Vårens inredningstrender - 7 rosa favoriter

Rosa har med åren blivit en allt mer framträdande färg i det moderna hemmet. Bland årets inredningstrender, ser vi flera nyanser av rosa försköna våra hem som en snygg accentfärg. Vi listar sju inredningsdetaljer i denna härliga trendkulör som hjälper dig skapa en ombonad och trendig matplats.

MATPLATSEN INNE

11 mars 2019
Rosa ullpläd skapar en ombonad matplats och är helt enligt rätt enligt inredningstrender 2019.

1. ROSA MYS MED WICKER ULLPLÄD

Gott om textilier är ett återkommande inslag bland inredningstrender och i år vill vi ha ett överflöd av dem för en mysig och inbjudande matplats. Så varför inte slå till på en rosa ullpläd? Pläden är en fantastisk inredningsdetalj som enkelt kan bytas ut efter säsong och trender, och i år vill vi ha den i rosa. Wicker ullpläd från Nordic Nest har ett snyggt grafiskt mönster och kommer i en smutsrosa färg som känns helt rätt att svepa in sig i under svala dagar.

Lackade ljus från Ester & Erik ljus i trendig puderrosa/beige nyans är helt rätt enligt inredningstrender 2019.

2. PUDERROSA SKEN FRÅN ESTER & ERIK

Vad vore en matplats utan det stämningsfulla skenet från tända ljus? Lackade ljus från Ester & Erik i vacker puderrosa/beige nyans, är lika snygga tända som släckta. Den polerade finishen tillsammans med den drömska färgen gör ljusen till ett vackert tillskott på det dukade bordet utan att uttrycket blir för romantiskt.

3. BLOMSTRANDE ROSA MED LYNGBY VAS

En matplats kommer verkligen till sin fulla blom med hjälp av en frodig bukett på matbordet, köksbänken eller fönsterbrädan. I år låter vi favoritbuketten stå i en romantisk rosa vas, som denna moderna variant på den klassiska Lyngby-vasen från Lyngby Porcelæn. Den rinnande glasyren och dess skarpa rosa färg väcker minst sagt habegär.

Rosa Lyngby-vas i rinnande glasyr från Lyngby Porcelæn är perfekt att inreda med enligt inredningstrender 2019.
Bottle Grinder från Menu i puderrosa och nude färg är lika snygga på bordet som i köket med sin matta finish.

4. BOTTLE GRINDER FRÅN MENU I PUDERROSA

De stilrena Bottle Grinder kryddkvarnarna från Menu blir en diskret färgklick i köket eller på det dukade bordet med dess snygga skiftningar i puderrosa och nude. Kryddkvarnarnas matta yta känns behaglig att hålla i och med lock i valnöt bockar Bottle Grinder av många av årets inredningstrender.

Raami ljuslykta från Iittala är en diskret och trendig inredningsdetalj i laxrosa.

5. ROSA NOSTALGITRIPP MED RAAMI LJUSLYKTA FRÅN IITTALA

Om du bara vill ha något inslag av trendfärgen rosa så är en ljuslykta ett perfekt, diskret sätt att plocka in färgen samtidigt som den sprider en välkomnande värme. En vackert räfflad ljuslykta som Raami från Iittala gör just detta och dess 90-talsinspirerade design av Jasper Morrison bjuder på en liten nostalgitripp.

En lyxig mingelhörna inspirerad av inredningstrender 2019, inredd med rosa och gul sittpuff i sammet.
Inred enligt inredningstrender 2019 med Roma sittpuff i sammet från Jakobsdals.

6. LYXIG SITTPUFF I ROSA FRÅN JAKOBSDALS

En rosa sittpuff i sammet som Roma från Jakobsdals sätter guldkant på matplatsen med sitt vackra material och härliga rosa färg. Kombinera den gärna med fler sittpuffar och skapa på så sätt en liten hörna i matplatsen som bjuder in till umgänge eller låt det bli en lyxig detalj i ditt hem.

Inred enligt inredningstrender 2019 med fina Cloudy kruka i rosa från DBKD – här i flera olika storlekar som liten, medium och stor.
Cloudy kruka i rosa från DBKD.

7. CLOUDY KRUKA I BLEKROSA – EN FAVORIT FRÅN DBKD

Växter är något vi gärna inreder med efter säsong och som verkligen hjälper dig skapa en mer ombonad matplats. Cloudy-serien från DBKD har kommit att bli en riktig trendfavorit och i vacker rosa nyans blir krukan ett härligt tillskott till vårens krukväxter! En Cloudy kruka i rosa är helt rätt enligt inredningstrenderna och passar in i flera olika stilar på matplatsen – den klassiskt skandinaviska som den moderna.

Hitta mer inspiration kring hur du får in färg till din matplats med 5 gula inredningsdetaljer eller läs mer om trender och livsstil här. 

Varukorg
Stäng