FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Inspiration/Trender & Livsstil /Höstens inredningstrender 2022
Inred med Mini vas från Marimekko och Alvar Aalto vas från Iittala i trendfärgen koboltblå som är en av höstens inredningstrender 2022.

Höstens inredningstrender 2022

Dyk in i höstens trender för 2022 och inspireras av statement inredning, trendfärgen koboltblå, hantverkskänsla och favoriten i repris – portabel belysning. Upptäck höstens inredningstrender 2022 här!
Fredag 8 juli
Dela artikel

VILKA ÄR HÖSTENS INREDNINGSTRENDER 2022?

I höst 2022 får den blå färgpaletten mer uppmärksamhet med inslag av hantverkskänslan i kombination med statement inredning. Vi välkomnar även tillbaka några favoriter från förgående år - portabel belysning, abstrakta former och den jordnära färgpaletten i kombination med starka färgklickar. Här är höstens inredningstrender 2022:

  1. Portabel belysning
  2. Statement inredning
  3. Trendfärgen koboltblått
  4. Abstrakta former
  5. Blommönster
  6. Kombination av olika material
  7. Extravagant dukning
  8. Hantverkskänsla - en kärlek för hantverk
Inred med ditt hem med en Como portabel bordslampa från &Tradition som är en av höstens inredningstrender 2022.

Lys upp hemmet med portabel belysning som är en av höstens inredningstrender 2022 - Como från &Tradition är en stor favorit!

1. PORTABEL BELYSNING

Portabel belysning är en trend som välkomnas med öppna armar även denna höst och tar över inredningsvärlden ännu en gång. Den portabla lampan är en praktisk inredningsdetalj som snart finns i varje hem. Det är en stämningshöjare och blir en snygg detalj i ditt hem och gör det möjligt att kunna förflytta lampan vart du än befinner dig, vid alla tillfällen och i alla rum - ett måste i höst helt enkelt.

Inred med portabel belysning såsom Como från &Tradition i färgen bronzed brass som är en av höstens inredningstrender 2022.

Inredningsdetaljer och portabla lampor med en metall-finish är två trender som tar plats i höstens inredningstrender 2022.

Inred med portabel belysning såsom PC portable från HAY i färgen cream white som är en av höstens inredningstrender 2022.
HAYPC Portable bordslampa
1 105 kr1 299 kr
Inred med portabel belysning såsom Caret MF1 portabla bordslampa från &Tradition i färgen Dark Burgundy som är en av höstens inredningstrender 2022.
&TraditionCaret MF1 portable bordslampa
1 819 kr2 140 kr
Inred med portabel belysning såsom Pantop bordslampa från Verpan i färgen burgundy som är en av höstens inredningstrender 2022.

Blommönster och den plommonröda nyansen ser vi mer och mer i höst - Verpans portabla lampa och Marimekkos Unikko serie speglar detta perfekt.

2. STATEMENT INREDNING

Statement inredning är inredning som man lägger märke till lite extra i hemmet. I höst vill vi inreda med föremål som sticker ut och är mer genomtänkta, vilka gärna får ta plats i hemmet. Den populära Little Petra-fåtöljen och Formakami taklamporna från &Tradition är exempel på inredning som gärna ta fokus i rummet för att synas lite extra.

Inred med statement inredning såsom Little Petra VB1 fåtölj från &Tradition som är en av höstens inredningstrender 2022.
&TraditionLittle Petra VB1 fåtölj
43 754 kr48 615 kr
Inred med statement inredning såsom Lato bord LN8 i marmor från &Tradition som är en av höstens inredningstrender 2022.

Inred med mer genomtänkta föremål som tar plats i hemmet - statement inredning är det som trendar i höst 2022.

Inred med statement inredning såsom Formakami taklamporna från &Tradition i svart och vit som är en av höstens inredningstrender 2022.
&TraditionFormakami taklampa
2 062 kr2 425 kr
Inred med statement inredning såsom Metric focus bomullspläd från NJRD i svart och vit som är en av höstens inredningstrender 2022.

Plocka in statement inredning i ditt hem genom en unik pläd såsom denna Metric Focus bomullspläd från NJRD eller Cooee Designs pampiga Drift vas - de kommer utan tvekan att dra uppmärksamhet till sig.

3. TRENDFÄRGEN KOBOLTBLÅTT

Koboltblått - en blå färg som för tankarna till havets djupa blå färgskala. Det är trendfärgen som man ser överallt i höst på bland annat plädar, vaser och lampor. Det finns helt enkelt inredningsdetaljer för alla att inspireras av i färgen koboltblå.

Pläd från &tradition i koboltblå nyans är helt rätt enligt höstens inredningstrender 2022.
&TraditionUntitled AP10 pläd 150x210 cm
1 309 kr1 425 kr
Inred med trendfärgen koboltblå, här i glasvaser, så gör du helt rätt enligt höstens inredningstrender 2022.

Koboltblått är färgen som kommer synas överallt i höst - en given favorit för höstens inredningstrender 2022.

Koboltblå är trendfärgen enligt höstens inredningstrender 2022 - här i portabel lampa från HAY.
HAYPC Portable bordslampa
1 105 kr1 299 kr

4. ABSTRAKTA FORMER

För dig som gillar en minimalistisk touch i hemmet bör hoppa på trendtåget för abstrakta former. Det är nästa trend i höst som vi ser mycket i posters, vaser och speglar. Abstrakta former går hand i hand med böljande former som skapar en unik sinnesstämning i hemmet.

Inom höstens inredningstrender 2022 ser vi abstrakta former ta plats, som här i W&S-vasen från HAY.
HAYW&S Chamber vas
935 kr1 099 kr
Inred enligt hösten inredningstrender 2022 med abstrakta former, här i en poster från Scandi Living med abstrakt motiv av ett ostron.

I höst inreder vi hemmet med mer böljande och abstrakta former, vilket skapar en harmonisk sinnesstämning i hemmet. Inred med Sea-bound poster från Scandi Living som ger känslan av just det - harmoni och lugn.

Vaser med abstrakta former ser vi mer och mer bland höstens inredningstrender 2022, speciellt i kombination med hantverkskänslan som i dessa glasvaser.

Vaser med abstrakta former ser vi mer och mer i höst i kombination med hantverkskänslan där en rustikare yta på föremålet speglar just det.

Abstrakta former som denna vågiga spegel från Ferm Living, är helt rätt att inreda med enligt höstens inredningstrender 2022.
Ferm LIVINGPond spegel large
3 905 kr

5. BLOMMÖNSTER

Näst på tur av höstens inredningstrender 2022 är blommigt som är säsongens mönstertrend. Blommönster tar för sig som vi ser mer och mer av och plockas gärna upp i mjuka textilier och porslin.

Inred ditt hem med blommönster i höst som detta påslakan från Marimekko i persiko-toner.

Marimekkos Unikko-serie speglar den blommiga mönstertrenden till pricka. Bädda sängen med dessa färggranna påslakan och örngott, vilket gör tuppluren lite mer härlig.

Inom höstens inredningstrender 2022 ser vi mycket blommönster ta plats, som här med en snygg matta från AYTM i form av en blomma.
AYTMFlores matta
6 979 kr6 999 kr

6. KOMBINATION AV OLIKA MATERIAL

Att kombinera olika material är nästa trend i höst där materialvalen sten, ull och metall kommer synas främst. Välj att inreda med liknande material i ett rum eller varför inte blanda olika materialval för en stilren kontrast? Det kommer skapa en unik dekorativ närvaro i ditt hem.

Att kombinera olika material och texturer är en av höstens inredningstrender 2022 - här hos Marimekko där trästolar möter ullpläd.

Att kombinera olika material är en av höstens inredningstrender 2022. Här ser du materialen ull, sten och jute i kombination med varandra.

Mixa olika material i höst som tyg, trä och keramik. Här matstol och matbord från 1898.
1898Lillö stol flätad sits
2 295 kr
Kombinationen av olika material som keramik, linne och sten är en av höstens inredningstrender 2022. Här i ett badrum med dekorativa föremål.

Blanda olika materialval såsom keramik, textilier med sten för att uppnå en unikt dekorativ närvaro i hemmet.

7. EXTRAVAGANT DUKNING

Nu kan vi äntligen samlas tillsammans igen och ha en gemenskap med nära och kära som aldrig förr. Att skapa en extravagant dukning speglar just det och är en given trend i höst. Vi vill alla samlas inomhus och fira traditioner och speciella tillfällen, då behövs det en extravagant dukning för att fira det lilla extra, för det är vi alla värda.

En av höstens inredningstrender 2022 är att skapa extravaganta bordsdukningar till festen! Här en storstilad dukning hos Mateus med blommor i olika höjder.

En av höstens inredningstrender 2022 är att skapa en extravagant dukning då vi äntligen får samlas igen och fira speciella tillfällen och högtider tillsammans med andra.

En av höstens inredningstrender 2022 är att skapa en extravagant dukning till middagsbjudningen. Här en dukning med Mateus-porslin i varma färger och med rosor.
MateusOyster ostronskål 24 cm
565 kr

8. HANTVERKSKÄNSLA - EN KÄRLEK FÖR HANTVERK

Den mer rustika stilen och inredningsdetaljer med en hantverkskänsla är sista trenden vi ser i höst. Vi inreder med en känsla av antikvariat, ett hantverk och genuitet som speglas i produkter med en rustikare yta. En kärlek för hantverk och den naturliga inredningsstilen är i fokus.

Att vår inredning har en hantverkskänsla till sig är viktigt inom höstens inredningstrender 2022  - här lampa i bomull från Globen Lighting.
Globen LightingAnna bordslampa Ø35 cm
1 159 kr1 745 kr
Earth Flower kruka från Serax visar upp höstens inredningstrender 2022 där vi gärna vill ha en mer rustik look.
SeraxEarth kruka Ø 22 cm
1 122 kr
Rustikt och med hantverkskänsla - inom höstens inredningstrender 2022 ser vi rustik inredning ta plats som denna mortel från Ferm Living i sten.
Ferm LIVINGPetra mortel
1 405 kr

SNEAKPEAK INFÖR 2023

Nyfiken på att ta del av trenderna inför 2023? Några av trenderna som du kommer att se mer av 2023 är ränder, starka accenter i rött, blått och aprikosfärger. Likaså naturmaterial såsom ull och läder och slutligen detaljer som speglar framtidsretro.

Förhandstitt på inredningstrenderna för 2023 i form av glada färger, här i förvaringslådor från HAY.
HAYColour Storage Round låda med lock Ø24 cm
279 kr
Förhandstitt på inredningstrenderna 2023 - rött och randigt. Här i en badhandduk från Ferm Living.

Randigt och mörkrött är två trender 2023 som blir en drömkombination tillsammans! Alee handduk från Ferm Living är given för dessa trender.

Förhandstitt på inredningstrenderna för 2023 - retrovibbar! Här i 70-talsinspirerade glas från HK Living med färgat glas.
HKlivingSwirl vinglas hög
149 kr

Vare sig du väljer att hoppa på trendtåget för koboltblått, abstrakta former eller blommönster så är vi övertygade om att du kommer kunna skapa ett hem att älska i höst genom dessa trender för 2022.

Foto: Angeliqa Daldorph, Mateus, Ferm Living, HK Living, Globen Lighting, Serax, Marimekko, AYTM

Linnéa Axelson
Skribent

HÖSTENS INREDNINGSTRENDER 2022

Se våra trender

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB