ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Designers/Folke Arström

Folke Arström

Folke Arström ligger bakom flera framgångsrika bestickserier som Focus de Luxe, Thebe och Facette. Han var en formmedveten funktionalist och en förebild inom design.
18 träffar sorterat på  
Popularitet

Folke Arström var en svensk industridesigner, målare och silversmed. Under flera år var han chefsdesigner och konstnärlig ledare på Gense där han formgav bestickmodeller som Thebe, Facette och Focus de Luxe. Focus de Luxe formgavs 1955 och blev snabbt en stor succé runt om i världen, framförallt i USA. Tidningen New York Times har bland annat listat det klassiska retrobesticket som en av de ”100 bäst designade produkterna i modern tid”. Folke Arström var en formmedveten funktionalist med ett enkelt, elegant formspråk. Han var bra på att läsa av marknadens krav och blev snabbt en förebild inom design. För Folke Arström var det även viktigt att designen skulle fylla ett syfte och han ville bland annat förändra människors matvanor med sina bestick vilket var en bidragande orsak till att de väckte så stor uppmärksamhet.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB