ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

BARA IDAG 30-50% på mattor från Scandi Living*

Inspiration/Umgås /Tips till festen/5 sätt att skapa stämning på festen
Sommarfest där sällskapet skålar med Essence vitvinsglas och skapar stämning med tända tomtebloss.

5 sätt att skapa stämning på festen

En bra fest lever kvar länge i minnet på dina gäster. Men hur skapar du den bästa festen? Från stämningsfulla ballonger som centerpiece till sprakande tomtebloss och en välkomnande drink – vi bjuder på 5 festliga sätt att skapa stämning för en kväll att bevara i hjärta och minne.
torsdag 20 maj 2021
Dela artikel

1. VÄLKOMNA GÄSTERNA RÄTT MED EN VÄLKOMSTDRINK

Starta festen på bästa sätt genom att välkomna dina gäster med en god välkomstdrink! Det sätter direkt tonen för en fest där alla känner sig väl mottagna och ger även gästerna tillfälle att mingla med varandra. Det behöver inte vara så svårt - ett glas bubbel eller vin blir minst lika bra som en cocktail. Servera drinken ur festliga glas som Ripple från Ferm Living så blir det extra stämningsfullt.

 Välkomstdrink på festen serveras ur champagneglas från Riedel.

Det behöver inte vara en komplicerad drink – bubbel eller vin blir minst lika bra för att sätta tonen för festen. 

Gästerna bjuds på välkomstdrink på festen ur long drinkglas från Ferm Living serverade på bricka från Cooee Design.

Börja festen på bästa sätt: servera en välkomstdrink ur festliga glas som dessa från Ferm Living. 

2. BJUD PÅ DRYCK FÖR ALLA

Utöver välkomstdrinken, är det en god idé att duka upp ett drinkbord på festen. På så sätt slipper du tänka på att konstant fylla på gästernas glas samtidigt som bordet blir en del av de festliga dekorationerna. Ett tips kan vara att be gästerna ta med sig en flaska av sitt favoritvin till festen. Detta inbjuder till konversationer gästerna emellan där de får tipsa varandra om just sitt vin att provsmaka samtidigt som du får hjälp med att fylla drinkbordet. Se bara till så att det finns något för alla på bordet och dekorera gärna även det enligt festens tema så blir stämningen på topp!

Mer inspiration på hur du kan dekorera drinkbordet och servera drycken snyggt hittar du i artikeln Tips till festen: servera svalkande drycker med stil.

Ett enkelt drinkbord med glasbehållare med tappkran fyllda med lemonad skapar stämning på festen.

Skapa och dekorera ett festligt drinkbord till festen så kan gästerna fritt ta för sig av valfri dryck samtidigt som det skapar stämning.

Vin på kylning i en stor vinkylare från House Doctor utgör en del av drinkbordet på festen.

Du kan även be gästerna ta med sig en flaska av sitt favoritvin till festen så får de glatt mingla sinsemellan och tipsa om just sitt vin. 

Ett festtips är att bjuda gästerna på enklare tilltugg som frukt ur en vacker skål som denna blåvita från Götefors Porslin.

För att undvika stress med maten och dålig stämning om gästerna är lite hungriga kan du bjuda på enklare tilltugg som frukt. 

3. BJUD PÅ OLIKA TILLTUGG INNAN MIDDAGEN

Om du har gäster som rest en längre stund för att ta sig till festen, kan det vara en god idé att bjuda på lite olika tilltugg ihop med välkomstdrinken. På så sätt behöver inte dina gäster gå hungriga i väntan på maten och du behöver inte heller stressa med att duka fram den och då riskera dålig stämning. Bjud på fräscha tilltugg som grönsaker med dipp, röror, frukt, nötter och enklare plockmat som snittar så finns det något för alla. 

Grönsaker och dipp är ett festligt tips till festen att bjuda gästerna på.

Servera även fräscha grönsaker med dipp och röror och använd dig av snygga skålar och fat som dessa från PotteryJo. Eller…

Ett festligt tips till festen är att servera popcorn som tilltugg och ur egengjorda popcornstrutar.

… varför inte mumsiga popcorn att knapra på i väntan på middagen? Gör det hela lite roligare och servera ur egengjoda popcornstrutar. 

4. ÖVERRASKA MED DET OVÄNTADE

Festliga dekorationer kan verkligen höja stämningen på en fest och ibland räcker det med något litet och oväntat som överraskar gästerna. Ett tips är att dela ut tomtebloss till gästerna som de får tända under en viss tidpunkt på festen: vid kvällens sista skål kanske? Eller till desserten? Vad det än är för tillfälle så blir de sprakande tomteblossen en härlig stämningshöjare att föreviga på bild!

Fler festliga tips på detaljer som skapar stämning hittar du i artikeln Stämningsfulla detaljer till sommarfesten.

 Sommarfest med festliga och stämningsfulla detaljer som tomtebloss höjer stämningen på festen.

Ett annat festtips som höjer stämningen: sprakande tomtebloss! Dela ut dem till gästerna och invänta det perfekta ögonblicket. 

En dekoration till festen är skyltar som uppmanar gästerna att tagga sina bilder under samma hashtag.

Uppmana sedan dina gäster att samla alla sina bilder under gemensam tagg för festen! 

5. DEKORERA MED BALLONGER SOM CENTERPIECE

En dukning med en unik centerpiece som fångar blicken, är alltid något som kommer öppna upp för samtal gästerna emellan. Och ibland kan det vara så enkelt som festens mest givna dekoration - ballonger. Istället för att placera dem vid buffébordet eller lite här och var på festen, kan du använda dem som stämningsfulla centerpieces på dukningen. Välj gärna ballonger efter festens färgskala och tema så förstärker du helhetsuttrycket. Fyll dem sedan med helium, bind tyngder längst ner så de kan sväva ovanför dukningen och variera höjderna lite på dem så har du en härligt stämningsfull dukning!

En festdukning i vitt med ballonger och blommor som centerpiece.

Sista stämningsfulla tipset: låt ballonger utgöra festliga centerpieces på din dukning! 

Ett snyggt och festligt tips är att låta ballonger sväva över festdukningen som centerpiece.

Välj ballonger i färger som förstärker festens tema, bind dem med tyngder längst ner och låt dem sväva i olika höjder – en stämningsfull konversationsstartare! 

Det är sällskapet som gör festen och just därför är det så viktigt att tänka på de små detaljerna som vittnar om omtanke för dina gäster. Och dessa fem tips kommer definitivt hjälpa dig på traven till att skapa bästa möjliga stämning.

Om du vill ha fler tips på hur du får dina gäster att känna sig extra välkomna, kan du läsa mer i artikeln: Så får du gästerna att känna sig som hemma – 7 tips.

Styling: Catrine Åberg, Ellinor Johansson, Åsa Holmkvist, Madeleine Petersson, Elin Forsander Foto: Angeliqa Daldorph, Catrine Åberg

SHOPPINGTIPS TILL FESTEN

Se mer

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB