ÖPPET KÖP 30 DAGAR

BLI MEDLEM - FÅ 500 POÄNG

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

GLAD MIDSOMMAR Fira med upp till 50%*

Varumärken/OX Denmarq

OX Denmarq

OXDENMARQ är ett danskt möbelföretag som levererar tilltalande design i exklusiva och hållbara material som med tiden får en vacker patina. Varumärket är främst känt för sina vackra lädermöbler med serier som KS, Trifolium och Papillon.
130 träffar sorterat på
1
...
4
Sida 1 av 4

OXDENMARQ – kvalitetsmöbler som åldras vackert

Det danska varumärket OXDENMARQ har tillverkat vackra fåtöljer och soffbord av hög kvalité sedan 2003. Att tillverka prisvärda möbler från exklusiva material har varit en av de viktigaste grundvärderingarna från start för OXDENMARQ. Produkterna i sortimentet är främst tillverkade av läder, oftast i kombination med stål eller trä. Som komplement till dessa material har man senare även adderat marmor och mässing – samtliga material är noggrant utvalda och är till för att kunna hålla under en livstid.

Den första delen av namnet OX DENMARQ är en hyllning till materialet som en stor del av produkterna består av, nämligen läder. Den andra delen av namnet är en kombination av hemlandet Danmark samt efternamnet på varumärkets medgrundare Dennis Marquart.

Varumärket arbetar utifrån dansk designtradition med högkvalitativa material och skickliga yrkesmän från Spanien och Danmark. Gemensamt för alla OXDENMARQs produkter är att de har ett luftigt och minimalistiskt uttryck vars material med tiden får en vacker patina.

Var tillverkas OXDENMARQs produkter?

Som en av få danska möbeltillverkare har OXDENMARQ valt att placera en stor del av tillverkningen i Danmark. Formgivaren och medgrundaren Dennis Marquart är utbildad smed vilket han har haft stor nytta av i samband med produktutvecklingen då han ofta själv brukar skapa prototyperna till de nya produkterna.

Vilka material använder OXDENMARQ?

Huvudmaterialen i OXDENMARQs produkter är:

  • Läder
  • Marmor
  • Stål
  • Mässing

Oxläder är grundstenen i merparten av OXDENMARQs möbler. Allt läder är naturgarvat med en obehandlad yta vilket medför att lädret med tid och användning kommer att få en vacker patina.

Lädret kommer till största delen från Spanien där djuren har fått ströva fritt. Spår av detta kan ses i lädret i form av ärr eller insektsbett vilket ger ännu mer karaktär till produkten. Eftersom läder är ett naturmaterial som skiftar i utseende beroende på årstid, ursprung och ålder på djuret så kommer varje produkt få ett helt unikt utseende.

Hur tar jag hand om mina produkter från OXDENMARQ?

För att förlänga livslängden och behålla följsamheten i lädret rekommenderas det att regelbundet behandla produkten med läderfett.

Marmorprodukterna är mycket känsliga för syra och glasunderlägg rekommenderas därför. Marmorskivorna ges en skyddande grundbehandling i fabrik och fortsatt underhåll av slutkonsumenten är rekommenderat. Den matta marmorn ska ej poleras utan endast rengöras med neutral såpa.

Få 500 poäng när du blir medlem i vår kundklubb! Och samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb.

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2002 - 2024 Copyright Nordic Nest AB