ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 10% rabatt

Varumärken/Kay Bojesen Denmark

Kay Bojesen Denmark

Välkommen till Kay Bojesens glada värld full av trädjur. Här hittar du den klassiska träapan, lunnefågeln och alla andra medlemmar i den brokiga Kay Bojesen-familjen.
17 träffar sorterat på

Kay Bojesen Denmark - en perfekt gåva vid varje tillfälle

Produkter från Kay Bojesen är populära gåvor och Nordic Nests sortiment från varumärket har något som passar för varje tillfälle. Här hittar du perfekta dopgåvor som kommer att vara älskade inredningsdetaljer i barnrummet i många år. Love Birds är en förträfflig bröllopsgåva och om du söker en julklapp till en person som redan har allt är den populära träapan i tomteluva ett utmärkt alternativ.


Vad kännetecknar Kay Bojesens figurer?

För Kay Bojesen var det viktigt att träfigurerna är behagliga att hålla i. Han ville också uppmuntra till lek och fantasi, bland annat genom att skapa figurer som inte var för verklighetstrogna och utan för många detaljer. Målet var att skapa gedigna, men enkla leksaker som skulle inspirera barn till att använda sin fantasi under lek. För Kay Bojesen var det också viktigt att linjerna i träfiguren skulle le, vilket tydligt syns på exempelvis den klassiska apan och den populära gunghästen.

Vilka träfigurer ingår i Kay Bojesen-familjen?

Många av Kay Bojesens figurer är djur, som exempelvis apa, tax, fåglar och elefant, men hos oss på Nordic Nest finner du också många fler populära träfigurer. Av dessa är det kanske de olika mänskliga figurerna i diverse yrkesroller som är de mest populära. Det kan vara en yrkesgrupp som har ett nostalgiskt värde för dig specifikt och som får pryda en punkt i ditt hem, men serien är även fantastiskt fina samlarobjekt.

Kay Bojesen och apan

Apan såg dagens ljus år 1951 och är Kay Bojesens kanske mest kända träfigur. Apan i teak och limba är ett levande bevis på Kay Bojesens övertygelse om att linjerna i en produkt ska ”le”. Det sägs att Kay Bojesen blev tillfrågad om han vill designa en klädhängare till en barnmöbelutställning. Tanken med apan var att de långa armarna skulle komma ned i barnens höjd och på de korta benen skulle man kunna hänga mössan och halsduken.

Vilka storlekar tillverkas apan i?

Den folkkära träapan kommer i fyra olika storlekar:

  • Stor: 46 cm hög
  • Medium: 28 cm hög
  • Liten: 20 cm hög
  • Mini: 9,5 cm hög

Vilka material tillverkas Kay Bojesen-apan av?

Kay Bojesen-apan består av 31 delar och finns i fyra originalutföranden samt en jubileumsutgåva:

  • Teak och limba
  • Obehandlad ek och lönn
  • Ek och rökt ek
  • Mörkbetsad ek
  • Teak, valnöt, ek, ask och lönn

Hur arbetar Kay Bojesen med miljö och hållbarhet?

Den populära träapan är till stor del tillverkad av teak, men i stället för att använda sig av teak som skövlas i regnskogen, använder sig Kay Bojesen Denmark enbart av teak som odlats i plantager - ett betydligt bättre och mer hållbart alternativ. Genom att välja plantageteak
bidrar varumärket till att bevara regnskog och djurliv, men också till att främja ett mer ansvarstagande skogsbruk.

All teak som brukas i produktionen är FSC®-certifierad, något som betyder att du kan köpa apan med gott samvete.

Vad är FSC®-certifiering?

FSC® är en internationell märkning för trä och papper. Produkter som har blivit FSC®-certifierade lovar att träinnehållet kommer från skogar som brukats på ett ansvarsfullt sätt med miljöanpassning, socialt ansvarstagande och ekonomisk livskraft i fokus.

Vem var Kay Bojesen?

Silversmeden och designern Kay Bojesen kunde något mycket speciellt. Han kunde ge liv åt trä och han blev världsberömd för att han skapade trädjur med själ, humor och glimten i ögat. Kay Bojesen har med sina över 2000 konsthantverk på samvetet tillhört 1900-talets mest produktiva danska konsthantverkare. 

I dag är Kay Bojesen ett av de största namnen inom dansk design med en bred portfolio av ikoniska produkter som är bland de mer eftertraktade på marknaden – en kvalitetsstämpel. Den danske designern blev 72 år gammal och lämnade ett sant designarv efter sig till eftervärlden.

Rosendahl Design Group

I dag utvecklar, producerar och distribuerar Rosendahl Design Group Kay Bojesens designklassiker och nylanseringar. De har bland annat lanserat en rad produkter som är baserade på originalteckningar från Kay Bojesen själv.

Få 10% rabatt på ditt nästa köp! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB