7 inredningstrender hösten 2020

Under året har mycket i vår inredning kretsat kring att skapa ett harmoniskt hem – och dessa sju inredningstrender hösten 2020 är inget undantag. Starka 70-talsvibbar, japanska influenser och brunt som ny favoritfärg – här är höstens inredning.

TRENDER & LIVSSTIL

30 juli 2020

EN NY SÄSONG - INREDNINGSTRENDER HÖSTEN 2020

En ny inredningssäsong är här och som vi längtat efter höstens murriga färger och mys med en kopp kaffe och en varm pläd. Efter ett år och en sommar olik något annat vi tidigare varit med om, kommer hösten med nya förhoppningar och en större insikt i vikten av ett trivsamt och avkopplande hem. Och som alltid inför en ny säsong, tittar nya trender fram som väcker vårt ha-begär. Förvänta dig att se mycket av dessa sju inredningstrender hösten 2020:

  1. Jordiga färger
  2. Runda former & valvbågar
  3. Eleganta 70-talsvibbar
  4. Kaffestunder
  5. Inspiration från Japan
  6. Manchester
  7. Blank finish
Inredningstrender hösten 2020 hos Broste Copenhagen visar glaserad keramik och bruna färger på porslin.

JORDIGA FÄRGER

Hösten för alltid med sig en murrigare färgskala än våren och sommaren, och i år är det den jordiga färgskalan som står i fokus. Terrakotta, dämpade gröna färger och brunt är utan tvekan höstens starkaste färger. Just brunt ser vi mycket av på allting från vaser och kuddar till färgat glas.

Inredningstrender hösten 2020 hos ERNSt med brun kökshandduk och bruna servetter.
Cooee Design visar höstens inredningstrender i form av runda vasen Ball i brun färg

RUNDA FORMER & VALVBÅGAR

Du kanske har sett en del runda former och valvbågar i ditt Instagram-flöde? Ferm Livings vackra bågformade bordslampa Vuelta och Cooee Designs vas Ball är några Instagram-favoriter som fortsätter vara en del av inredningstrenderna hösten 2020. Från vaser till mattor och speglar – runda former är mysigt och stilrent i höst.

Valvbågeformad lampa från Ferm Living i vitt visar prov på höstens inredningstrend – valvbågar.

ELEGANTA 70-TALSVIBBAR

Jordiga färger, glaserad keramik och manchester – inredningstrenderna hösten 2020 andas 70-tal. Det är ett mer elegant 70-tal dock, vår inredning är fortfarande avskalat stilren medan vi plockar in enstaka inslag av 70-talet i moderna, stilrena former. 

Inredningstrender hösten 2020 – kollage med bruna kuddar, blommönstrad kaffekopp och färgat glas.
Rund, blomformad matta i murriga toner från AYTM visar att inredningstrender hösten 2020 är inspirerade av 70-talet.

KAFFESTUNDER

Höstens trendigaste dryck är utan tvekan kaffe, men i höst blir det något mer än det obligatoriska morgonkaffet. I höst är kaffe lika med en stunds avkoppling. Vi satsar på slow brew, färskrostade kaffebönor och snygga kaffekoppar som även blir självklara inredningsfavoriter.

Inredningstrender hösten 2020 – slow brew med Skageraks kaffebryggare i vitt.
Inredningstrender hösten 2020 – snygga kaffekoppar som blir en del av inredningen.

INSPIRATION FRÅN JAPAN

Mycket av det vi ser inom inredningstrender hösten 2020 hämtar tydliga referenser från Japans avskalade och stilrena stil. Vi ser det främst i uppsvinget av låga möbler i höst som låga sängar och bord, men även i hösten och vinterns belysningsfavoriter som lamporna Formakami och William. De japanska influenserna spås även stå sig fortsatt starka inom vår inredning 2021 som du kan läsa mer om här.

Ferm Living visar prov på inredningstrenderna för hösten 2020 med låga möbler i trä med tydliga influenser från Japan.
Broste Copenhagen visar prov på inredningstrender hösten 2020 med vägglampa i papper i japansk stil.

MANCHESTER

Eftersom 70-talet tar över höstens inredningstrender 2020 så ser vi även det årtiondets favoritmaterial manchester hitta sin väg in i vår inredning. Kuddar, stolar och fåtöljer – i höst plockar vi mer än gärna in manchester i smått som stort.

Brun kudde i manchester från House Doctor är höstens trendigaste kudde.
Inredningstrender hösten 2020 – kollage med rund spegel, stol i manchester och Japansk-inspirerad lampa.

BLANK FINISH

I kontrast mot de rustika och grova ytorna som dominerat vår inredning och våra dukade bord senaste tiden, så är höstens porslin och inredningsdetaljer mer blankpolerade. Glaserad keramik och blanka middagstallrikar, gärna med en struktur och med en elegant look, är stort inom inredningstrender hösten 2020. Swedish Grace Gala och Dots från Scandi Living är några serier som leder vägen för höstens dukningar.

Inredningstrender hösten 2020 visar mer blankpolerat porslin till det dukade bordet som dessa blanka skålar i porslin från Scandi Living.

Är du nyfiken på att se mer av årets inredningstrender? Läs vidare i artikeln Inredning 2020 - så inreder du för ett rofyllt hem

Varukorg

Stäng