ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Inspiration/Umgås /Get to know/Välkommen hem till Hannes Mauritzson
Instagram-profilen Hannes Mauritzson i sitt hem, fotad av Malin Mörner.

Välkommen hem till Hannes Mauritzson

Bland Instagrams många inspirerande inredningskonton, snubblar man ibland över outforskade pärlor som lyckas bryta igenom den perfekta bilden och beröra oss på djupet. Från att öppet ha delat med sig av bra som dåliga dagar, från bakning till ångest, har Hannes Mauritzson hittat det perfekta receptet för sitt Instagram-konto.
fredag 30 oktober 2020
Dela artikel
Instagram-profilen Hannes Mauritzson i sitt kök med sin hund Charlie i ett reportage för Nordic Nest.

Hannes Mauritzson och hans fyrfotade vän Charlie har gjort succé på Instagram där vi får följa dem genom livets alla nyanser. 

25-ÅRINGEN SOM DRÖMMER LITE FÖR MYCKET

Hans jordnära och ödmjuka personlighet balanseras utsökt med drömska bilder och en stor kopp kärlek som fyller våra flöden. Det, och Charlie givetvis. 

- Det är Charlie som har gjort att hela kontot gått runt, säger Hannes och ler stort medan han klappar sin fyrfotade vän som precis tittat in i rummet.

Nog är Charlie en stor del av det hela, men den unga killen bakom det populära inredningskontot på Instagram har blivit något av allas bästa vän. Över en digital kopp kaffe, sätter vi oss ner för att prata mer om vem Hannes är.

- Ja, vem är Hannes... bra fråga, säger Hannes och skrattar. Jag brukar säga att jag är väldigt multifärgad för under en dag kan jag vara glad, deprimerad, taggad, nyfiken – allt. Det är väldigt upp och ner i mitt liv och därför har jag också alltid sagt att jag ska dela med mig av det på Instagram för jag vill inte bara vara en i mängden av inredningskonton. Utan jag vill försöka producera mig själv i text för att kunna nå ut till människor på ett djupare plan.

Hannes Mauritzsons kök med en brun ljusstake på köksskåpet.

Från kommunikatör till Instagram-profil - när Hannes en dag bestämde sig för att satsa på sig själv, fanns det många som uppskattade hans genuina innehåll. 

Citat från Hannes Mauritzson om att köket är hans favoritplats i ett reportage med Nordic Nest.

- Så Hannes är en 25-åring som drömmer lite för mycket, tror lite för mycket och som bara försöker fånga dagen efter ett par tunga år i tonåren där jag kämpade med både anorexi och bulimi. Så det betyder mycket för mig att kunna prata om sådana saker också och försöka ta bort stigman kring det, framförallt för män, fortsätter Hannes.

Innan Hannes blev kontot vi går till för likväl recept som inredningstips och kloka ord, var han kommunikatören som en dag stod utan jobb.

- Jag kände att ja men då satsar jag på detta och ser vad som händer. Och då hade jag turen att kunna slå om digitalt och hitta människor som tyckte om det jag gjorde.

Hannes Mauritzsons kök med Ostindia-tallrikar och croissants på.

Att köket är Hannes favoritplats i hemmet är tydligt, vackra bilder med godsaker i fyller regelbundet våra flöden. 

Hannes Mauritzsons fredagsfika på porslin från Scandi Living.

Något av Hannes signum har blivit fredagsfikat där han bjuder oss på mumsiga bakningstips! 

ETT KÖK ATT ÄLSKA & EN SÄSONG FÖR NYSTART

Utöver Charlie, är en annan tydlig favorit i Hannes flöde det öppna köket i vad som bara kan beskrivas som en sekelskiftsdröm till lägenhet.

- När jag kom till den här lägenheten och såg köket så kände jag bara att det här är helt magiskt. Så köket är absolut min favoritplats i hemmet, framförallt för att det är estetiskt fint men också för att det är där kaffet är, säger Hannes och skrattar.

För hans fluffiga vän är det en annan favoritplats som gäller:

- Charlies favoritplats är i sovrummet bakom sängen där solen inte når. Han avskyr solen.

Grasil ljusstake hemma hos Instagram-profilen Hannes Mauritzson.

Enligt Hannes är hösten den bästa säsongen för inredning när man får mysa till det ordentligt. 

För inredningsfantasten Hannes är det en säsong som han kan kalla favorit.

- Jag tycker hösten är den bästa säsongen för inredning. Det känns som en nystart på alla sätt; man har haft sin semester och då är man oftast taggad på att göra om hemma. Jag blir även taggad på att allting drar igång igen och det blir så naturligt att ha gått från så mycket ljus och värme till att veta att nu har man sex till åtta månader framför sig med mörker och regn så då får man mysa till det ordentligt, säger Hannes och skrattar.

Hemma hos Hannes Mauritzson i hans kök hittar vi svart industriell vägglampa från By Rydéns.

Mys till det med rätt belysning – hemma hos Hannes hittar vi vägglampan Yukon från By Rydéns. 

Citat från Hannes Mauritzson om hans Instagram och följare i reportage för Nordic Nest.

OM ÅNGER OCH DRÖMMAR

Den som följer Hannes på Instagram vet att han är lika öppen med att dela med sig av sina bästa fikarecept som sin ångest. Han har skapat ett konto som humaniserar den perfekta Instagram-bilden. Och även om det är de råa, utelämnande inläggen som går bäst för honom så medger Hannes att trofépinnen för det väger tungt i handen.

- Ibland kan jag undra om jag vant mina följare lite för mycket vid sådana inlägg, att de förväntar sig de här inläggen regelbundet. Men ibland vill jag bara vara ganska ytlig som många andra och lägga upp en bild på en blomma, för idag orkar jag inte själv, medger Hannes uppriktigt.

Hemma hos Hannes Mauritzson i hans hall för reportage med Nordic Nest.

Ljust och rofyllt – inredningsfantasten Hannes bjuder oss gärna på vackra inredningsbilder.

- Jag ångrar aldrig ett inlägg men jag försöker vara försiktig med hur jag uttalar mig, när jag uttalar mig och framförallt ha respekt för människor i min omgivning, fortsätter Hannes.

- Ibland är det jättejobbigt att lägga ut vissa saker men jag vet också att någon kanske behöver läsa detta idag, samtidigt som det även visar vem jag är gentemot folk.

- Så jag försöker hitta balansen mellan djupa Hannes och inredningsfantasten, men jag tänker att vill man följa mig så vet man också att man får följa hela livet och det är väl det som är så skönt att många har accepterat och bekräftat att det är okej Hannes, säger han och ler.

Bild på Hannes Mauritzson i hans hem, tagen av Malin Mörner.

Ett hus, en trädgård och en ny väg framåt – Hannes är fylld av drömmar inför den närmsta framtiden.

Fast han säger att han drömmer lite för mycket, så är Hannes fylld av drömmar inför den närmsta framtiden.

- Härnäst drömmer jag om att hamna i ett hus med en trädgård. Framförallt för min egen skull men också för, ja nu försvann han, min fyrbenta vän, säger Hannes och skrattar medan han kikar efter vart Charlie tog vägen.

- Privat ser jag väl fram emot att hitta en lite ny väg i livet nu och kunna njuta av min egen gemenskap och kanske lära känna Hannes ännu mer. Så det är vad jag ser fram emot inom en snar framtid i alla fall.

Läs mer om Hannes och ta del av hans bästa inredningstips i del två av vår intervju!

Text: Arijana Kapic  Foto: Hannes Mauritzon, Malin Mörner

HANNES FAVORITER

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB