ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Designers/Birger Kaipiainen

Birger Kaipiainen

Birger Kaipiainen kännetecknas av frodiga, färgstarka och uttrycksfulla mönster. Det är inte för inte som han brukade kallas för ”Prinsen av keramik” och ”Dekorkungen”.
46 träffar sorterat på
12
Sida 1 av 2

Redan som 22-åring anställdes Birger Kaipiainen på finska Arabia och förutom några korta gästspel på Rörstrand var han Arabia trogen under hela sin 50-åriga karriär. Han arbetade på Arabias konstnärliga avdelning där han skapade unika objekt som stora fat, väggreliefer och skulpturer men även en del produkter för industriell tillverkning. Han ligger bland annat bakom succéservisen Paratiisi som han formgav 1969. Efter några års uppehåll sattes den åter i produktion 1987, året innan Birger Kaipiainens död. Birger Kaipainens keramik kännetecknas av djärva, frodiga och färgstarka mönster. Han hämtade inspiration från bysantisk kyrkokonst och italiensk renässanskonst och inte sällan var det frukter, blommor och exotiska fåglar som var stommen i hans motiv. Birger Kaipiainen räknas som en av Finlands främsta keramiker och samtiden brukade nämna honom både som ”dekorkungen” och ”prinsen av keramik”. Han har tilldelats flera fina utmärkelser som Pro Finlandia-medaljen och Prins Eugens medalj. 1977 fick han även en professorstitel.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB