30 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

TRENDFEST 10-50% på nästan allt*

Inspiration/Trender & Livsstil /Inredningstrender hösten 2023 - 9 snygga tips & nyheter
Inredningstrender hösten 2023 är färgglada och vågade! Här med blå detaljer som lampa och matta i ett i övrigt ljust vardagsrum.

Inredningstrender hösten 2023 - 9 snygga tips & nyheter

Stickade tröjor, svampplockning och tända ljus – höst innebär inte bara efterlängtat höstmys, det innebär även att vi får ta del av nyhetssläpp och ny inspiration för våra hem. Här är årets inredningstrender hösten 2023 med nyheter från varumärkena du älskar för en, tro det eller ej, färgglad höst!
onsdag 2 augusti 2023
Dela artikel

VAD ÄR NYTT INOM INREDNINGSTRENDER HÖSTEN 2023?

Nytt och nytt, svaret är mer nyanserat än så och flörtar rejält med dåtiden. Hösten 2023 går nämligen i ett vackert, ombonat retrospår där älskad design gör comeback medan ny design är lekfull, färggrann och mönstrad. Inredningstrenderna hösten 2023 inspirerar till varma, ombonade hem där vi kurerar och utmanar vår inredning, här är nio trender att inspireras av:

  1. Lekfulla former
  2. Färg på färg
  3. Senapsfärgat
  4. Mörkgröna detaljer
  5. Rött vs Blått
  6. Färgat glas
  7. Mönster – geometriska mönster
  8. Mattan som centerpjäs
  9. Metallfinish
Inredningstrender hösten 2023 är färgglada och vågade som här med blå accenter i en lekfull inredning med vas formad som en fisk och solrosor i.

Inredningstrender hösten 2023 är lekfulla & färgglada.

1. LEKFULLA FORMER

Inredningen 2023 har generellt varit väldigt mycket mer lekfull vilket stått i kontrast mot de senaste årens minimalistiska stil. Precis som med färgtrenderna, börjar vi alltmer söka oss mot något nytt och därmed blir formspråket mycket mer lekfullt. Spana till exempel in sittpuffen Lulu från Design House Stockholm eller Paste-vasen från ferm LIVING – båda är lekfulla tolkningar på klassisk inredning som får dig att titta en extra gång.

Senapsfärgad inredning är en av trenderna inom inredningstrender hösten 2023 - här den lekfullt formade sittpuffen Lulu från Design House Stockholm.
Design House StockholmLulu sittpuff 36x65 cm
5 695 kr5 995 kr
Inredningstrender hösten 2023 är lekfulla, inred med färgglada hyllor från Maze och dekorera med udda detaljer som denna geometriska vas från ferm living.
Paste vas curvy 36 cm
Off-white
1 249 kr
Bland säsongens inredningstrender hösten 2023 ser vi lekfulla former i färg, som med denna glasvas i rött från Kosta Boda med gula blommor i.
Kosta BodaPagod vas 25,5 cm
642 kr999 kr

2. FÄRG PÅ FÄRG

Det är inte svårt att missa att det största temat inom inredningstrender hösten 2023 är färg. Oavsett om du är en av dem som jublar över det, eller den som hårt kramar om sin beigea pläd så är vi faktiskt på väg in mot en mer färgglad inredningsera. Varför? Jo för när vi har exponerats mot något tillräckligt länge, tenderar vi att tröttna och vilja röra oss mot motsatsen. Under vår och sommar har vi sett mycket rosa, neongrönt och orange men för hösten 2023 är det färgerna nedan som gäller!

3. SENAPSFÄRGAT

De härliga retrovibbarna som genomsyrar inredningstrenderna hösten 2023 tar tydlig form i en vacker senapsgul färg som letar sig in i vår inredning på alltifrån textilier till möbler.

Inredningstrender hösten 2023 går i färgens spår, en färgglad matta, senapsfärgad pläd och grönrandig kudde får alla ta plats i rummet i höst.

Våga en färgglad och lekull höst i år och utmana din inredning med poppande accenter!

4. NYANSER AV GRÖNT

En färg som dessutom är ett vackert komplement till den senapsgula färgen, är grönt. Höstens inredningsnyheter omfamnar denna rofyllda färg som för tankarna till naturen och varumärken som Marimekko, &Tradition och Layered visar upp en mörkgrön nyans på sina nyheter inom allt från det dukade bordet till mattor.

5. RÖTT + BLÅTT

Årets mest framträdande färgtrend har utan tvekan varit kombinationen av rött och blått i inredningen. Denna färgstarka trend håller i sig bland inredningstrender hösten 2023 och anammas enklast med mindre inredningsdetaljer men för den modige boaren, som dessutom vill vara i framkant så är det dags för större inredningspjäser att färgas rött.

Uppladdningsbara lampan PC Portable från HAY är helt rätt enligt inredningstrender hösten 2023 med sin färgkombination av rött och blått.

PC Portable bordslampa, HAY

Rött & blått har varit de mest framträdande färgtrenderna i år, och håller i sig bland inredningstrender hösten 2023.

Inred enligt inredningstrender hösten 2023 och låt din inredning poppa med accenter i kornblått - här vasen Crumble från By On med röda tulpaner.
ByonCrumple vas
750 kr999 kr
Inredningstrender hösten 2023 och in i 2024 visar gärna upp röda möbler - här schäslongen Wind från Broste Copenhagen.

Är du en boare i framkant? Våga större inredningspjäser i rött i höst.

6. FÄRGAT GLAS

Vaser och ljuslyktor är tacksamma inredningsdetaljer att snabbt förnya hemmet med och även testa trender med. I år har färgat glas fått ett uppsving som fortsatt står sig starkt inom inredningtrender hösten 2023, men bland säsongens nyheter ser vi även ett uppsving av glasvaser i målade, täckande utföranden. Spana till exempel in Marimekkos nya färger på Mini & Urna!

Färgat glas fortsätter vara en stark trend, även inom inredningstrender hösten 2023 och syns på b la. vaser som denna vågiga vas i brunt glas från Cooee Design.

Gry wide vas, Cooee Design. 

Färgat glas gjorde comeback i år och fortsätter bland inredningstrender hösten 2023.

7. MÖNSTER

Från ton-i-ton och enfärgat till multifärgat och mönsterprakt – ja så kan vi sammanfatta inredningstrenderna hösten 2023. Välkomna och omfamna mönster i ditt hem denna säsong och se hur det skapar energi i vardagen. I höst gäller alla mönster: rutigt, randigt, blommönstrat – du väljer.

Älskar du mönster? Spana in Marimekkos nyheter!

8. MATTAN SOM STATEMENT PIECE

En given del av inredningen, framför allt vintertid, är mattor och inom inredningstrender hösten 2023 är det mönsterrika, statement piece mattor som tar plats. Om du inte redan sett den så spana in kollektionen Stig Lindberg x Layered där Lindbergs mönsterskatt kommer till liv på Layereds exklusiva ullmattor.

Retromönstrad VP1 Flowerpot pendel från &Tradition är helt rätt enligt höstens inredningstrender 2023.
&TraditionFlowerpot VP1 pendel
2 856 kr3 570 kr
Layereds mattkollektion med mönster från Stig Lindberg bjuder på denna statement piece matta med Berså-mönstret i vitt och grönt - helt enligt inredningstrender i höst.
LayeredStig Lindberg Berså ullmatta
18 900 kr
Mönsterrik matta i rött och blått geometriskt mönster från Layered - mattan att satsa på enligt inredningstrender hösten 2023.

Mönster + färg = statement matta från Layered.

9. METALLFINISH

Låt hösten skimra! Ja, i höst och vinter får gärna vår inredning skimra i mässing eller kromutförande– du väljer. Metallfinish bryter av och skapar elegant kontrast i ett rum, oavsett inredningsstil. Dess reflektiva egenskaper skapar djup i rummet och blir ett subtilt men effektfullt inslag i din inredning i höst.

Inredningstrender hösten 2023 omfamnar metallfinish och vill att inredning ska glimra - här i bordslampan 902 från Gubi - en nyhet i mässing.

Bordslampan 9202, säsongens belysningsnyhet från Gubi glimrar i mässing & har perforerad skärm där varje hål görs för hand. 

Inred enligt inredningstrender hösten 2023 och välj lampor med kromfinish - som här med den vackra Flowerpot pendeln VP1 från &Tradition.
&TraditionFlowerpot VP1 pendel
3 005 kr3 570 kr
Inredningstrender hösten 2023 visar upp detaljer med kromfinish eller i rostfritt stål som denna karaff från Gense, designad av Monica Förster.
GenseDorotea karaff 30 cm
1 199 kr1 499 kr

Vill du har mer inspiration på olika inredningsstilar & inredningstrender? Spana in våra Nest Trends - fyra trender, 4 stilar!

Foto: Angeliqa Daldorph, Elof Martinsson, Design House Stockholm, HAY, Kosta Boda, Layered, Gubi.

Arijana Kapic
Skribent

Säsongens nyheter

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB