Årets färg 2020 - Så inreder du med Classic Blue

Årets färg har ännu en gång valts ut av företaget Pantone och 2020 föll valet på klassiskt blått. Trygg, rofylld och tidlös – här är tipsen för hur du inreder med Classic Blue med hjälp av några enstaka detaljer för hemmet.

TRENDER & LIVSSTIL

10 januari 2020
Årets färg 2020 enligt Pantone föll på den tidlösa nyansen Classic Blue som här syns i Bloomingvilles söta kopp Naomi.
Kaffekoppar från Götefors porslin i blåvitt är helt enligt årets färg 2020 som valts av Pantone.

ÅRETS FÄRG 2020 – TRYGG & ROFYLLD

I över 20 år har det amerikanska färgföretaget Pantone valt ut årets färg vilket stått som något av en ledstjärna åt många olika branscher och trender. Genom åren har vi sett färger som korall, ljusrosa och smaragd få utnämningen men i år 2020 faller alltså valet på klassiskt blått. Pantone själva förklarar valet med att klassiskt blått utstrålar trygghet för oss. Inte helt otippat, förklarar Pantone att denna färg oftast ger oss en känsla av lugn och fokus samtidigt som klassiskt blått inbjuder till stunder av reflektion. Något vi söker oss till allt mer.

Classic Blue är Pantones val av årets färg 2020.

PLOCKA IN KLASSISKT BLÅTT I DITT HEM MED 3 DETALJER

Även om det är roligt med trender är det inte alltid vi känner för att göra om allting i hemmet för att anpassa oss efter dem. Men om du är sugen på att plocka in lite klassiskt blått i ditt hem kan du tänka att det räcker med att uppdatera tre detaljer för att få in känslan av blått. Nedan kommer tre tips som uppdaterar ditt kök och övriga hemmet.

Kollage med blå ljuslykta, blåvit Mon Amie skål och blå Swedish Grace kaffekopp visar hur du får in årets färg klassiskt blått i ditt kök.

3 BLÅ DETALJER TILL KÖKET

Det är inte alltid enkelt att uppdatera hela porslinsamlingen men någon enstaka kopp eller skål i ny härlig färg kan ge köket ett lyft. För att få in Classic Blue kan du förnya köket med hjälp av dessa tre tips:

Fördelen med dessa härliga detaljer är att de dels förnyar hemmet och för in blått  i ditt hem, men de är även tidlösa ikoner som du kommer kunna leva med länge. Även när en ny kulör väljs ut som årets färg.

Blåvit dukning med tallrik från Götefors porslin och Iittala.
 Blåvit festdukning med skål och tallrikar i kornblått som är årets färg 2020.
Kollage med inredningsdetaljer som pläd från Muuto, kuddar och vas i kornblått som är årets färg 2020.

3 BLÅ DETALJER TILL ÖVRIGA HEMMET

Då årets färg även är en klassisk färg så kan du känna dig trygg i att våga inreda även större delar i ditt hem i blått. En soffa, stol eller lampa i klassiskt blått kommer du kunna leva med länge men om du känner för att endast förnya med små medel så är dessa tre tips riktiga klassiker som du kommer långt med:

Soffa och kuddar i kornblått hos Broste Copenhagen.
E27 lampa från Muuto i kornblått.
Vardagsrum hos &tradition där soffa och fåtölj går i årets färg Classic Blue.

Du behöver inte göra om hela ditt hem i enlighet med årets färg men om du tycker om klassiskt blått så är tre-regeln ett enkelt sätt att förnya på. När du dessutom uppdaterar med tre detaljer som hör ihop på något sätt i ditt hem blir även effekten desto större. 

Är du nyfiken på att läsa mer om årets trender? Läs vidare om trenden Mindful Living.

Varukorg
Stäng