ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

BARA IDAG 25% på överkast från Scandi Living*

Mattor & Textil/Plädar & Filtar/Ullplädar & Ullfiltar

Ullplädar & Ullfiltar

En ullpläd eller ullfilt kan användas året om, under svala sommarkvällar, eller efter en vintrig dag utomhus. Dessutom är det en vacker dekorationsdetalj att inreda med på sängen eller soffan. Här hittar du det bästa utbudet av ullfiltar och ullplädar från välkända varumärken.
452 träffar sorterat på  
Popularitet
1
...
13
Sida 1 av 13

Ullplädar och ullfiltar för alla tänkbara tillfällen

En pläd är mysig att svepa in sig i om man känner sig lite frusen under sena sommarkvällar eller under de kyliga vintermånaderna. En ullfilt eller ullpläd är även en vacker dekorationsdetalj till hemmet när den inte används.  Lägg den vid fotänden av en säng eller som en färgklick och i soffan eller fåtöljen. Pläden kan bidra till att ditt hem känns mer ombonat och mysigt.

För många är det även en självklarhet att bädda barnvagnen med en varm ullpläd eller ullfilt. Eller att ha med den på picknicken. Hos oss hittar du ullplädar och ullfiltar för alla tänkbara tillfällen i olika stilar, färger, mönster och storlekar.

Vad är skillnaden mellan en ullpläd och ullfilt?

Skillnaden mellan en pläd och filt är att plädar ofta brukar ha fransar. Det är inte ovanligt att plädar är lite mindre i storleken än en ullfilt, samt är vävd lite luftigare. Ändå brukar ofta filtar och plädar användas synonymt med varandra.

Därför är ull ett perfekt material för filtar och plädar

  • Ull är ett helt och hållet ett naturligt och förnybart material som andas mycket. Tack vare detta kan det föra bort fukt från huden och hålla dig torr.
  • Det mjuka materialet har värmeisolerande egenskaper så du inte fryser under svala sommarkvällar eller under kalla vinterkvällar.
  • Ull är ett värmereglerande material och kan därför användas året om, i många olika typer av klimat och temperaturer.
  • Naturmaterialet är smutsavvisande vilket gör att du inte behöver tvätta dina filtar och plädar så ofta.

Ullfiltar till baby och barn

Klippan Yllefabrik skapar även många mjuka och fina filtar för de minsta, med bland annat härliga djungelmotiv, vilket är perfekt att ha i barnvagnen, under kalla vinterpromenader.

Ett tips på en mycket uppskattad dopgåva är den lyxiga barnpläden från Kay Bojesen Denmark, som pryds av den klassiska illustrationen med träapan.

Ullfilt - en uppskattad gåva

En filt kommer mycket till användning så väl under sommaren som vinter. Dessutom är det en fin dekorationsdetalj till soffan som kan bidra med en känsla av förnyelse till hemmet. De många användningsområdena gör ullpläden till en uppskattad och inte minst på sikt, en mycket använd gåva. Välj bland många olika mönster och färger, antingen i jordnära toner eller i mer färgstarka nyanser som livar upp och bryter av inredningen.

Svenska ullplädar och ullfiltar i 100 % lammull från Klippan Yllefabrik

Ett av det absolut populäraste varumärkena som erbjuder ullfiltar och ullplädar med olika mönster och former är Klippan Yllefabrik. Företaget som grundades 1879 har en gedigen erfarenhet av ulltillverkning. Här hittar du den stilrena ullpläden Polka med sicksackmönster och fransar som lätt kombineras i olika färger med den randiga ullpläden från kollektionen Ralph. Serierna är lika klassiska som stilrena och av mycket hög kvalité.

Hur tar man väl hand om sin ullfilt?

  • Skaka ullfilten väl för att få bort damm och ludd som samlats i den.
  • Häng din ullfilt på vädring regelbundet, gärna när det är fuktigt ute. Ull är som tidigare nämnt ett material som andas mycket. Materialet renar sig själv och bör inte tvättas i onödan.
  • Ifall du råkar spilla på fin ullfilt kan du genast prova att få bort fläcken med en fuktigt trasa, innan fläcken har hunnit sjunka in.
  • Ifall din ullfilt har börjar noppa sig, vilket händer när det används mycket, kan du borsta upp den men hjälp av en stålkam. Regelbunden borstning av filten tar likväl bort dammpartiklar och ser till att ullfibrerna ligger korrekt.

Tål ullfilten att tvättas i tvättmaskin?

Många ullfiltar och ullplädar kan tvättas i tvättmaskin på ett milt och skonsamt ullprogram och ska tvättas separat. När ullfilten har tvättats, ska du låta den torka i så frisk luft som möjligt. Undvik att hänga ullfilten i direkt solljus, eftersom det kan bleka färgerna. Kolla alltid vilka tvättinstruktioner som gäller för din specifika ullprodukt. Ibland rekommenderas professionell kemtvätt.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB