Så firar ni Alla hjärtans dag hemma - 5 idéer

Att fira alla hjärtans dag hemma är perfekt om du vill kunna överraska nära och kära med små medel. Det allra enklaste kan också vara det finaste, som exempelvis frukost på sängen eller en romantisk middag ni lagar tillsammans. Att fira Alla hjärtans dag hemma är enkelt och kravlöst, precis så som kärlek ska vara!

VARDAGSLYX

4 februari 2020
Nordic Kitchen serveringsbricka från Eva Solo blir en perfekt bas för frukost på sängen under alla hjärtans dag, här fylld med Sekki-porslin från Ferm Living.
Servera frukost på sängen under Alla hjärtans dag hemma med rustikt porslin från Broste Copenhagen, linnehandduk från Ernst och skira juiceglas från Örskov.

1. Överraska din älskling med frukost på sängen

Att få frukost på sängen är en lyx många uppskattar. Att få ligga kvar i sängen och dra sig samtidigt som man hör skrammel i köket och känner doften av nybryggt kaffe smyga sig på. Att förbereda en härlig frukostbricka till Alla hjärtans dag hemma med allt din älskling gillar är både enkelt och uppskattat, här kan du även smyga in en liten present eller något vackert blomster som förhöjer den romantiska känslan.

Lägg sedan lite extra krut på val av porslin och glas som bidrar med en lite lyxigare känsla och lägg även några minuter på upplägget för att göra det hela lite mer speciellt. 

Nybakade bullar i Emil brödkorg från Dixie, serveras på den rustika brickan Norr från danska Skagerak.
Design Letters Love-muggar, Emil brödkorg från Dixie, Dots assietter från Scandi Living och Miranda skål från Iittala, detaljer som passar perfekt till ett Alla hjärtans dag-fika hemma!

2. Bjud din kärlek på hembakat Alla hjärtans dag-fika

Inget visar väl på så mycket kärlek och omsorg som hembakade bullar? Att bjuda din kärlek på fika under Alla hjärtans dag hemma är ett perfekt sätt att överraska på samtidigt som ni får tillfälle att umgås och bara vara för en liten stund. Slå på en kanna kaffe, tänd lite ljus och duka fram varma bullar eller andra godsaker ni gillar för en hjärtlig fikastund på tumanhand. 

Badborste från Iris Hantverk, korkbricka från Broste Copenhagen, tvål från Meraki och doftpinnar från Skandinavisk – allt du behöver för att göra ett avkopplande hemma-spa under alla hjärtans dag hemma.
För att göra ett härligt hemma-spa kan en badborste från Iris Hantverk passa bra, addera gärna mjuka handdukar från Himla, tvål och doftpinnar från Meraki samt en praktisk liten spegel.

3. Visa på kärlek med ett avkopplande hemma-spa

Överraska någon du tycker särskilt mycket om med ett avkopplande hemma-spa under Alla hjärtans dag. En paus i vardagen från alla måsten kan verkligen vara guld värt och är därför en perfekt aktivitet att göra hemma under denna dag. Tappa upp ett varmt bad, tänd en massa ljus och låt doftpinnar få sprida en härlig doft med inspiration från naturen. Lägg fram sköna handdukar, en badborste och kanske någon härlig skrubb eller duschkräm för att skapa en mysig spa-känsla. Sen är det bara att njuta av tystnaden, värmen och dofterna – antingen själv eller med den du gillar allra mest.

Tillaga en härlig middag hemma tillsammans under Alla hjärtans dag, njut av vin i fina glas, använd bra köksredskap för tillagning och servera snyggt i vackert porslin.
Duka med vackert porslin, linneservetter, bestick och fina glas inför er Alla hjärtans dag-middag hemma. Addera en passande vas för Alla hjärtans dag-buketten för att knyta ihop det hela.

4. Laga en Alla hjärtans dag-middag hemma

Att laga en härlig middag tillsammans är en perfekt aktivitet för att fira Alla hjärtans dag hemma. Här kan ni planera en meny som består av allt ni gillar för att sedan tillaga den tillsammans under avslappnade former hemma i köket. För att verkligen göra kvällen extra kärleksfull kan det vara trevligt att göra en finare dukning med linneservetter, fint porslin och vackra glas. Kanske har någon av er fått blommor dagen till ära? Då är en fin vas perfekt att ställa fram som en symbolisk detalj. Sen är det bara att njuta av kvällen, maten och drycken i varandras sällskap!


 
Duka upp för mys- och spelkväll tillsammans med barnen, ett utmärkt sätt att fira Alla hjärtans dag på hemma. Servera godsaker i olika skålar och låt det roliga börja!
Många skålar för godis och snacks, levande ljus och värmande plädar är det du behöver för att skapa en mysig spelkväll tillsammans med barnen.

5. Spel- & myskväll med barnen – ett sätt att fira Alla hjärtans dag hemma

Att fira Alla hjärtans dag hemma behöver inte nödvändigtvis betyda att man firar den i tvåsamhet utan den kan firas precis så som man vill. Att duka upp för en mysig spelkväll med barnen är ett minst lika bra sätt att fira kärleken på. För att få till en riktigt mysig kväll med de små är det uppskattat att duka upp med allt gott de gillar i olika skålar, servera drycken i finare glas och tända många ljus för att öka mysfaktorn. Sen är det bara att äta, spela och njuta av en glädjefylld stund tillsammans.

Varukorg
Stäng