FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Om oss/Välgörenhet
Om ossDet ansvarsfulla företagetJobba hos ossAffiliatePressOmdömenVälgörenhet

Välgörenhet

För alla borde ha ett hem att älska 

På Nordic Nest tror vi på att alla borde ha ett hem att älska. Därför samarbetar vi med olika organisationer för att göra vad vi kan för att hjälpa till med att bidra till en lite bättre vardag. Vi har under åren bland annat stöttat organisationerna Project Playground, Stadsmissionen, Ronald McDonald hus och Giving People*.


Ellas Hjältar

Vi på Nordic Nest har under flera år på olika sätt stöttat organisationer som hjälper utsatta barn och barnfamiljer i Sverige.

Vi samarbetar med Ellas hjältar. År 2022-2023 skänker vi totalt 100.000 kr till Ellas Hjältar som används till produkter till barn som önskar sig saker till sitt rum eller pengar som hjälper deras verksamhet på annat sätt. Allt som inte används till produkter kommer betalas ut till Ellas Hjältar i en donation i slutet på året.

Ellas hjältar startades av Catja Karlberg efter att hennes familjs liv vändes upp och ner då hon nästan förlorade livet när hon födde sitt andra barn. Hon startade projektet som en ideell insamling till enstaka familjer hon fick kontakt med via internet. Idag är verksamheten en stiftelse. Allt är transparent, som givare kan du få veta exakt vad pengarna används till.

Ellas hjältars vision är att ge utsatta barn en lättare vardag med de hjälpmedel de behöver, men även att ge barnen bra minnen som tar dem igenom tuffa tider. De hjälper även barn som lever tillsammans med ett syskon som drabbats. Dessa barn får ofta stå till sidan då det krävs mycket tid till att ta hand om det andra syskonet. Tillsammans är de hjältar och detta vill Ellas Hjältar tacka dem för genom drömdagar, idolträffar, aktiviteter med mera.

Samarbeten för en bättre jul för alla 

Jul är en tid där vår mission kring att hjälpa människor att skapa hem att älska tar en desto viktigare form. Genom åren har vi samarbetat med Giving People* och vår lokala Stadsmission i Kalmar med förhoppningen att hjälpa fler människor få uppleva julens magi.   

Inför julen 2018 skickade vi ut 250 stycken paket till olika barnfamiljer i Sverige som behövde hjälp med att skapa julstämning i hemmet. Våra medarbetare packade och skickade iväg gåvokit som gjorde att familjer runtom i Sverige kunde laga julmat tillsammans, duka fint till julmiddagen och pynta granen stämningsfullt.     

Inför julen 2019 samarbetade vi med vår lokala Stadsmission i Kalmar vart vi donerade 150 kg porslin och utvalda inredningsdetaljer som Stadsmissionen kunde sälja för att samla in pengar till sin verksamhet. Våra medarbetare lämnade även in julklappar som delades ut på Stadsmissionens julfirande där barn som vuxna hittar en trygg plats att vara på under en lika härlig som prövande högtid 

Julen 2020 var en jul som dessutom präglades av pandemin. Under Black Friday-helgen på Nordic Nest, anordnade vi därför en välgörenhetsaktivitet för Giving People* där vi slog in julklappar som skänktes till barn och ungdomar runt om i Sverige. Julklapparna bestod av bio- och snacksbiljetter samt ljuslyktor från Iittala för en stunds glädje till jul. 350 barn och ungdomar i åldern 13–17 år fick därmed en julklapp från oss på julafton, ungdomar som annars kanske inte hade fått någon julklapp alls. 

*Vintern 2021 framkom det via medier att organisationen Giving People inte varit helt öppen och transparent med hur deras gåvogivares pengar använts. Vi gav dem en chans att förklara sig men då vi inte fick något tydligt svar valde vi att avbryta samarbetet.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB