Så anordnar du en äggjakt i påsk - 3 tips

Överraska barnen till påsk och anordna en spännande äggjakt för dem! Vi ger dig tre tips på sätt att anordna en äggjakt på – en enkel, en full av aktiviteter och en med kluriga ledtrådar där alla leder fram till påskharens gömda skatter. Denna mysiga aktivitet kommer definitivt bli lika uppskattad av barn som vuxna i påsk.

TIPS TILL FESTEN

27 februari 2020
Tips till äggjakt i påsk för barn där en skylt och hare visar vägen till två färgade ägg att plockas ur söta äggkoppar från DBKD på trappen.

Så anordnar du EN ENKEL ÄGGJAKT i påsk – TIPS FÖR SMÅ BARN

Den enklaste äggjakten du kan skapa i påsk är att gömma ägg runtom i hemmet, inne eller ute i trädgården, och låta barnen hitta dem. I alla former av äggjakt kan du använda dig av både godisägg, påskägg och riktiga, färgade ägg. På så sätt får barnen extra mycket att samla på sig under äggjakten! Om du har små barn kan du använda dig av lite olika knep som vägleder barnen till äggen. Här är några enkla äggjakts-tips att testa:

  • Använd dig av en enkel karta.
  • Använd dig av skyltar och söta påskdekorationer som visar barnen vart de ska leta efter äggen.
  • Låt barnen följa påskharens tassavtryck till äggen. Du kan göra dem med planteringsjord ute, rita dem med krita eller använda dig av mjöl om ni är inne.

Kombinera gärna fler olika sätt så blir det desto mer spännande att hitta vägen till påskens alla goda ägg!

Tassavtryck i jord används som en ledtråd för barnen att hitta ägg i en äggjakt i trädgården.
 
Tips till en äggjakt i påsk med aktiviteter som barn behöver bocka för innan de får påskägget.
Färgade ägg har gömts i trädet under en äggjakt i trädgården.

TIPS FÖR EN ÄGGJAKT MED AKTIVITETER

Om du vill anordna en något mer avancerad äggjakt i påsk men som ändå passar små och något större barn så kan du använda dig av en checklista fylld med aktiviteter som barnen måste göra innan de får påskägget. Ge barnen en gemensam eller egen lista som de får ta sig an och äggjakten är igång! Några tips på aktiviteter kan vara att hitta ägg i olika färger runtom i trädgården eller plocka en blomma. När barnen bockat för allting på listan – ja då väntar påskharens påskägg på dem!

Ett blått ägg gömmer sig bland dekorationsägg på trappen som en del av en äggjakt i påsk och familjehunden har hittat det!
 
Tips till en mer avancerad äggjakt med gåtor och ledtrådar för stora barn och vuxna i form av en skattjakt.
Påskdekorationer från DBKD i form av påskharar och ägg i ockrafärg står i gräset som en del av en pågående äggjakt i påsk.

TIPS FÖR EN ÄGGJAKT MED GÅTOR FÖR STÖRRE BARN

Om du har större barn eller om det till och med är vuxna med i äggjakten, då kan du satsa på att anordna en mer avancerad äggjakt i påsk där gåtor eller ledtrådar leder deltagarna vidare till det stora priset. En skattjakt som äggjakt är minst lika roligt för barn som för vuxna. Beroende på åldern på deltagarna kan du anpassa nivån på ledtrådarna men utgå gärna ifrån påsken och småkluriga platser i ditt hem att gömma äggen på.

Så här arrangerar du en äggjakt med gåtor i påsk:

  • Skapa 6 – 8 gåtor eller ledtrådar beroende på hur länge du vill att äggjakten ska pågå.
  • Klipp ut varje gåta och placera gåtorna 2 - 6 ihop med ägg, godisägg eller riktiga, på de platser du valt. På så sätt får alla egna ägg de samlat ihop utöver det stora priset.
  • Ledtråd nummer 1 ger du till deltagarna så de vet vart de ska börja leta. Nu kan äggjakten börja!
Påskkycklingar i betong från DBKD ställs fram på trappen som en del av dekorationerna till den stundande äggjakten i påsk som barnen ska delta i.
Söt påskhare-skål från DBKD är fylld med godis till påsk och som en del av stundande äggjakt i påsk.
Barn utklädda till påskkärringar sitter på trappen och ska dela på påskgodiset som var vinsten i årets stora äggjakt.

Påsk är en väldigt lekfull högtid och med den spirande våren för dörren är det ett perfekt tillfälle att låta barnen få leka i trädgården i jakt på påskharens godis. Om du vill ha mer inspiration till påsk kan du läsa vidare i artikeln Påskpyssel - söta tips & idéer till påskfirandet för fler lekfulla tips!

Varukorg
Stäng