ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 10% RABATT

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

Bli medlem & få 10% rabatt

Linum

Linum är det svenska textilvarumärket som utifrån sobra färger och stilrena former skapar tidlösa textilier för hemmets alla rum. Låt dig inspireras av hållbar design när den är som bäst!
39 träffar sorterat på
12
Sida 1 av 2

Om Linum

Med inspiration från den svenska naturens sobra färger och stilrena former skapar Linum taktila textilier som bara blir vackrare med tiden. I varje kollektion hittar man varaktiga klassiker för det medvetna moderna hemmet som andas stil, enkelhet och kvalitet i varje detalj.

Det svenska varumärket Linum startade sin gedigna resa för 50 år sedan när en oväntad vänskap uppstod mellan svensk design och indisk hantverkstradition.

Linums grundare reste till Indien första gången 1966 och mötte då av en händelse två ambitiösa bröder. Där och då påbörjades en livslång vänskap och affärssamarbete där alla parter delade samma vision och värderingar om tradition, kvalitet och hållbarhet. Tillsammans ville de skapa något beständigt i samklang med både människa och natur.

Till en början investerade de tillsammans i tio vävstolar för produktion av svensk, tidlös design. Idag har antalet vävstolar ökat till 80 stycken och hantverkstraditionen är fortfarande densamma med samma stolthet som funnits sedan start.

Linum har sedan första början arbetat med högkvalitativa material och det bästa hantverket för att uppnå finaste kvalitet och slitstyrka. Tanken har alltid varit att skapa fåtal, tidlösa klassiker snarare än massproduktion.

Det är kanske därför inte så konstigt att alla produkter andas hållbarhet i både kvalitet och stil. Ända sedan de första vävstolarna har varumärket strävat efter att ligga i framkant gällande hållbar produktion, bra arbetsvillkor och minsta möjliga miljöpåverkan.

Därför är all produktion ISO 1400-1-certifierad. Man använder endast Oeko-Tex-godkänd infärgning med ett slutet vattensystem där 94 % av allt vatten återanvänds under infärgningsprocessen, de resterande 6 % avdunstar. All produktion är fri från kemikalier som kan vara farliga för hälsan och därmed är alla tyger både antistatiska och hypoallergeniska.

I sortimentet från Linum hittar du textilier för hemmets alla rum – kuddfodral, gardiner, mattor och handdukar för att bara nämna några produktgrupper. Alla dessa ting har en tidlös svensk design med moderna inslag och fokus på gott hantverk – sofistikerade klassiker som bara blir vackrare med tiden, tillverkade för att hålla från generation till generation!

Få 10% rabatt på ditt nästa köp! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB