ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

30 DAGAR AV DESIGN Helgens erbjudanden

Designers/Kay Bojesen

Kay Bojesen

Kay Bojesen var silversmeden som övergick till trä och gjorde sig världsberömd för sina lekfulla trädjur som apan, flodhästen och lunnefågeln.
150 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
5
Sida 1 av 5

Kay Bojesen är främst känd för sina produkter i trä men det många inte vet är att Kay Bojesen egentligen var silversmed. Han började sin karriär som silversmedslärling hos Georg Jensen och har formgivit både smycken, bestick och silverbägare. Intresset för trä hade alltid funnits där men blev Kay Bojesens levebröd först efter att han fått sonen Otto. Det var då han började fascineras av barn och inte minst träleksaker. Kay Bojesen började experimentera med det nya materialet och det dröjde inte länge innan han hade skapat en serie trädjur som skulle inspirera barn att leka och bidra till deras uppfinnesrikedom. För Kay Bojesen var det viktigt att djuren inte var så verklighetstrogna som möjligt, de skulle ju trigga barns fantasi. Därför jobbade han alltid efter barnets egen värld och mottot att ”linjerna skulle le”. Kay Bojesen räknas som en av Danmarks främsta formgivare och när han dog 72 år gammal lämnade han ett stort arv bakom sig. Ett arv fullt av designikoner som den klassiska träapan, zebran, lunnefågeln och turturduvorna Lovebirds.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB