Satake Ame Gyuto kockkniv är en allsidig allroundkniv som passar lika bra att använda till grönsaker som till fisk och kött. Gyuto är den japanska benämningen på den västerländska typen av kockkniv som har en aningen lägre profil och spetsigare avslutning på bladet jämfört med den traditionellt japanska kockkniven. Det handtillverkade bladet är tillverkat av fem lager AUS-10-stål och har en hårdhet på 60-61 HRC. Knivbladets speciella utseende, känt som ”Rain Pattern”, har gett namn åt knivserien Ame som betyder regn på japanska. Mönstret är inte bara dekorativt utan fyller en väldigt viktig funktion då den ojämna ytan förhindrar att de livsmedel du hanterar fastnar på bladet. Det karaktäristiska trähandtaget på knivarna i Ame-serien är tillverkat av Vril, även kallat Masur, vilket är ett mycket eftertraktat och otroligt vackert material som kommer från en utväxt på lärk-, persiko, kemfer- eller lönnträd. Till skillnad från utseendet på vanligt trä så varierar fibrernas riktning vilket skapar en väldigt speciell ådring som gör att varje knivhandtag får ett helt unikt utseende.