ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

PÅSKÄGG FÖR ALLA BOARE 10-50% på nästan allt*

Iittala Taika

Porslinsserien Taika har med sin ovanliga och detaljrika dekor blivit mycket populär. Servisen livar verkligen upp vilken dukning som helst! Här hittar du det färggranna och unika porslinet som väcker din fantasi till liv.
79 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
3
Sida 1 av 3

Serien Taika väcker dina tankar till liv

Med sina färgglada motiv med en stor detaljrikedom drar serien-Taika från Iittala mångas blickar till sig, såväl under den enklare vardagsmiddagen som under festmåltiden. Varje produkt i serien bär på sin egen lilla historia och väcker såväl din nyfikenhet som fantasi till liv.

Dekoren har en vacker detaljrikedom och är ovanlig i sin design. Inspirationen till designen kommer från de finska folksagorna där den nordiska skogen med sin mystik brer ut sig.

Vem formgav Taika-dekoren?

Det är Klaus Haapaniemi som formgivit dekoren. Hans egensinniga konst har onekligen tillfört mycket fantasi och glädje för många världen över.

Vad betyder namnet Taika?

Taika betyder magi på finska, vilket vid närmare eftertanke är ett väldigt passande namn på serien vars dekor präglas av mycket magi och fantasi.

Taika-servisens olika delar

I servisen finner du bland annat tallrikar, skålar och muggar, allt du kan tänkas behöva när du ska duka upp ditt bord.

I seriens finns det kökshanddukar och servetter med samma motiv, vilket garanterat ger dukningen och ditt kök ett extra färglyft och personlig karaktär.

Taika-tallrikarna med generösa mått

I serien finner du stilrena tallrikar i större mått på 30 cm i diametern. Tallrikarna är perfekta att använda när du ska duka upp med plockmat eller charktillbehör och vill ha en tallrik som sätter de sista detaljerna och blir pricken över i:et. Du hittar även vackra serveringsfat i sortimentet som lyfter din dukning till nya höjder.

Espressokoppar från Taika-serien

Espressokopparna i Taika-serien har likväl blivit mycket populära med sin nätta design och vackra och klara färger i blått och rött.

Ett nytt tillskott till Taika-serien

2017 firade Taika-serien 10-års jubileum och i samband med detta lanserades nya delar och motiv med igelkottar och hjortar i serien Taika Siimes. Med servisen kan du enkelt skapa en förtrollande och vårlik känsla. Matcha Siimes-serien med andra delar från Taika-serien. Annars är båda serierna mycket lätta och snygga att kombinera med annat porslin som är vitt och mer minimalistiskt i sitt formspråk.

Porslin för vardagsbruk

Taika-serien är ett mycket tåligt och användbart porslin till vardagens olika tillfällen. Delarna i servisen är tillverkade av tjockväggigt porslin som är mycket beständigt och tåligt. Porslinets speciella ytfinish försäkrar att motivet och färgen inte tappar sin intensitet även i diskmaskinen.

Ett mycket funktionellt porslin

  • Tål maskindisk
  • Tål mikrovågsugn
  • Tål kyl och frys
  • Ugnssäkert

Taika-porslinet är verkligen en riktigt vardagshjälte med sin skönhet och funktionalitet.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB