ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Produkter
Annat
Logga in

Bli medlem & få 500 bonuspoäng

Designers/Gry Fager

Gry Fager

Hårt och mjukt. Den danska keramikern Gry Fager har gjort sig känd för att kombinera porslin med korsstygn och andra mönster som normalt sätt förknippas med tyg och textilier.
0 träffar sorterat på  
Popularitet

Den danska keramikern Gry Fager hämtar inspiration från mönster som normalt sätt förknippas med tyger och textilier – något som inte minst syns på succéservisen Mormor från Normann Copenhagen. Genom att experimentera med broderier och korsstygnsmönster hyllar hon en förlorad familjetradition och flirtar med traditionellt, danskt hantverk. Gry Fager har en examen både från School of Glass and Ceramics på Bornholm och från The Danish School of Design i Köpenhamn. Normann Copenhagen upptäckte Gry Fager och hennes karakteristiska stil redan under studietiden och Mormor-servisen blev därmed Gry Fagers allra första produkt som sattes i produktion. Förutom en förkärlek till korsstygn och broderier har Gry Fager en stor passion för vardagsobjekt. Hon gillar samspelet mellan form, funktion och material och hämtar inspiration till nya objekt genom att observera saker i sin omgivning. Gry Fagers designprocess bygger på att öka det igenkänningsbara samtidigt som hon vill skapa en ny referensram och nya användningsområden.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB