ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Designers/Sami Ruotsalainen

Sami Ruotsalainen

Sami Ruotsalainen är designern som la grunden till alla Marimekkos serviser. Han har ett enkelt, skandinaviskt formspråk och en enastående känsla för material och form.
56 träffar sorterat på  
Popularitet
12
Sida 1 av 2

Den finske formgivaren Sami Ruotsalainen började arbeta på Marimekko 2001 och är än idag en av formgivarna i Marimekkos kreativa designteam. Sami Ruotsalainen ligger bland annat bakom Oiva – porslinet till alla Marimekkos serviser. Sami Ruotsalainen har en magisterexamen från Aalto Universitetet i Finland och är specialiserad på glas och keramik. Han har en enastående känsla för material och form och hans design präglas ofta av rena, starka linjer. När porslinsserien Oiva lanserades 2009 blev de stilrena kopparna, tallrikarna och skålarna omedelbara Marimekko-klassiker. Idag är Oiva-servisen grunden till allt Marimekko-porslin och finns tillgängligt med en mängd olika mönster och dekorer. Det var även Sami Ruotsalainen som var ansvarig designer när Finnair utrustade alla sina flygplan med Marimekko-textilier och porslin under 2013. Mönstren var Maija Isolas klassiker men Sami Ruotsalainen stod för utformningen och såg till att de anpassades efter Finnairs behov.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB