ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Allt för utelivet

Kök & Matlagning/Bakredskap/Bakstenar & Pizzastenar

Bakstenar & Pizzastenar

Med en pizzasten eller pizzastål kan du skapa magiska pizzor och bröd i ugnen eller på grillen. På Nordic Nest kan du leta bland vårt sortiment av pizzastenar och pizzastål från populära varumärken.
14 träffar sorterat på  
Popularitet

Pizzasten – för perfekta pizzor och bröd

Med en baksten eller pizzasten kan du baka det godaste, knaprigaste brödet eller pizzan. Vissa bakstenar kan användas både i ugnen och på grillen. Pizzastenar finns i olika material som keramik eller stål, och ger en god och krispig yta till det som bakas.

Vilket varumärke är mest populär inom pizzastenar och pizzastål?

Hos Nordic Nest kan du hitta bakstål och bakstenar av högsta kvalitet till bra pris. Vi erbjuder pizzastenar och pizzastål från kända varumärken.

Topp tre mest populära varumärken inom pizzaplåt och bakstål

  1. Dorre
  2. Kockums Jernverk
  3. Eva Solo

Vilken pizzasten ska man köpa?

Vilken pizzasten eller pizzastål du ska köpa beror på hur du är som pizzabagare, då båda har sina generella fördelar och nackdelar. På grund av materialet så blir ett pizzastål varmare än en pizzasten. Detta medför att en pizzaplåt vanligtvis bakar pizzan snabbare. En pizzasten är även mer ömtålig, och det finns en risk att den spricker om man inte använder den rätt. Generellt sett så är dock pizzastenar billigare än pizzastål.

Hur använder man en pizzasten?

Vanligt är en pizzasten till grill, eller att använda din pizzasten i ugn. För att använda din pizzasten på detta vis så bör den placeras på det svala gallret. Värm sedan upp grillen långsamt för att undvika att stenen spricker. När grillen är uppvärmd till cirka 300 °C så lägger du sedan på pizzan, men om möjligt får grillen gärna vara varmare än så. Därefter låter du pizzan gräddas i cirka 10-15 minuter.

Hur rengör man en pizzasten?

För att undvika att din pizzasten spricker eller andra olyckor så är det viktigt att rengöra pizzastenen korrekt. Det är därför viktigt att läsa instruktioner från leverantören innan du rengör den.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB