ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Osthyvlar

Osthyvel och ostkärare är ett smidigt redskap i köket. Med dessa kan du hyvla tunna skivor till mackan eller charkbrickan. På Nordic Nest hittar du osthyvlar av högkvalitet från kända varumärken!
18 träffar sorterat på  
Popularitet

Osthyvel och ostskärare - ett populärt köksredskap på frukostbordet

För alla ostälskare är en osthyvel samt ostskärare en otrolig hjälpreda som hjälper till att hyvla osten till tunna skivor. En osthyvel syns ofta på frukostbordet runt om i landet och beroende på vilken ost du vill ha, hittar du hos Nordic Nest en bra osthyvel med fin design från välkända varumärken!

Vem uppfann osthyveln?

Osthyvelns ursprung kommer från Norge år 1925 när uppfinnaren Thor Bjørklund tröttande på att skära tunna ostskivor med kniv. Då osthyveln redan från början kunde hyvla olika tjocklekar beroende på osthyvelns vinkel samt att den fungerade bra på ostar med olika nivåer av hårdhet, har den inte ändrat utseende något märkvärt genom åren. Bjørklund  osthyvel som han designade säljs nu genom Hardanger Bestikk . Denna osthyvel är mycket populär hos oss!

Vilken osthyvel är bäst?

Trots att den klassiska osthyveln fungerar i nästan alla fall har det genom åren kommit osthyvlar med nya utseenden. Osthyvel med tråd, eller ostskärare som det också kallas, är en av dessa. En ostskärare med tråd är en bra osthyvel för mjuka ostar som ibland kan mosas av hyveln. Dessa ostskärare är också lätta att rengöra och håller länge genom att byta ut trådarna om det skulle behövas.

Ska jag ha en osthyvel eller en ostkniv?

Beroende på vilken ost du vill hyvla eller skära kan valet av köksredskap spela roll. En osthyvel funkar i många fall och speciellt till halvhårda och hårda ostar. Fiskars osthyvel är en mycket populär produkt hos oss.

Ostknivar för mjuka ostar bör ha ett rakt blad, alternativt ett blad med hål i. För hårda ostar kan en ostspade vara smidig och ibland kan det behövs kompletteras med en ostgaffel för att hålla osten på plats. Dessa knivar och gafflar hittar du i kategorin .

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB