ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Designers/Tove Slotte

Tove Slotte

Man skulle kunna säga att Tove Slotte är Muminmuggens mamma. Ända sedan 1989 har hon tolkat och fört över Tove Janssons berättelser till porslin.
26 träffar sorterat på  
Popularitet

Tove Slotte är keramikern som främst gjort sig känd som illustratör av Arabias Muminmuggar. I snart 30 år har Tove Slotte haft äran att tolka och föra över Tove Janssons originalteckningar till en av vår tids mest älskade muggar. Tove Slotte arbetade redan på Arabia när den nya produktchefen kom med idén om en muminserie 1989. Eftersom Tove Slotte är ett stort Mumin-fan tackade hon självklart ja när han frågade om hon ville ta fram mönstret till den nya muggen. Efter att hon fått godkännande av Tove Jansson och Tuulikki Pietilä sattes den första muggen i produktion och sedan har det bara rullat på. Idag är Muminmuggen ett populärt samlarobjekt i hela världen. Till en början var muggarna ”serieaktiga” och väldigt lika Tove Janssons teckningar, men med tiden började man att producera muggar med enskilda Muminkaraktärer. Varje år släpps dessutom två säsongsmuggar. Trots att Tove Slotte har bläddrat i Tove Janssons böcker i 25 år hittar hon alltid något nytt hon vill förmedla. Hon skissar och ritar för hand och anpassar motivet efter muggar, skålar och kannor. Efter att hon färglagt motivet med tuschpennor tar Arabia över digitaliseringen och ser till att produkten slutligen kommer i produktion.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB