ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Inspiration/Umgås /Tips till festen/Så anordnar du en äggjakt i påsk - 3 tips
Äggjakt-tips för hur du anordnar en äggjakt med gåtor som leder deltagarna vidare till det stora påskägget.

Så anordnar du en äggjakt i påsk - 3 tips

Överraska barnen till påsk och anordna en spännande äggjakt för dem! Vi ger dig tre tips på sätt att anordna en äggjakt på – en enkel, en full av aktiviteter och en med kluriga ledtrådar där alla leder fram till påskharens gömda skatter. Denna mysiga aktivitet kommer definitivt bli lika uppskattad av barn som vuxna i påsk.
onsdag 19 maj 2021
Dela artikel
Tips till äggjakt i påsk för barn där en skylt från Design Letters visar vägen till två ägg fyllda med godis från Cooee Design på trappen.

En äggjakt är en rolig och mysig aktivitet för familjen i påsk! Om du har små barn som ska delta kan du hjälpa dem hitta alla ägg med några enkla knep som en skylt eller en karta...

Tips till äggjakt i påsk för barn där en skylt visar vägen till ett ägg som är fyllt med godis från Cooee Design på trappen.

...skylten visar sedan vägen till ett ägg som är fyllt med godis från Cooee Design på trappen.

SÅ ANORDNAR DU EN ENKEL ÄGGJAKT I PÅSK – TIPS FÖR SMÅ BARN

Den enklaste äggjakten du kan skapa i påsk är att gömma ägg runtom i hemmet, inne eller ute i trädgården, och låta barnen hitta dem. I alla former av äggjakt kan du använda dig av både godisägg, påskägg och riktiga, färgade ägg. På så sätt får barnen extra mycket att samla på sig under äggjakten! Om du har små barn kan du använda dig av lite olika knep som vägleder barnen till äggen. Här är några enkla äggjakts-tips att testa:

  • Använd dig av en enkel karta.
  • Använd dig av skyltar och söta påskdekorationer som visar barnen vart de ska leta efter äggen.
  • Låt barnen följa påskharens tassavtryck till äggen. Du kan göra dem med planteringsjord ute, rita dem med krita eller använda dig av mjöl om ni är inne.

Kombinera gärna fler olika sätt så blir det desto mer spännande att hitta vägen till påskens alla goda ägg!

Tassavtryck i jord används som en ledtråd för barnen att hitta ägg i en äggjakt i trädgården.

Eller så kanske påskharen har lämnat jordiga spår efter sig som leder till det stora påskägget?

Se fler
Tips till en äggjakt i påsk med aktiviteter som barn behöver bocka för innan de får påskägget.

Ett annat sätt att anordna en äggjakt på är att ge barnen en checklista de ska fylla i innan de får påskägget. Kanske måste de hitta påskharens vänner? 

Färgade ägg har gömts i trädet under en äggjakt i trädgården.

Och även hitta ägg i olika färger? 

TIPS FÖR EN ÄGGJAKT MED AKTIVITETER

Om du vill anordna en något mer avancerad äggjakt i påsk men som ändå passar små och något större barn så kan du använda dig av en checklista fylld med aktiviteter som barnen måste göra innan de får påskägget. Ge barnen en gemensam eller egen lista som de får ta sig an och äggjakten är igång! Några tips på aktiviteter kan vara att hitta ägg i olika färger runtom i trädgården eller plocka en blomma. När barnen bockat för allting på listan – ja då väntar påskharens påskägg på dem!

Ladda ned pdf med checklistan här!

Ett blått ägg gömmer sig bland dekorationsägg på trappen som en del av en äggjakt i påsk och familjehunden har hittat det!

Kanske gömmer sig ett riktigt ägg bredvid dekorationsäggen? Vem hittar det först? En äggjakt är rolig för hela familjen! 

Tips till en mer avancerad äggjakt med gåtor och ledtrådar för stora barn och vuxna i form av en skattjakt.

Har du något större barn och kanske vill även några vuxna vara med i äggjakten? Då kan du anordna en lite mer avancerad äggjakt i form av en skattjakt med gåtor som leder deltagarna vidare till den stora vinsten! 

Påskdekorationer från DBKD i form av påskharar och ägg i olika färger från Iittala står i trädgården som en del av en pågående äggjakt i påsk.

Bredvid en tvilling i gräset – ja vart kan äggen och ledtråd nummer 6 dölja sig? Kanske är det de söta påskhararna från DBKD som gömmer en liten skatt. 

TIPS FÖR EN ÄGGJAKT MED GÅTOR FÖR STÖRRE BARN

Om du har större barn eller om det till och med är vuxna med i äggjakten, då kan du satsa på att anordna en mer avancerad äggjakt i påsk där gåtor eller ledtrådar leder deltagarna vidare till det stora priset. En skattjakt som äggjakt är minst lika roligt för barn som för vuxna. Beroende på åldern på deltagarna kan du anpassa nivån på ledtrådarna men utgå gärna ifrån påsken och småkluriga platser i ditt hem att gömma äggen på.

Så här arrangerar du en äggjakt med gåtor i påsk:

  • Skapa 6 – 8 gåtor eller ledtrådar beroende på hur länge du vill att äggjakten ska pågå.
  • Klipp ut varje gåta och placera gåtorna 2 - 6 ihop med ägg, godisägg eller riktiga, på de platser du valt. På så sätt får alla egna ägg de samlat ihop utöver det stora priset.
  • Ledtråd nummer 1 ger du till deltagarna så de vet vart de ska börja leta. Nu kan äggjakten börja!

Ladda ner pdf med ledtrådarna här!

Påskkycklingar i betong från DBKD ställs fram på trappen som en del av dekorationerna till den stundande äggjakten i påsk som barnen ska delta i.

Med söta påskdekorationer bland de riktiga äggen blir äggjakten extra spännande och rolig för barnen! Här söta påsk-hönor i betong från DBKD

Söt påskhare-skål från DBKD är fylld med godis till påsk och som en del av stundande äggjakt i påsk.

Eating Rabbit-skål från DBKD – perfekt som påskharens godisgömma i påsk! 

Barn utklädda till påskkärringar sitter på trappen och ska dela på påskgodiset som var vinsten i årets stora äggjakt.

Hitta en gul blomma och mumsa på påskgodiset – en äggjakt är ett perfekt sätt att fira påsken på och lär definitivt uppskattas av lekfulla påskkärringar! 

Påsk är en väldigt lekfull högtid och med den spirande våren för dörren är det ett perfekt tillfälle att låta barnen få leka i trädgården i jakt på påskharens godis. Om du vill ha mer inspiration till påsk kan du läsa vidare i artikeln Påskpyssel - söta tips & idéer till påskfirandet för fler lekfulla tips!

Gå till Påsk-sida

Styling: Arijana Kapic Foto: Angeliqa Daldorph

Arijana Rosso
Skribent

SHOPPA TILL ÄGGJAKTEN

Visa mer

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB