. TRENDFAVORITEN RAAMI FRÅN IITTALA

Den 90-talsinspirerade serien Raami från Iittala bjuder på en hel del favoriter i år, inte minst dricksglaset Raami som fångar flera inredningstrender 2019. Den räfflade designen och perfekta storleken gör Raami idealisk på det dukade bordet likväl till frukost som till middag. I vacker mossgrön nyans dessutom, blir uttrycket som en välbehövd inandning av skogens friska luft.

Nappula ljusstake från Iittala är en självklar grön favorit som vackert kopplar an till flera inredningstrender 2019.

8. SKOGSGRÖNA LJUSSTAKEN NAPPULA FRÅN IITTALA

Skogsgrönt är en återkommande färg i år, så varför inte föra in det i matplatsen med hjälp av en modern klassiker som Nappula ljusstaken från Iittala? Med stilren design signerad Matti Klenell, känns Nappula härligt retro-inspirerad och helt rätt på matbordet i år.

En bohemisk festdukning med Daisy tallrik från PotteryJo i ljusgrön nyans vars mönster känns helt rätt enligt flera inredningstrender 2019.
Tallriken Daisy från PotteryJo har en vacker, ljusgrön nyans med bohemiskt mönster som passar perfekt till en bohemisk festdukning.

9. BOHEMISKT GRÖNT FRÅN POTTERYJO

Grön är även en vacker färg att duka med, därför är vår sista gröna favorit tallriken Daisy från PotteryJo. Med Daisy känns dukningen avslappnad och romantisk och är perfekt till en modern, bohemisk festdukning. Läs mer om hur du kan duka bohemiskt här.

 

Vill du föra in mer färg till matplatsen? Här hittar du våra 7 rosa favoriter och här våra 5 gula för en mer färgrik matplats!

Varukorg
Stäng