FÖRLÄNGT ÖPPET KÖP TILL 31 JANUARI

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Öppna DAGENS LUCKA i julkalendern

Designers/Mats Theselius

Mats Theselius

Som upphovsman till flera av 90-talets svenska designmöbler är Mats Theselius ett självklart namn inom svensk formgivning.
1 träffar sorterat på  
Popularitet
Funk hatthylla - rostfritt stål, oljad ekrundstav. - Essem Design
Essem Design
Funk hatthylla, rostfritt stål, oljad ekrundstav.
6 565 kr
Beställningsvara

Mats Theselius är en svensk möbeldesigner från Stockholm som under slutet av 1970-talet utbildade sig till inredningsarkitekt vid Konstfack.

Theselius står för flera av 90-talets mest uppmärksammade svenska möbelklassiker och hans verk beskrivs ofta som geniala och unika. Formspråket är skandinaviskt men tilltalar även en internationell publik.

Theselius debuterade 1985 med Älgskinnsfåtöljen, en cylinderformad fåtölj i plåt och älgskinn som kommit att bli en sann designklassiker. En annan ikonisk produkt han gjort sig känd för är det glasade bokskåpet från 1988 som rymmer 25 årgångar av tidskriften National Geographic och är därför lackerat i tidskriftens gula omslagsfärg.

Theselius har under sin karriär som formgivare mottagit flertalet ärofyllda priser och utmärkelser, bland annat Bruno Mathssonpriset 1997. Sedan år 2011 sitter han även invald i Konstakademien.

Mats Theselius är ett självklart namn när man pratar om svensk möbeldesign och hans tidlösa formspråk att varje möbel är lika aktuell nu som då.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB