Shelf-care - så stylar du dina hyllor snyggt

En av vårens största inredningstrender är hyllor och Shelf-care som handlar om att ge våra hyllor lite extra omtanke. Stylade, snygga hyllor som blir egna installationer i hemmet. Men hur stylar du dina hyllor på bästa sätt? Här är fyra vackra exempel att inspireras av!

TRENDER & LIVSSTIL

4 februari 2021
I år sysselsätter vi oss med Shelf-care - vi organiserar och stylar om våra hyllor till vackra installationer i hemmet, som köket.

Shelf-care – ge dina hyllor lite omtanke

Hyllor är perfekta att använda sig av för att dels styra upp och organisera bättre, dels för att skapa blickfång i hemmets olika rum med hjälp av detaljer som ger uttryck för ens personlighet. Shelf-care handlar just om att rensa bort och noggrant styla så att dina hyllor blir vackra installationer att vila ögonen på. Något vi alla vill omge oss med nu när vi tillbringar mycket av vår tid i hemmet. Så låt dig inspireras av dessa fyra installationer för lite mer Shelf-care i ditt liv!

 Styla dina hyllor i klassisk vit look med blå accenter och havet som inspiration.
String Pocket-hylla i vitt med blå inredningsdetaljer visar hur man kan styla en hylla i klassisk look.

1. Styla med inspiration från havet

Om du är ute efter en klassisk look till kan vi varmt tipsa om denna stil vi valt att kalla Nordic Blue. Här är ledorden klassiskt och fräscht med avstamp i årets populäraste accentfärg – blå. För att återskapa denna stil ska du utgå från en neutral bas som klassikern String Pocket varpå du adderar detaljer som knyter ihop dels de blå elementen, dels den tydliga havsinspirationen så har du en snyggt stylad hylla som gör sig utmärkt i exempelvis sovrummet!

Stilrena hyllan Pythagoras från Maze stylad i vårens pasteller med trendiga detaljer som skulpturala ljus, glas och vitt porslin från NJRD.

2. Styla lekfullt & trendigt i pasteller

Om du föredrar en mer lekfull styling ska du satsa på att styla din hylla i mjuka pasteller. Denna stil är perfekt att ha till exempel i köket när du vill lyfta fram ditt favoritporslin som du kan stapla eller förvara i en snygg korg. Dekorera även med citrusfrukter, färska örter, skulpturala ljus och mindre vaser så får du till denna härligt färgglada stil enligt vårens trendpalett.

Maze Pythagoras-hylla i vitt med glas, kanna och ljusstake.
 
String Pocket-hylla i beige färg med ton-i-ton inredningsdetaljer.
String Pocket-hylla i beige färg stylad med trendiga inredningsdetaljer som sandfärgade vaser.

3. Styla ton-i-ton i årets färg

Ton-i-ton är en av årets största trender och även ett väldigt vackert sätt att styla en hylla på. I Warm Beige som denna hyllinstallation heter, har återigen två String-hyllor fått stå som grund men denna gång i en trendriktig beige färg. Utifrån en neutral grund som detta, vill du plocka in och styla hyllorna med detaljer som går just ton-i-ton: torkade blommor, sandfärgade vaser, en vacker skulptur och böcker eller tidningar i samma nyans. På så sätt får du en hyllvägg som ger rummet ett rofyllt, städat uttryck.

Ett sätt att styla kökshyllan på är med hjälp av varma, brända färger på porslin, hyllplan och kruka.

4. Styla hyllan med kökets favoriter

Öppna hyllor har länge varit en stor kökstrend och med det kommer även vissa utmaningar i att styla och underhålla sakerna på hyllan. I denna stil får varma färgtoner dominera med Pythagoras-hyllplan i ek, konsoler och detaljer i mässing samt poppande färger på porslin och kruka. Här får du gärna ställa fram ditt favoritporslin, kryddkvarnen och den snygga kastrullen. När du stylar en kökshylla på detta sätt är vårt tips att dekorera med de saker du faktiskt använder i vardagen. På så sätt hinner inget stå för länge och samla damm på hyllan och du kan underhålla kökshyllan mycket enklare.

Maze Pythagoras-hylla i ek stylad med rosa porslin, kruka, örter och citrusfrukter.
Pythagoras-hylla i ek från Maze med bärnstensfärgade glas, kryddkvar och salladsbestick.

Här kan du se alla våra hyllor & hyllsystem så du kan börja med Shelf-care i ditt hem!

Varukorg
Stäng