ÖPPET KÖP 30 DAGAR

SAMLA POÄNG I KUNDKLUBBEN

TRYGGA KÖP MED PRISGARANTI I 30 DAGAR

SISTA CHANSEN Extra rabatt på utvalt med kod: SPRING

Paradisverkstaden Fröhus

Från Paradisverkstaden på Öland hittar du serien Fröhus, med ljuslyktor och vaser i organiska former och naturnära färger. Här hittar du de unika lyktorna och vaserna i handtillverkad keramik, inspirerade av blommors fröhus, precis som namnet antyder.
5 träffar sorterat på  
Popularitet

Fröhus – En handtillverkad ljuslykta och vas från Paradisverkstaden

Bland Paradisverkstadens sortiment av lyktor och vaser, som skapas i deras verkstad och ateljé på Öland, är ingen produkt den andra lik. Var produkt från serien Fröhus är handtillverkad i keramik och därmed helt unik. Det mjuka och organiska formspråket som kännetecknar Paradisverkstadens design, blandas med strama konturer, mönster och färger i serien Fröhus.

Naturen som inspirationskälla i Paradisverkstadens Fröhus

Formspråket i de vackra vaserna och lyktorna från Paradisverkstadens serie Fröhus, har naturen som inspirationskälla. Naturinslaget tar sig uttryck i de jordnära färgerna och de organiska formerna som efterliknar blommors fröhus.

Vilket material är Fröhus tillverkad av?

De unika lyktorna och vaserna från Fröhus är tillverkade av lergods. Ett uråldrigt material grävt direkt ur jorden, för att sedan formas och brännas, för att hålla i generationer framöver.

Hur tillverkas lyktorna och vaserna från Fröhus?

Tillverkningen av de unika lyktorna och vaserna från Fröhus, sker i verkstaden på Öland. Där drejas, glaseras och dekoreras all keramik från Paradisverkstaden för hand.

I leran syns spår från händernas rörelser under drejningen och den råa texturen skymtar från undersidan av den vackra keramiken. Detta ger var lykta och vas ett helt unikt uttryck. Glaseringen på keramiken ger också lyktorna och vaserna rörelse och liv, likt rörelserna och skiftningarna i naturen.

Fröhus ljuslyktor och vaser i olika former och utförande

Med lyktorna och vaserna av handtillverkad keramik från Paradisverkstadens serie Fröhus, är det lätt att skapa stämning i hemmet. Lyktorna och vaserna är skapade i konvexa och konkava former, med naturnära toner. Vaserna går att hitta både med och utan lock, och både ljuslyktorna och vaserna kommer i såväl små som stora storlekar. De gör sig vackra tillsammans, som ett stilleben av blandade, jordnära nyanser i organiska former, men de stoltserar även bra på egen hand.

Om du vill visa någon du tycker om lite extra uppskattning, så finns det också presentset med de unika ljuslyktorna att ge bort i gåva.

Samla poäng på dina köp som medlem i vår kundklubb

Nordic Nest AB (org. nummer 556628-1597) Stämpelvägen 3, SE-394 70 KALMAR, Sverige E-post: info@nordicnest.se Tel. 0480 - 44 99 20
© 2003 - 2024 Copyright Nordic Nest AB