Inred uteplatsen för hemester

Sommar innebär efterlängtad ledighet och hemester i en avkopplande miljö har blivit en allt större del av våra semesterplaner. Inred din uteplats med mysbelysning, snygga trädgårdsmöbler och gruppera växterna för en uteplats som inbjuder till många härliga hemestertillfällen – alltifrån trädgårdsfest till frukostmys!

MATPLATSEN UTE

9 juli 2019
Att inreda uteplatsen för hemesterkänsla innebär bland annat mjuka kuddar att luta sig mot med morgonkaffet.

VAD ÄR HEMESTER?

Hemester är kort och gott semester i ens egna mysiga hem eller i närheten av det. Ordet är inspirerat av amerikanska ordet ”staycation” och tillkom i samband med ett allt större miljötänk i fokus och en svagare världsekonomi. Några härliga hemestertips kan vara att bjuda in vännerna på en härlig trädgårdsfest, en dagsutflykt med barnen eller en riktigt lång frukost i solen. Hemester handlar om att varva ner och ta vara på den efterlängtade ledigheten – och det börjar i hemmet. Nedan kommer fem tips för hur du skapar en mysig uteplats ni kan vistas i under hela hemestern.

Sällskapet myser på uteplatsen bland kuddar och ullplädar.

GÖR DET OMBONAT MED KUDDAR & PLÄDAR

En ombonad uteplats som ni gärna vill hänga i under hemestern skapas enkelt med mjuka kuddar och plädar. Förvara dem i korgar och skapa på så sätt myshörnor på uteplatsen eller sprid ut dem på trädgårdsmöblerna så är det enkelt att bara luta sig tillbaka och koppla av. Tips på mysiga kuddar för uteplatsen hittar du här!

Snygga prydnadskuddar förvaras i flätade korgar från ERNST på uteplatsen för mysig hemesterkänsla.
Efter dopp i havet har barnen svept in sig i mjuka bomullsplädar från Nordic Nest.

INRED MED SNYGGA TRÄDGÅRDSMÖBLER FÖR GOTT OM PLATS

Det mysiga med hemester är friheten att ta varje dag som den kommer: äta en svalkande sommarlunch på terrassen, läsa i hängmattan eller bjuda över vänner – det finns mycket att göra och snygga trädgårdsmöbler gör rum för många olika tillfällen. Menus WM String matstol blir ett elegant och luftigt tillskott runt det dukade bordet utomhus medan bänken Linear från Muuto är perfekt för stora som små att sitta på.

Egg hängande stol från Broste Copenhagen i rotting blir mysig att inreda uteplatsen med för hemesterkänsla.
WM String matstol från Menu är en snygg trädgårdsmöbel att inreda uteplatsen med för festliga tillfällen på hemestern.
Muutos stålbänk Linear passar perfekt för små familjemedlemmar att sitta på när det är dags för sommarlunch.
 
Det mobila sidobordet Block från Normann Copenhagen används som glasstation för de små att ta för sig av för en lugnare hemester.

SERVERA ENKELT FÖR HEMESTERNS ALLA TILLFÄLLEN

Ett avlastningsbord som Block från Normann Copenhagen som du kan flytta runt, passar en livfull uteplats perfekt. Använd det till att ställa fram alltifrån svalkande godsaker till barnen när deras vänner är på besök till att skapa en praktisk dryckesstation på trädgårdsfesten. På så sätt frigör du tid för avkoppling istället för spring - ett lite lugnare uteliv helt enkelt. 

 Block bord från Normann Copenhagen används som dryckesstation på trädgårdsfesten – ett perfekt tips för hemester.

GRUPPERA DINA TRÄDGÅRDSVÄXTER

Med gröna växter, plantor och blommor får du snabbt in hemesterkänsla till din uteplats, dessutom kan du återskapa känslan och dofterna från medelhavet på din egen balkong eller terrass med dem. Ett tips är att ställa växterna i grupper så skapar du vackra blickfång på uteplatsen. Kombinera höga och låga krukväxter med olika krukor så får du till en ombonad och grönskande hörna att mysa kring på hemestern. Tips på snygga krukor för uteplatsen hittar du här.

Inreda uteplatsen med krukväxter är ett hemester-tips att tillämpa och då gärna gruppera krukorna till fina stilleben på uteplatsen.
Grupperade krukväxter på uteplatsen är snyggt att inreda med inför hemester.

skapa stämning med MYSBELYSNING

Långa sommarkvällar man inte önskar ska ta slut är hemesterkänsla på topp. Och med rätt belysning kan du skapa en härlig stämning runt och på uteplatsen. En ljusslinga från Star Trading som hänger ovanför er under middagen, söta ljuslyktor som sprider atmosfär på bordet och en snygg LED-lampa att kunna ta med sig till kvällsdoppet – belysning gör mycket för stämningen på uteplatsen och inbjuder till långa hemesterkvällar med god mat och gott sällskap.

Svart ljusslinga från Star Trading är ett måste inför hemestern och alla sommarfester.
 
Carrie LED-lampa från Menu är enkel att bära dit den behövs i trädgården.
Ljuslyktor från ERNST och ljusslinga från Irislights sprider varm stämning på sommardukningen.
Varukorg
Stäng