30 DAGAR ÖPPET KÖP

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG - 50% på glasen Karlevi från Scandi Living*

Inspiration/Trender & Livsstil /Elin Skoglunds bästa tips för inredning & renovering
ntervju med bloggerskan och influencern Elin Skoglund.

Elin Skoglunds bästa tips för inredning & renovering

Hennes lägenhet är vad inredningsdrömmar är gjorda av men Influencern Elin Skoglund blickar redan framåt mot ett nytt renoveringsprojekt. Hennes förmåga att skapa en vacker röd tråd genom inredningen lockar många till hennes Instagram-konto och nu delar Elin med sig av sina bästa tips för inredning och renovering.
fredag 11 december 2020
Dela artikel
Elin Skoglunds lägenhet är en inredningsdröm med råa naturmaterial i köket och eleganta inredningsdetaljer

Elin Skoglund har renoverat fram en drömlägenhet i minimalistisk skandinavisk stil.

ELINS STILRENA INREDNINGSTIPS

Hennes minimalistiska och sofistikerade skandinaviska inredningsstil väcker ha-begär hos hennes följare. Bloggerskan och influencern Elin Skoglund har renoverat sig till en drömlägenhet i hjärtat av Stockholm. Och hon ska redan lämna den.

- Renovering har växt fram till att bli ett av mina största intressen! Jag blir nästan helt pirrig bara jag tänker på det, säger Elin och ler.

Om det finns ett ord för att beskriva hennes hem så är det genomtänkt. Den röda tråden genomsyrar allt och det är även Elins viktigaste inredningstips.

- Jag tycker man ska sätta alla material och färgval bredvid varandra för att se hur de matchar. Det är då du kan hitta en röd tråd genom alla rum och få till en harmonisk känsla i ditt hem.

Bloggerskan & ínfluencern Elin Skoglund och hennes charmiga hund Selma hos sig i Stockholm.

Bloggerskan & influencern Elin Skoglund, och givetvis Selma, gör succé på Instagram med sin stilfulla inredningsstil.

Färgglad pläd från NJRD på en fåtölj hemma hos influencern Elin Skoglund.

Ett av Elins inredningstips är att inreda med gott om textilier för att få en ombonad känsla i hemmet. Här pläden Circles från NJRD.

- Jag gillar raka linjer och jordnära toner och jag tycker att stilen ska vara hållbar över tid. Det ska inte följa någon specifik trend. Så om man har dessa jordnära färger på det som består, på väggarna till exempel, så kan man vara lite mer utåt i sina inredningsdetaljer som att ha en färgglad matta, tipsar Elin.

Utöver att skapa en röd tråd i inredningen ger Elin oss även fler tips på hur vi på bästa sätt kan inreda våra hem:

- Inred med mycket textilier som kuddar, plädar och ett fluffigt täcke i sängen, så får du till en ombonad och härlig känsla.

- Sedan tycker jag väldigt mycket om förvaring, så ha gott om förvaring och hitta en plats för allting.

- Ett annat tips är att alltid ha en vacker vas framme även som du inte har en bukett i den. Jag tycker man ska lyfta fram sådana inredningsdetaljer i sitt hem och vaser kan vara minst lika fina utan något i dem, säger Elin och fortsätter:

- Måttbeställ gardiner till alla rum, även om det är dyrare så är det väl värt investeringen.

Elin Skoglund och hennes hund Selma myser på en färgglad matta från NJRD.

Mjuka stunder – plädar och mattor uppskattas av alla i hemmet!

Elin Skoglunds vardagsrum med stilren inredning i svartvitt och beigea toner.

Tips från Elin - sätt alla material och färgval bredvid varandra för att se hur de matchar för att hitta den röda tråden genom ditt hem.

ELINS DO’S & DON’TS NÄR DET KOMMER TILL INREDNING

DO’S

- Låt det ta tid att inreda ditt hem. Jag är väldigt ivrig av mig så jag beställer allting på en gång vilket vanligtvis blir väldigt dyrt för sen så ångrar man sig. Så låt det ta tid med alla möbler för ju längre man bor i ett hem, desto mer hinner man känna efter vad som hade passat vart. Så man behöver inte stressa med det, säger Elin och fortsätter:

- En sak som jag märkt när jag stylat hemma hos andra är att människor är otroligt rädda för att sätta upp saker på väggarna. Jag tycker man ska våga sätta upp tavlor och annat för det ger en värme och unik touch till ens hem.

DON’TS

- När det kommer till don'ts så är ett att inte måla om förrän du testat färgen på din vägg. Gå inte efter en färg som någon annan har haft för alla färger ser olika ut i olika hem beroende på ljus och annat. Så ha gott om färgprover och testa på väggen först.

- Och slutligen så tycker jag det är viktigt att tänka på att man inte ska inreda för någon annan, utan tänk på att skapa ett hem för dig själv, säger Elin. 

Bloggerskan och influencern Elin Skoglund hemma i sin lägenhet i Stockholm i intervju med Nordic Nest.

Elin bjuder på ett viktigt don’t när det kommer till inredning – inred inte för andra, utan skapa ett hem för dig själv.

Kollage med Elin Skoglunds inredningsfavoriter hos Nordic Nest.

Elins inredningsfavoriter reflekterar tydligt hennes sofistikerade inredningsstil – glas, trä och sten dominerar med mjuka inslag.

ELINS INREDNINGSFAVORITER

Med ett så noggrant inrett hem, kan man inte låta bli att undra vilka inredningsfavoriter Elin har:

- Ja men den här vasen Urna! Som jag nämnde tidigare, en vas ska kunna vara en inredningsdetalj oavsett om det står blommor i den eller inte och denna vas kan jag ha på soffbordet och den kommer alltid vara fin.

- Sedan tycker jag att man ska investera i en vacker pläd, säger Elin och fortsätter:

- Och belysning, ju mer belysning i ett rum desto bättre. Jag gillar rejäla inredningsdetaljer så därför är en favorit JWDA-golvlampan från Menu med sin fina fot i travertin. Sedan tycker jag att Cloud-taklampan från Olsson & Jensen är den perfekta taklampan enligt mig för jag älskar den bohemiska stilen.

- Eftersom jag tycker om förvaring så kan jag tipsa om tidningsstället Carrier, det är så snyggt. Även det är en sådan fin inredningsdetalj man kan låta stå framme.

- Sen kan jag tycka att det är svårt att inreda i hyllor, så då tycker jag skulpturer är fina att ha. Jag älskar ju allting som är av trä så Bloomingvilles träskulptur blir mitt självklara val.

Modernt kök i trä och marmor hemma hos influencern Elin Skoglund med NJRD-matta på golvet.

Materialmixar och stilrena val genomsyrar lägenheten och för Elin har renovering växt fram till att bli ett genuint intresse.

RENOVERING & LÄRDOMAR

När hennes lägenhet äntligen stod färdig till perfektion, föll det istället att Elin och hennes sambo hittade nästa drömläge och därmed väntar ett nytt renoveringsprojekt. Så vad är det med renovering som lockar Elin så mycket?

- Det roligaste med renovering är att se sin vision bli till verklighet. En stor del av processen är att sitta i flera månader innan för att bara hitta en stil som passar den lägenheten eller huset och se hur det tar form. Det är det som är så sjukt roligt, säger Elin och ler.

Influencern Elin Skoglund och hennes hund Selma myser i soffan i lägenheten i Stockholm.

För Elin och Selma väntar nu ett nytt renoveringsprojekt och en ny vision som ska ta form – denna gång en sekelskiftslägenhet.

Med all den erfarenhet som hon samlat på sig, undrar man vilka lärdomar Elin tar med sig från förra renoveringen, in i den nya:

- Jag förstår att det inte är helt lätt att renovera med sin partner, det tär ju på förhållandet, reflekterar Elin.

- Så jag har lärt mig att göra hela processen enklare genom att beställa flytthjälp till exempel eller ta in på ett long stay-hotell under tiden för att göra det mer bekvämt för en och för relationen.

- Det jag också tyckte var det jobbigaste med förra renoveringen var att alla val skulle tas samtidigt. Så denna gång har jag redan Pinterest-mappar för varje rum i nästa lägenhet så det är förberett innan vi sätter igång, fortsätter Elin.

- Vi får se vad det blir för stil i nästa lägenhet, det är en sekelskiftslägenhet så det blir annorlunda gentemot denna. Vi utgår alltid ifrån husets karaktär och när det är byggt för att hitta en stil som passar den allra bäst. Nej men att renovera är bara så kul, säger Elin avslutningsvis.

Oavsett vad det blir för stil i nästa lägenhet, är vi övertygade om att det kommer bli minst lika vackert efter att Elin satt sin prägel på det och vi ser fram emot att följa henne på resan.

Är sugen på att förnya ditt hem? Läs vidare om hur du med sju små medel enkelt kan förnya hemmet. 

Text: Arijana Kapic  Styling: Ellinor Johansson Foto: Angeliqa Daldorph

SNO STILEN

Ta del av fler tips

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2023 Copyright Nordic Nest AB